Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

pufina 

všechny recenze uživatele

Kdo chce, uvidí v tom víc. Kdo nechce, neuvidí v tom nic. Film naráží na spoustu hlubších myšlenek, není to jen o dětech z ulice, násilí, každodenní přežití nebo o rasových odlišnostech, ale také o světovém holocaustu. Emoční náboj člověka zasáhne v případě, pokud ho tyto témata něčím dokážou oslovit. Možná někomu změnil celkový pohled ten až sentimentální závěrečný happy-end (já bych spíš uvítala nějakou tragédii - např. smrt někoho ze studentů - a následně happy-end), ale takto to na člověka zapůsobí o dost méně. Avšak některé chvíle jsou až "pěkně" depresivní, což také udělá s divákem své. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Podobne filmy sa tazko hodnotia. Su o niecom, co sa nas v plnom rozsahu netyka, ale uz sme to vo filmoch velakrat videli. Vacsina z nas ma strednu ci aspon zakladnu za sebou a vacsina z nas si iste uvedomuje, ze i ked boli iste ucitelmi ovplyvnovani, ziadny z nich im nezmenil ci nezachranil zivot takto drasticky, nekupil vylet a i tych co nesli striktne podla ucebnice bolo malo. A rozhodne sme im nedovolili, a to ani tym naozaj dobrym ucitelom a i ked niektori mozno na vlastnu skodu, z nas, malych diablikov, urobit anjelov, ktori naviac maju potrebu sa pravidelne zverovat s tajnymi trapeniami. O to viac sa takato zmena podivne pozoruje v obycajnom dvojhodinovom filme, hlavne ked nie je zaverecnym vyvrcholenim. Zacinajuca ucitelka uzmierejuca gangy v triede, ktorej je skola volna a ich najvacsim cielom je dozit sa 18, behom polhodky? Hm. Mozem teda hodnotit len dla pocitov: a pocity to vyvolavalo, herci, kamera ani hudba zazitok nijakym sposobom nerusili... takze, misia splnena, hm? PS: Nebezpecne myslienky stale neprekonane;) ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti nebo ne, naivnější film sem dlouho neviděl. Z násilnických členů gangu se díky pan-čelce stane skupina hloubavých spisovatelů, která se zajímá o ten "holkost" a pozvou si bytnou anny frankový a řeknou jí, že to je jejich hrdinka. Snůška keců, kýčů a neuvěřitelných proměn. Ztráta času. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Film u mě nevyvolal takové emoce asi jaké měl. Vše mi přišlo až nějak moc přehnané, asi proto, že pan režisér si nasadil růžové brýle a viděl vše růžově. Byla jakási slátanina Obecné školy, Bastardů (nechci je s nimi po filmové stránce srovnávat, jenom námětově, protože to jsme pak trochu jinde) a ještě jednoho filmu na jehož název si nevzpomenu. Nevadí. Takže k věci. Musím vyzdvihnout Hilary Swank, která se role chopila opět výtečně a předvedla skvělý výkon. Nutno dodat, že film měl spád a nijak zvlášť jsem se nenudil. Co mě naštvalo bylo podle mě moc růžové zbarvení toho, jak skoro negramotní negři čtou Deník Anny Frankové (což je podle mě docela nuda a oni to tam tak žrali jako Hru o trůny) a zážitky si píšou do deníku stejně jako malá Anička Franků. Škola je hrozně baví i přes to, že před rokem běhali s pistolí a stříleli po druhých negrech. A pak nastoupí paní Hodná a vše jim vyvrátí a udělá z nich dobráky (kteří jsou hodní jako pejskové co se koušou). WHAT? Beru, že je to podle skutečné událost a že je ten příběh dost inspirativní, ale takhle to ve většině případů moc nefunguje. Bylo by to hezký kdy by byli všichni hodní a nebyli žádné protesty, ale takhle jednoduše to fakt nejde. Držme se kruté reality jako třeba u Kultu hákového kříže. Ale přes to, že je to místy dost absurdní podívaná dávám filmu 65%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prvy film od Richarda LaGravenese-ho, ktory som videl. Tematika rasovej znasanlivosti v akejsi skole v USA ma stale co povedat. Banda tinedzerov objavi vdaka ucitelke Hillary Swank / Million Dollar Baby/ silu tolerancie a vzajomnej znasanlivosti. To je zaujimave a iste aj chvalyhodne, ale dej sa akosi vytratil, tempo je pomale bez strhujucejsieho momentu a hrat z nich vedela snad len Hillary Swank. Lahsi nadpriemer, ale nic svetoborne : 70 % ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie Freedom Writers. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles a Long Beach. Scény zo školy sa natáčali na Hamilton High School. (MikaelSVK)
  • Všetci pozostalí v múzeu holokaustu boli skutočnými preživšími. (Karush)

Související novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama