Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller. Dostatečně dynamický, krvavý a nemilosrdný na to aby na těch cca 90 minut zaujal. Skvěle inscenované autonehody a luxusní Sean Bean. Roli vrahouna zahrál naprosto ukázkově. Dvojice mladistvých nepředvádí tradičně nic objevného, nicméně není to kupodivu ani tak moc rušivý element. Jako jednohubka docela ucházející. Nebýt silného originálu, jednalo by se snad o nadprůměr. Docela mne to bavilo a nečekal jsem moc, nicméně atmosféra funguje a technicky je film na vynikající úrovni. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Není o nic horší než původní Hitcher a liší se to akorát v detailech jakože nenabere náhodou servírku někde ale jede s tou holkou hned od začátku :). Sean Bean je dobrej stopař, možná ne tak hustej jak Rutger Hauer, ale jinak je dobrej, ale co tenhle film hlavně má je nová policejní honička s Nine inch nails :). To se prostě musí vidět :). A ty obličeje co u toho Sean Bean hází jsou fakt pecka :). Jinak prostě normálka a produkce Michaela Baye se projevila především ve větším bourání a těžce zestupidnělé poslední scéně, takže tenhle film si určitě nezaslouží nějak výrazně horší kritiku oproti originálu, protože ten se taky zasekával a neměl tam Seana Beana v pontiacu a do toho NIN :). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší film v ktorom Sean Bean zomrie. Inak je to z 90% doslovná kópia originálu, ale v horšom prevedení. Zmena vo vyústení osudu hlavnej dvojice nedáva príliš zmysel a je to len samoúčelné prekvapko. Ústredná dvojka je nesympatická rovnako ako hrdina z originálu, ale Bean na Hauera nemá. A to ja som nebol nadšený ani z Hauera, ale oproti Beanovi ma o dve triedy väčšiu charizmu a aj bez akejkoľvek grimasy z neho určitý strach išiel. Bean je len zmätený úchylák. Najväčším plusom sú technicky kvalitne prevedené karamboly áut. Len sú miestami blbo zostrihané. Skoro som mal pocit, že sledujem nejaký flák od PM Entertainment. Kvalitné búračky vs. totálne blbý dej. To na ich produkciu dokonale sedí. A rovnako je na tom aj tento viacmenej zbytočný remake. Len tie búračky sú cool. 5/10. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já nevím ... původního stopaře jsem neviděl, tak nemohu srovnávat, ale jak jsem tu četl, tak je to asi úplně stejný. Bean zahrál hodně slušně, na Sophii se celkem hezky kouká, je to kost, pár slušných scén a to je asi všechno. Od poloviny předvídatelné a konec byl tak nějak no .. trapný. Škoda, že zůstalo pár otázek, který film nevysvětlí. Bean + Sophie + pár slušných scén = 3*. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Sérii HITCHER jsem začal remakem a neudělal jsem dvakrát dobře. Ano obsahuje dobré scény (auto a roztrhnutí těla), ale zbytek klišé. Remake Hitcheru nemá tak hutnou atmosféru jako originál a nemá tak působivého záporáka jménem Rutger Hauer, kdy jsem měl nutkání rožnout světlo, protože jsem pořád ve tmě viděl stín chlápka v kabátu s nožem v ruce. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama