Reklama

Reklama

Stormbreaker

  • USA Stormbreaker (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natočeno podle prvního dílu populární knižní série Anthonyho Horowitze, který je zároveň autorem scénáře filmu. Stormbreaker je rafinovaná počítačová hra, která převrátila vzhůru nohama život jednoho obyčejného kluka. Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider (Alex Pettyfer) vychováván strýcem Ianem (Ewan McGregor). Ten za záhadných okolností zemře a ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6, kterého sprovodil ze světa nájemný vrah. Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby dokončil nebezpečný úkol, který jeho strýc nemohl splnit. Jeho posláním je předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle (Mickey Rourke). Aniž by to věděl, byl strýčkem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Být mi 12, chrochtám blahem. Nenáročná, ale velice naivní akční jednohubka, která mě mile překvapila velmi silným obsazením. Je libo Bill Nighy, Evan McGregor, Damian Lewis, Robbie Coltrane nebo Andy Serkis? Příběh je velice jednoduchý, efekty docela vymakané, herecký výkon Pettyfera ucházející. Nemůžu se ale vyhnout pocitu, že tohle měl být pilot k jakémusi béčkovému seriálu. Pro cílovou skupinu takřka perfektní snímek, pro ostatní pouze průměrná, ale docela zábavná jednohubka. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film jsem jedním očkem sledovala při práci na počítači a konečné hodnocení výrazně snižuje skutečnost, že "Stormbreaker" je cílený na podstatně nižší věkovou kategorii. Film se dá shrnout jedinou větou - James Bond pro teenagery. Jinak řečeno: být o 15 let mladší, určitě bych bych nejmíň dvě hvězdičky přihodila, ovšem takto mě slaďoučký dětský hrdina a jeho naivní akční eskapády neměly valnou šanci oslovit. Pro diváky školou povinné nejspíš "cool" záležitost, pro dospělé jedince naprostá zbytečnost. 49% ()

Reklama

pakobylka odpad!

všechny recenze uživatele

Tupé. Nekonečně tupé ... a navíc špatně zahrané. Čas od času mě i snímky s nevalným průměrným hodnocením dokážou mile překvapit, ale TOHLE dílko opravdu není ten případ. Jakoby se jeho IQ pohybovalo v záporných číslech - a prakticky nezáleží na tom, komu je určené, neboť je urážkou vkusu jakékoli cílové skupiny diváků. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Režisérovi veľmi skoro po nádejnom úvode dochádza šťava a zbytok filmu (zhruba od polovice) fachá na autopilota, navyše bez nápadu, bez tempa. Ku koncu to so Stormbreakerom ide totálne dolu vodou a tak ako začiatok pumpoval nadšenie a nádej (naozaj som nič nečakal), tak koniec plný skratkovitých kľučiek facká každého kto mal pocit, že vznikne kvalitný akčný film pre deti. Nevyrovnaný a vo výsledku priemerný film. Babybond za 50%. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Americký film je skutočne v kríze, to je podla mojho názoru veta ktorá absolútne vystihuje súčasný stav zámorského filmu. Filmový trh je prepchatý samými akčnými brakmi ktoré sa ani len nedajú nazvať filmami, taktiež aj vysokorozpočtovými "peckami" a na skutočný plnohodnotný film v amerike akosi zabúdajú, preto je svetová filmografia odkázaná na európsky film ktorý je zásluhou nízkych rozpočtov, to najlepšie čo na svete máme a pozitívny je aj fakt že existujú filmové festivaly ktoré umožňujú európskym tvorcom presadiť sa po celom svete. Prečo to píšem ako komentár ku Stormbreakerovi, pretože tento film je absolútne dokonalou ukážkou zúfalosti amerického filmu, zišla sa tu velká skupinka kvalitných hercov, vysoký rozpočet a aktívna medializácia, no to čo som vymenoval nepomôže tomuto biednemu americkému filmu, bližšie rozoberanie si to teda nezaslúži. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (8)

  • 15-letého Alexe Pettyfera do hlavní úlohy vybrali mezi 500 uchazeči. Přimluvil se za něj sám autor literární předlohy, protože ho Alex okouzlil svým výkonem v televizním dramatu Tom Brown´s Schooldays (2005). Herec, mimochodem, dal přednost Stormbreakerovi před rolí ve filmu Eragon (2006), neboť se údajně bál cestovat letadlem. Kvůli Eragonovi by se takto musel přesouvat na místa v České republice. (imro)
  • Jelikož Alex Rider šplhá po horách, potápí se či dělá množství jiných extrémních sportů, je to jedna z nejzatěžovanějších postav, jaké kdy ztvárnil dětský herec. (imro)
  • Teenagerský James Bond stál produkci 40 mil. dolarů, ale například v USA diváky příliš nezaujal. Tamější distributor Miramax ho pro první víkend (13. – 15. 10. 2006) nasadil do 221 kin a snímek utržil jen 215 177 dolarů. Nepomohla ani změna názvu na atraktivnější Alex Rider: Operation Stormbreaker, protože celkový zisk v amerických kinech se po šesti týdnech zastavil na sumě 659 210 dolarů. (imro)

Související novinky

Andělé a démoni už příští rok

Andělé a démoni už příští rok

17.04.2007

Chvíli kolem tohoto tématu vládlo až podezřelé ticho a my už začali doufat, že Tom Hanks a Ron Howard pochopili, jakou ostudu si Šifrou mistra Leonarda udělali a definitivně dali od zamýšleného… (více)

Reklama

Reklama