Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Ať už se na tenhle film podíváte z různých pohledů a z různých důvodů, vždycky zjistíte, že je to tupá hovadina a pozlacená sračička. Takže proč se na tenhle film podívat? Kvůli tomu jedinému, co nabízí, a to kvůli fotbalu. Z fotbalového hlediska jde vcelku o zábavný počin, ale zcela jistě podle pravidla mezi slepými jednooký králem. Klišé se vrší na klišé, tupost hlavního hrdiny a vůbec celého klišovitého kolotoče okolo hvězdy fotbalového klubu je mi spíše k smíchu. Ale ta celková fotbalová atmosféra a horečka kolem něho je z filmu opravdu cítit, ať už je to záběrem na slavný stadion Santiaga Bernabeua, kamerovým průletem nad trávníkem nebo slavnou ústřední melodií ligy mistrů a nebo hlasy známých komentátorů – na to vše je radost pohledět, samozřejmě jenom pro fanouška. Takže vstup a zmáčkni play, jestli se nemůžeš nabažit popoběhnutím po zeleném trávníku a pohled na fotbalový míč tě nikdy nepřestane fascinovat... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +více hrající na efekt, i zde najdeme několik známích tváří -slabší příběh/// Děj pokračuje tam kde první díl skončil. Narozdíl od něj však druhé pokračování nenabízí tolik nového a originálního, kolik nám toho přinesl první díl. Zde příběh pouze pokračuje. A když se na něj zadíváte s odstupem, tak zjistíte, že vám toho ve své stopáži moc nenabídne. Film může být kouzelný, pohádkový, dojemný. Jenže při srovnání s předešlím filmem je prostě slabší. A to je škoda, protože jsem se na něj těšil moc. Hodnotit potom samotné zpracování je dosti nelehké. Někoho tohle může urazit a nadruhou stranu spousta lidí tohle nebude řešit a vychutná si další dávku fotbalu. Já patřím někde mezi tyto 2 skupiny./// Celkem 65%/// ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Poměrně obstojné pokračování, i když těch výhrad je nepoměrně víc. Především ta reklama na Real s Beckhamem v čele je docela otravná - a to jsem už od dětství jejich fanda! Góly jak z jinýho světa jsou taky z kategorie toho, co tam být nemuselo, protože přehnaně efektní byly snad úplně všechny, čímž to samozřejmě ztrácí na věrohodnosti. Nicméně jako drama ze života sportovní celebrity to není špatné, navíc to má pořád sympatické herce v hlavních rolích. A z lásky k Realu Madrid bych jen stěží mohl jít pod 3*. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Gól 2, vyzerá presne tak ako dvojky vyzerajú. Po napočudovanie vydarenej 1 príde takéto niečo. Musí sa uznať, že sa zabavíte, začínate čoraz viac milovať Gavina Harrisa( aspoň teda ja), čoraz viac vám ale lezie na nervy hlavný hrdina. Je to v podstate zaujímavý príbeh o tom, ako človeku stúpne do hlavy sláva a potom ju nedokáže z hlavy vyliať. Celkovo to bolo dobré, veľmi pekné góly, prijateľný scenár a úžasný soundtrack. Nepriaznivo na mňa pôsobí dĺžka filmu a niektoré výbočky z hlavného deja, ktoré film nadarmo spomaľujú a robia ho viac premýšľacím, ako sme očakávali. Flm Gól si zapíname asi pre futbal a nie pre nejaké rodinné záležitosti hlavného hrdinu.60% ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Santi Munez si sice polepšil a přestoupil do jednoho z nejlepších týmů na světě, ale film si paradoxně kvalitativně pohoršil. Záběry ze hřiště jsou opět velice povedené a mají tu správnou atmosféru. Bohužel, znovu nalezená matka a nevlastní bratr, který je mimochodem hrozný spratek (viz. rozmlácené Lamborghini), tvoří velice kýčovitou část filmu. A vůbec celé dění mimo hřiště si zaslouží palec dolů. Nic to však nemění na tom, že se na třetí díl těším jako malé dětsko, protože takových sportovních snímků je opravdu pramálo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)
  • Ve finále Ligy Mistrů z roku 2006 skutečně nastoupil Arsenal, avšak proti Barceloně, která zápas vyhrála 2:1. (Mara97)
  • Ve filmu David Beckham vyhraje s týmem Real Madrid Ligu mistrů. Ve skutečnosti však soutěž vyhrál pouze v dresu Manchesteru United. (ČSFD)

Reklama

Reklama