Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

"Mám zbraň." - Debilita hlavných hrdinov ma urážala. Miestami neskutočná kravina. 

Gurtak

Gurtak (hodnocení, recenze)

Originál jsem neviděl. Netuším ale, co má být na tomhle hororového, poněvadž je to akční jízda :D

Záporák a akce není špatná, a délka filmu utekla rychle, škoda těch nelogičností (byly zmíněny v diskuzi, např. chování postav a závěrečná scéna s brokovnicí).

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

čekal jsem propadák a příjemně to překvapilo, i když origoš s Hauerem je lepší, ...zavzpomínal jsem na skvělou scénu z origoše se psem na vyvražděné policejní stanici - tady ji moc nezvládli, ale odpouštím jim to

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

zorz: Tvoj názor ti neberiem. Ale odporučam ti vidiet originál.

zorz

zorz (hodnocení, recenze)

majo25: Já jsem originál neviděl, ale chci reagovat aspon na tvůj bod 1) z trochu jinýho pohledu. Já jsem tohle přesně považoval za největší klad filmu a ne zápor. Vraždící záporák přece nemusí bejt vykreslenej jako psychopat, kterýho se od začátku bojíš, naopak. Ze mu jak ty řikáš "nevěříš" jeho zápornou roli, to mi připadá dobrý, protože to naznačuje, že vrahem může bejt kdokoli - i ten tvůj kámoš, kterýmu dáš zbran do ruky. To je ten další rozměr, vraha totiž v reálu většinou nepoznáš od pohledu.

 

Nevim, jak je to v originálu, ale taky mi připadá hodně dobrý, že ten film nijak nevysvětluje Ryderovy motivy ani v podstatě skoro nic neříká o jeho postavě. To tomu dává prostor pro fantazii diváka.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Som viac ako sklamaný. Toto siaha originálu snaď len po členky. (1) Bean sa na záporáka vôbec nehodí. Je to sympaták, to ako keby ste dali priatelovi zbran do ruky, ale neveríte, že niekoho nou zastrelí. Aj keby zabil vo filme 100 ludí, aj tak to bude sympaták, ktorému neveríte jeho zápornu rolu. Až vobec nie je vykreslený ako psychopat. Hauer bol v tomto skvelý. Skor si v tomto filme mohli vymenit role Bean s tým šerifom. Bolo by to vierohodnejšie. (2) Načo tam od začiatku pchali tú holku, len to nou domrvili, celý čas hraje podradnú úlohu, a nakoniec filmu je zničiho nič hl. hrdinka. A to už nehovorím, že vyzerá ako lacná zmalovaná štetka, ktorá vie lepšie pracovat s modernou brokovnicou ako nejaký profesionál, a pritom ju drží prvýkrát v ruke. (3) Scény nie sú dotiahnuté, "z ničoho nič" vyskakujú naväzujúce scény, proste otras. Pripadáte si , ako keby ste nejaké scény pretočili dopredu, a paradoxne sa pri tom ešte aj nudíte. (4) Atmosféra filmu sa oproti originálu scvrkáva na nulu, a to je hanba, ked si vezmete, že film je o 22 rokov dopredu a vo filme je použitý "thrillerovský" filter. Nechápem remaky po 22 rokoch, keby aspon boli rovnako dobré ako originál, alebo skor lepšie. Ani oni sú ohodne horšie. Neviem, keby som nevidel originál, či by som tomu filmu dal priemerné 3*. Ale takto jednoznačne musím íst nižšie. Moje hodnotenie: 43%

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Dle mého lepší než remake Texaského masakru a Pátku třináctého dohromady ikdyž ted nevím jestli sem originál vůbec viděl ale i tak se nebojím říct tohle. Jinak na originál se stopro kouknu ale mám strach aby pak nepřehodnotil na 1* nebo odpad.

alezzi

alezzi (hodnocení, recenze)

Podle mě velmi nepovedený kousek, který zpočátku vypadá v celku zajímavě, ale jak se panu stopařovi vše daří a vy vůbec nemáte tušení proč to všechno dělá ... zprvu dobré zdá se, ale postupně hořkne až nakonec žlukne úplně ... palec dolů

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

To byla hovadina. Totální nelogický brak. 1* za krásnou Sophia Bush. Ještě teď se mi motá hlava z těch blbců tam.

Croma

Croma (hodnocení, recenze)

Film, který poslouchá Sophia Bush v motelu jsou Ptáci od Hitchcocka

Isabellla

Isabellla (hodnocení, recenze)

"Living on the edge of a broken dream, live to live another day." Tenhle film jsem viděla už několikrát a pořád jsem ho asi pořádně nepochopila, a dá se říct, že o jeho smyslu často přemýšlím. Film, který se od začátku tváří jako obyčejný teenagerský thriller/horor mně velmi překvapil už při prvním shlédnutí. Nepřekvapil mně scénář, ani průměrné herecké výkony ústřední mladé dvojice, ani velmi pěkné exteriéry Nového Mexika, ale šokoval mně výkon Seana Beana v roli zabijáka. Jak jeho ztvárnění, tak hlavně jeho tajemnost a velmi nejistá motivace. Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy viděla ve filmu záporáka, který zabíjí lidi z důvodů, které nejsou ve filmu vůbec vysvětleny. Přijde mi to velice zvláštní a znepokojující. Díky téhle postavě tajemného stopaře si budu tenhle film pamatovat už asi navždy, i díky tomu, že mně donutil přemýšlet o smyslu života, nebo snad smrti? :) Doporučuji.

dedecekx

dedecekx (hodnocení, recenze)

Dávám jen tři hvězdičky protože na těchto filmech mi hrozně vadí jak Holce zabijou kluka řekl bych poměrně brutálním způsobem ona jen zaječí a je v klidku (normální člověk by se z toho složil a nebyl by schopný asi ničeho)- a to ještě předtím viděla asi 20 jiných brutálně zabitých lidí..... a potom je ještě bez menších problémů schopná někoho zabít brokovnicí kterou má problém nabít i silný chlap a ona ji samozřejmě nabíjí s naprostou lehkostí... možná to jsou detaily ale mi to zkazí celý film... :-(

Kacenka_

Kacenka_ (hodnocení, recenze)

pripomienka k zaujimavostiam: ze stale sa nevie preco to robil ?? sak posledna 2 vety filmu zneju.. Citis ten pocit ?? - nie, nic necitim ?! .. myslim ze ak toto nieje dostatocna odpoved tak co tak dalsie.. preco si zabil tu rodinu ?? - a preco nie ?? no bol proste velke dieta :-) ktore sa iba hralo.. no remake stal za prd, som zvedavy na original, velke sance tomu nedavam

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Je to sice dost přitažený za vlasy, ale líbilo se mi to - ta dynamika děje a plno akce.

liuk

liuk (hodnocení, recenze)

Zatimco Pulp Fiction ma klicove slovo u komentaru "kult", Running Scared ma "jizda", tak u Stopare to zatim vypada na "zbytecny" ;)

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Nuz, poviem to asi takto, toto forum nesluzi nanic. Bohuzial. A neber si to prosim osobne. --------------------------------------------------------------------------- Le_Chuck (profil, hodnocení, komentáře, pošli vzkaz) 14.01.2007 14:45 Anderson: Na co myslis, ze sluzi toto diskusne forum? Pokial sa nechces zviditelnovat (koment bez moznosti reakcie, ehm) tak to napis sem.

SpeedyCZ

SpeedyCZ (hodnocení, recenze)

Též jsem zvědavý, nicméně se opět divím distributorům, že posunuli premiéru až na červen, když světová je v lednu

choze

choze (hodnocení, recenze)

Původní Hitcher je dle mého průměrný, řemeslně odvedený thriller a šance, že remake bude lepší nebo minimálně stejně dobrý tudíž není až tak mizivá.

Le_Chuck

Le_Chuck (hodnocení, recenze)

Anderson: Na co myslis, ze sluzi toto diskusne forum? Pokial sa nechces zviditelnovat (koment bez moznosti reakcie, ehm) tak to napis sem.
liuk: Ale ved prave preto! Pretoze povodny Hitcher bol paradny a ma potencial oslovit aj dnes, ale ma jeden problem. Ze pomaly upada do zabudnutia.

liuk

liuk (hodnocení, recenze)

Absolutně nechápu, proč tohle točit (samozřejmě kromě peněz). Vždyť původní Hitcher je parádní film i dnes, stále funguje tak, jako fungoval tehdy, a nepotřebuje žádné oživování.

genetique

genetique (hodnocení, recenze)

Aj keď sa na to teším a originál som nevidel, nevidím to na dieru do sveta. Aspoň podľa traileru. Bean by tom ale mohol nadzdvyhnúť latku.

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama