Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na cenu Emmy nominovaný Matthew Perry predstavuje bezprostredného a inovantívneho učiteľa, ktorý odchádza z malého mestečka učiť na jednu z najťažších Harlemských škôl. Aby si však našiel cestu k študentom a prebudilv nich plný potenciál, musí použiť veľmi nekonvečné metódy... Na základe skutočného príbehu. (Zion)

Recenze (58)

Jino 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně podaný příběh s výborným Matthewem Perrym. Myslím si, že Ron Clark Strory patří ve své kategorii televizních filmů z roku 2006 do toho nejlepšího co bylo natočeno. Je jasné, že tento příběh neměl na to být nějakým Hollywoodským trhákem a o scénáři ani nemluvím, ten by ostatně mezi tou vyšší sortou neobstál, a to taky protože celá stopáž 90. minut je na takový příběh a zmapování jednoho školní roku sakramentsky málo a to bych právě vytkl jako největší mínus. Stojím si za tím, že kdyby film trval o dvacet minut déle a víc se režisér zaměřil na přerod "grázlíků" ve "šprty", tak by se nikdo nezlobil a já bych mohl dát s čistým svědomím za 5*, ale musím to vzít trochu objektivněji, protože na tomto webu jsou fakt lepší filmy a hlavně jsou tu filmy s vyššími ambicemi. Kdyby toto byl web hodnotící televizní filmy dám těch 5*, ale není takže dávám 4*. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

mám tyhle učitelské příběhy ráda... skvěle zpracovaný TV film... můžeme mluvit samozřejmě o klišé, o pohádkách apod., ale jak bych si takouhle situací poradila já? smekám kloubouk před všemi "nejhoršími učiteli světa".... sakra ještě že jsou... a že jsou lidé, kteří o nich chtějí a umí natočit filmy... ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som videl zopár filmov s takmer identickým príbehom i vyznením. Zdalo by sa, že sú príliš šablónovité, pretože končia úspechom, priam až triumfom. Ale to je logické, pretože pri inom ukončení by nikto o tom nenakrútil film. Tento príbeh má výhodu v tom, že sa opiera o skutočnú osobu i udalosti. Je dobre zahraný, dobre pozerateľný a tri hviezdičky mu svedčia. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(123/2012, DVDRip) / Rozhodne by si film zaslúžil kvalitnejší scenár a hlavne minimálne polhodinku naviac. V 87 minutách sa proste kvalitný školský príbeh spraviť nedá a všetko musí prebehnúť podľa klasickej šablony: 1. týpek príde do školy, 2. nemá rešpekt, 3. má rešpekt, 4. happyend na záverečných testoch. Matthew Perry celkom slušne, ale celkovo by sa patrilo mať v takomto filme viac autenických hereckých výkonov. (6/10) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Skutečně si nepamatuju, kdy jsem si naposledy tolik užil televizní film. Můžu tomu vyčítat náklaďák plný klišé, předvídatelnou pointu a vlastně i to, že scénář poslušně následuje Nebezpečné myšlenky a druhou Sestru v akci (jen bez písniček), jenže Perry je výborný ať už vtipuje nebo se mračí, děti překvapivě neotravují a v závěru může u slabších povah vykouknout i drobné dojetí. Solidních sedmdesát a malá prosba k českým televizím - kašlete na telenovely a triliony kriminálek a dejte šanci Ronu Clarkovi. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Existuje akademie Rona Clarka v Atlantě, kde se úspěšně vyučuje podle jeho unikátních osnov a pravidel. (bosan)
  • Příběh Rona Clarka je natočen podle skutečné události, která se odehrála v roce 1998. (bosan)

Reklama

Reklama