Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

K originálu Harmona si přidejte krátkou sukni Grace, vlastně vůbec její (velmi pěknou) postavu a otevřenou brutalitu, která opět potvrdí, že méně bývá v naprosté většině filmových případů více. Ta perverzní zábavnost a amorální atmosféra původního snímku je však pryč jako pevné držení těla jednoho z hrdinů na kamionovém skřipci.. Až zas jednoho krásného dne pojedu přes Nové Mexiko ve svém dvoumístném kabrioletu, vedle sebe usazeného sympatického blonďatého stopaře ze země tulipánů a na krajnici uvidím se zvednutým palcem a cedulí "Bohnice" S.Beana, sešlápnu plyn a pojedu dál. Nehledejte za tím nic osobního, jen se prostě raději nechám podříznout Rutgerem.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebudu pátrat, proč má tady tento perfektní remake z produkční dílny Michaela Baye, tak nízké hodnocení a rovnou ve své recenzi napíšu, že tohle není žádná tuctová břečka, ale pekelná jízda. Přejetým zajícem na silnici v úvodu dává režisér Dave Meyers jasně najevo, že se nehodlá s ničím mazlit. Následné seznámení se zamilovaným mladým párem, Zachary Knighton a Sophia Bush (to byla snad poslední scéna, co byli ještě v pohodě a smáli se), vydávajícím se autem na cestu proběhne v klidu, a kdyby hned na to zastavili v noci a v lijáku na kost promočenému a uprostřed silnice stopujícímu Seanu Beanovi, možná by jim poděkoval, na rozloučenou zamával šátečkem a nechal by je být. Jenže nezastavili a v nedalekém motorestu se s ním opětovně setkali. A už se ho vlastně až do konce nezbaví. Psychopat rozjel svou ďábelskou hru plnou brutality, krve, mrtvol a efektně zničených aut. Michael Bay je starý chlípník, a když už má ve filmu takovou krasotinku, jakou je Sophia Bush, tak by byl hřích neplácnout tam scénu, kdy před psychopatem bere roha jen ve spodním prádle. Dave Meyers režíruje zkušeně a velmi umně dokáže udržet napětí a spád až do konce. Rutger Hauer byl v původním filmu oproti Seanu Beanovi trapný šašek z manéže. Bean je mnohem děsivější psychopat a setkat se s ním bych opravdu nechtěl. Dynamický remake. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller. Dostatečně dynamický, krvavý a nemilosrdný na to aby na těch cca 90 minut zaujal. Skvěle inscenované autonehody a luxusní Sean Bean. Roli vrahouna zahrál naprosto ukázkově. Dvojice mladistvých nepředvádí tradičně nic objevného, nicméně není to kupodivu ani tak moc rušivý element. Jako jednohubka docela ucházející. Nebýt silného originálu, jednalo by se snad o nadprůměr. Docela mne to bavilo a nečekal jsem moc, nicméně atmosféra funguje a technicky je film na vynikající úrovni. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný remake, ale na kvalitu originálu z roku 1986 to nemá. Ovšem Sean Bean se mi v roli psychopata Johna Ryder líbil více než Rutger Hauer (a to je co říct, protože ten zahrál naprosto báječně) v originálu. Obsazení neokoukaných tváří Zachary Knightona a překrásné Sophie Bush byla dobrá volba a kouká se na ně velmi příjemně. Povedený thriller, který za zkouknutí stojí, ale příště bych dal přednost originálu, který řadím o stupínek výš. Lepší tři hvězdičky...... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film začíná více než skvěle a já se těším jako malý kluk na pořádný horor, atmosféra houstne a vše vypadá tak jak má. Ovšem posléze se z filmu začíná vytrácet rozum. Hlavní hrdinka by asi jednou nechala zemřít i polovinu lidstva než by konečně stistkla kohoutek a hlavního zlosina odstřelila. Takhle už to místy vypadá, že se z nich postupem času vyklube zamilovaná dvojce a film sklouzne do road romantic movie. Ps: Těm policistům bych nesvěřil ani loupež v supermarketu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama