Reklama

Reklama

Film začínající na vojenské základně v Korei, kde člen personálu po rozkazu nadřízeného vylije desítky litrů jedovatého tekutiny do odpadu, která se posléze dostane do řeky Han. Po pár letech vzniká následkem mutace monstrum, které napadne dav lidí u vody. Rozjíždí se vojenská operace. Ovšem i jedna rodina se chopí zbraně při záchraně svého člena, kterého podivné vodní monstrum odneslo. Teď jde o to, jestli ho stihnou zachránit včas. Režisér ve filmu kombinuje rodinné drama s akčním sci-fi hororem. (Chrustyn)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (215)

tombac 

všechny recenze uživatele

Dynamický a po všech stránkách profesionálně zvládnutý (skoro)monster film, který obsahuje snad všechny myslitelné atributy žánru a posunuje do jiné roviny vnímání pojmu "korejský blockbuster". Goemul je velkoprodukce se vším všudy, tedy na asijské poměry. Nelze od ní čekat, že přerostlá říční potvora zdemoluje půlku Soulu a armáda ji bude ostřelovat z tanků a vrtulníků - korejský snímek se v tomto drží při zemi a předkládá nám souboj člověk vs. monstrum v osobnějším pojetí, které je tím pádem emotivnější a pro diváka angažovanější než podobná americká produkce (ve které se tvůrci filmu jistě zhlédli), což umocňuje faktem, že se nejedná o žánrově čistou podívanou a akcentuje i jistá ožehavá společenská témata. Má očekáváni "Zrůda" takřka dokonale splnila, byl jsem nadšen. 9/10 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hrají v tom mí oblíbení herci a nehrají nekvalitně, ale ono je to místy vyloženě zlé (vpodstatě veškerá část okolo vědců je hodně WTF - a není sama). Není to horor, ale spíš takový hodně divný rodinný film s jednou zmutovanou příšerou z řeky, plný patosu a divného chování divných charakterů (postava malé holčičky mi připadla být nejnormálnější). Potvrzuje, že Korejci nezvládají žánr sci-fi. Doufal jsem, že je to tu podceněné, ale není. Ode mě 54%. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Kto má rád Ázijskú filmovú kuchyňu nech tento koment radšej ani nečíta.Už som si zvykol že pri Ázijských filmoch sú trápne dialógy a neskutočne idiotské scény ale vždy ma to prekvapí.Keď sa objavilo to monštrum pod mostom to bol pekný pohlaď.Potom začalo to monštrum riadiť a zas to spadlo do roviny debilnosti.To monštrum bolo ako tak zaujímavé ale nezaujímavý boli lúdia,lebo keď to monštrum nebolo pri nich tak zastali a pozerali sa a potom že ich to monštrum dostalo nevadí.Celkovo je tento film zábavný,má v sebe dávku čierneho humoru.Ale tvorcovia sú veľmi veselí ľudia,lebo dať do kopí takú divnú partiu ktorá pozostáva zo štvorčlennej rodiny,to sa nevidí každý deň.Len škoda že tento film sa viac zameriava na kokotiny a nie na monštrum a všetko s ním súvisiace.Neskutočné nedomyslený film,ktorému by pomohlo kratšie prevedenie. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že ten stejný člověk, který dokáže tvořit filmy, které jsou na hraně dokonalosti, pak přijde s takovouhle pitominou. Obávám se, že za tím byla hromada práce, ale absolutně mi uniká důvod, proč něco takového muselo vzniknout. A že se to těšilo tak obrovské sledovanosti? Záhada. Pro mě téměř nekoukatelný film. Sotva 1* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Byl by to super monster movie, kdyby to mělo aspoň trochu kvalitní scénář, jenže po úvodní parádní scéně s monstrem, která mě, podle mých skromných očekávání, měla připravit na úžasnou jízdu, se začne naplno projevovat hodně slaboučkej scénář plnej až téměř směšných dialogů nebo myšlenek, do toho vývoj příběhu taky neni zrovna chytře řešenej, kdy se namísto kvalitních a napínavých scén s monstrem řeší nějaký kraviny ohledně viru, potažmo se hodinu hledá, kde by monstrum mohlo být a v podstatě se nic zajímavýho neděje a to je asi ten největší problém tohohle filmu, kdy se vlastně namísto efektní akce pořád řeší něco zbytečnýho a nudí to ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Předlohou filmu byla skutečná událost z roku 2000, kdy americký vojenský zaměstnanec vypustil přibližně 470 lahví formaldehydu do řeky Han. Jednalo se o tzv. „McFarland Incident“. (lioncel)
  • V roce 2011 byl film uveden do korejských kin znovu, tentokrát převedený do 3D. (Raztubyl)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

21.11.2008

Když se před několika týdny objevila zpráva, že Steven Spielberg a Will Smith uvažují o hollywoodském remaku korejského Oldboye, všichni doufali, že je to jen špatný vtip. Oba to ale myslí smrtelně… (více)

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

30.06.2008

Zkrátka spousta pokračování. S takovým zprávami se musíte smířit, hlavně v pondělí. To se vždy po víkendu u každého obstojně úspěšného filmu vynoří zpráva o zahájení prací na pokračování. Timur… (více)

Reklama

Reklama