Reklama

Reklama

Film začínající na vojenské základně v Korei, kde člen personálu po rozkazu nadřízeného vylije desítky litrů jedovatého tekutiny do odpadu, která se posléze dostane do řeky Han. Po pár letech vzniká následkem mutace monstrum, které napadne dav lidí u vody. Rozjíždí se vojenská operace. Ovšem i jedna rodina se chopí zbraně při záchraně svého člena, kterého podivné vodní monstrum odneslo. Teď jde o to, jestli ho stihnou zachránit včas. Režisér ve filmu kombinuje rodinné drama s akčním sci-fi hororem. (Chrustyn)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (215)

obitus 

všechny recenze uživatele

Korejsky Pavel Liska s korejskym Miroslavem Donutilem se v horkosladke komedii/dramatu snazi zachranit malou holcicku ze sparu pocitacoveho monstra. Po skvele reklamni kapani prichazi zklamani snad jeste vetsi nez pixely poskakujici na zadech horiciho netvora. Pokud chcete videt ctyri nejodpornejsi filmove postavy jak se dve hodiny nedokazi rozhodout zda hystericky brecet, nebo hystericky kricet smichy rozhodne The Host doporucuji. Pokud chcete videt monsterfilm, kde je monstrum podstatne jako kondom v klastere doporucuji The Host dvojnasob. Poprve v zivote si myslim, ze asijska sekce pomobaze hodnoti pouze ze setrvacnosti. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Príšera z rieky zaútočí a unesie dieťa otcovi ktorý zrovna moc IQ nanazbieral a ten sa aj so svojou rodinou rozhodne na jej záchranu keď sa po jej telefonáte dozvie že si ju príšera odložila do nejakej stoky aj s ďalšou kopou mŕtvych obetí. Problém je v tom že rodina je v karanténe a riaka je uzavretá a príšera začína byť hladná a tak postupne začína konzumovať svoje zásoby. Zaujímavá kombinácia absurdnosti v spojení s drámou nešťastne postihnutej rodiny ktorá je síce kompletne prisprostená ale prečo by sa takéto niečo nemohlo prihodiť aj menej inteligentným ľuďom. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Chul-hyun Baek, Joon-ho Bong, Won-jun Ha .. Tupý prefabrikát nevyváženosti stylů a žánrů plný parodického pitvoření a teatrálních výstupů. Tuhle mizérii korunuje nejtragičtější sestava (byť typických) korejských postav, kterým se prostě nedá uvěřit finální čin - navíc, kam se poděla armáda, policie apod., která by tu nevelkou příšeru bez problémů vyřídila, ani nepřemýšlím. Jenže bez jejich tančíků a kulometčíků je ten celý prvoplánovaný souboj s důrazem na rodinné vztahy bohužel naprosto směšný. Jediné co stojí za pochvalnou poznámku je vizuální stránka - především kamera, jinak ovšem Joon-ho Bong vyhořel po všech zbylých stránkách a totálně zklamal. 30%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se jedná o mutanta a ten komediální nádech, tak je vše v pořádku. První půlhodinka byla parádní a útok rybáka jsem si užil. Ve chvíli, kdy na scénu vstoupí rodinné problémy, tak film trošku zahapruje a do nudícího mišmaše sklouzne při snaze vytřískat z tohoto tématu nějakou politickou satiru. Scény v nemocnici či prokládání zprávami mě nebavilo. Tu šeď občas pročísnulo monstrum, které mělo díky Bohu dost prostoru, ale i tak jsem byl na konci docela zklamán, protože Goemul ve mě zpočátku vzbuzoval velké naděje. Takhle je to jen lepší průměr. 60% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Goemul vlastní atributy zajímavého snímku: úvod je typicky béčkový a v určitě obměně ho vlastnilo mnoho tzv. monsters movie 80. let minulého století. Sotvaže si přičichneme k charakterům hlavních postav, přivalí se před kameru ono tajemné monstrum (vzhledově dost špatně definovatelné, nicméně vizuálně povedené) a v parádním snad minutovém záběru bez střihu prožene místní obyvatele a s sebou do kanálů a stok si vezme mladou dívku, o kterou pak její rodinní příslušníci bojují. A to jsme teprve v 15. minutě snímku. Jízda, řeknete si v duchu. Jenomže vzápětí trhne Joon-ho Bong ruční brzdou a tempo filmu se šíleně zpomalí, příšera z plátna sleze a film se začne věnovat psychologii postav, smutnících po zmizelé dívce. A občas je k uzoufání sledovat přehrávající Korejce. Když už je nejhůř, dupne režisér na plyn a nasadí snímku akční háv. A jede se na plné pecky... Takhle se prosím pěkně žánry střídají po celou stopáž. Chvilku sledujeme zvířecí horor, posléze je to drama, pak se zasmějem, abychom se v další minutě vyžili v akční sféře. Velice těžké udržet soustředěnost a pozornost. Ať se na film dívám z jakéhokoliv úhlu, potmě či za světla, doma nebo venku (zkoušel jsem to i pod vodou), pořád mi vychází 60%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Režisér filmu a tvorca príšery nazvali monštrum Steve Buscemi, kvôli jeho hereckému prejavu vo filme Fargo. (Abiosis)
  • Předlohou filmu byla skutečná událost z roku 2000, kdy americký vojenský zaměstnanec vypustil přibližně 470 lahví formaldehydu do řeky Han. Jednalo se o tzv. „McFarland Incident“. (lioncel)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

21.11.2008

Když se před několika týdny objevila zpráva, že Steven Spielberg a Will Smith uvažují o hollywoodském remaku korejského Oldboye, všichni doufali, že je to jen špatný vtip. Oba to ale myslí smrtelně… (více)

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

30.06.2008

Zkrátka spousta pokračování. S takovým zprávami se musíte smířit, hlavně v pondělí. To se vždy po víkendu u každého obstojně úspěšného filmu vynoří zpráva o zahájení prací na pokračování. Timur… (více)

Reklama

Reklama