Reklama

Reklama

Rodinná dovolená a jiná neštěstí

  • USA RV (více)
Trailer

Přepracovaný Bob Munro se pokouší zachránit kdysi šťastnou rodinu, a proto chce vzít manželku Jamie, protivnou patnáctiletou Cassie a syna Carla na Havaj. Na firemním večírku však dceřina kamarádka Gretchen urazí Bobova šéfa Todda a obviní ho, že dětské nápoje, které vyrábí, jsou škodlivé. Todd sice Boba nepropustí, ale zruší mu dovolenou a pošle ho do Boulderu v Coloradu jednat o fůzi firmy s místní výrobnou sodovek. Protože nechce rodině prozradit pravdu, pronajme Bob velký karavan a tvrdí, že místo na Havaj si vyrazí do Skalistých hor, čímž všechny naštve. Na cestě se poznávají s Gornickeovými, děsivě optimistickou a dobráckou rodinou. Když je během krátké doby potkají už potřetí, přestane Bob věřit na náhody, přesvědčen, že je pronásledují. Navíc ve snaze utajit před rodinou, že dovolená je ve skutečnosti jeho služební cesta, musí práci vykonávat potají, což vede k dalším nedorozuměním. Když už je nejhůř a zdá se, že cesta skončí absolutním fiaskem, zachrání Bob děti před bandou výrostků a překvapivě si znovu získá jejich úctu. Od té chvíle si rodina začne netradiční dovolenou užívat. Jenže když už se zdá, že všechno klapne, vyjde nečekaně najevo pravda, a navíc se znovu objeví věčně optimisticky naladění Gornickeovi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

freddy 

všechny recenze uživatele

Jako rodinná komedie to docela ušlo. Skoro nic mi tam nevadilo, u některých situací jsem se docela pobavil. Pokud u tohoto filmu vypnete myšlení, tak vám z toho filmu vznikne nenáročná rodinná oddechovka, která je místy trapná, jindy vtipná, ale nijak nevybočuje z průměru. Robin Williams dělá, co může, a docela se mu jeho role povedla. Dějově je to zkrátka docela v pohodě a nevidím důvod, proč jít na dvě hvězdičky. Jistě, možná to byl mírný podprůměr, nebo jsem jen nenáročný divák, který má rád rodinné filmy a komedie a nedokáže je hodnotit tak přísně. Ale na dvě hvězdičky mi to opravdu nepřijde. Děj to mělo, byl i relativně zajímavý, vtipné situace tam byly, a to mi stačí, abych udělil tři hvězdičky, protože tohle je ryzí průměr. Od komedie čekám pobavení a možnost oddechnout si u nenáročné zábavy, a tak se i stalo. Takže je to za tři hvězdičky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rodinka, ktorej rodinné vzťahy začínajú stále viac chladnúť, sa rozhodne pre strávenie spoločnej dovolenky spolu. Na ceste. Kde som to len počul. Tento scenár je ako ozvena, ktorá sa vracia v priemere raz za tri roky, len škoda, že od partičky na čele s Chevym Chaseom ju už nikto netromfol. Snáď inokedy. 35%. ()

Reklama

macetoma 

všechny recenze uživatele

Taková moralizující komedie o práci a rodině. Robin Williams by na to měl být expert, ale toto mu moc nesedlo. Asi něco špatného snědl, neboť ho pořád bolelo bříško a musel na o-o. Půl filmu vypadal hůř než většina popelářů co znám od vidění. Docela si zahrál i karavan, kterému říkali nepůvabně "Kravinec" a je škoda, že jej tak zrušili, to si chudák nezasloužll. No nic, dávám 2 hvězdy. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Takéto americké rodinné komédie sú už dosť otrepané. Táto ponúkne všetko, čo sa od takého filmu dá očakávať a celé sa to zakončí typickým morálnym poučením. Od horšieho hodnotenia ju zachraňuje Robin Williams a to, že sa obišla bez výraznejších trápností. Občas je to aj vtipné, ale jedno pozretie mi bohato stačlo. Keď budem chcieť vidieť rodinku na ceste, pozriem si radšej Griswoldovcov. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Ne že bych miloval takovéto komedie, ale u mě byla asi dobrá konstelace hvězd jakožto i u kamaráda s kterým jsme na to koukali a můžu říct, že smích jsme mohli přímo rozdávat. Ne že by tam byly nějaké nikdy nikým nepoužité vtipné scénky, ale Robin Williams jako Bob Munro ( otec co chce pro rodinu to nejlepší a při tom chce ještě zvládat svojí práci, které investuje také dost času ). A tak naplánuje "dovolenou", jako za starých časů při které ale bude muset chodit na schůzky a vypracovávat různé projekty. Zmínil bych ale jednu scénu, jak Robin dělá, že má průjem a tak vyšle svoji rodinu na túru a sám odjede na schůzku. Po jejím ukončení pospíchá do kempu kde byl předtím. Ale stala se nehoda a na cestě je velká zácpa. Aby to stihnul a neprovalilo se to na něj, musí jet cestou jen pro auta s pohonem 4x4 ( podle té cesty kterou jede by tam měl problém i zkušený jezdec s Hummerem ) a co se stane když tam jede s karavanem? Uvízne na vrcholku a jeho čtyři kola jsou ve vzduchu. Nejprve se snaží karavan rozhoupat zevnitř, poté zvenku stojíc na předním skle a když už ho rozhoupe natolik, že je jisté, že se karavan překulí tak mu dojde, že je zcela ztracen. Následuje smrtelná jízda na předním skle zakončená odhozením od auta na zem a následovném přejetí karavanem a příchodu jeho rodiny a pohledem jak leží na zemi celý špinavý a bledý - ještě je mu asi "špatně"? A takových to scén je tam více převelice, takže se budete bavit. (( :: ()

Galerie (96)

Zajímavosti (9)

  • Jeff Daniels hrál na banjo ve všech hudebních scénách sám. (Cheeker)
  • Všechny tři děti z rodiny Gornických jsou pojmenovány po bývalých hráčích NFL týmu Houston Oilers. Earl (Hunter Parrish) po Earlu Campbellovi, Moon (Chloe Sonnenfeld) po Warrenu Moonovi a Billy (Alex Ferris) po Billym Johnsonovi. (Cheeker)

Reklama

Reklama