Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Kanada End of the Line
všechny plakáty
Trailer

V noční lince podzemní dráhy se několik osamocených cestujících vydává na jízdu smrti! Nic netušící lidé jsou vydáni na pospas tajemné sektě, která v temných tunelech praktikuje své vražedné rituály. Vyznavači zvráceného náboženského kultu brutálně likvidují své vyděšené oběti. Před svými šílenými pronásledovateli se malá skupinka snaží uniknout ve spleti podzemních cest. Z podzemní pasti však není úniku! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

Morholt 

všechny recenze uživatele

No na začátku jsem málem spadnul ze židle a začal jsem se těšit. A to hodně. No a pak...............ne že by to byl úplně špatný slasher. Ten náboženský rozměr mi k tomu seděl a prostředí metra také. Nakonec ani herecky to nebylo úplně nejhorší, ačkoliv tu byly postavy, které byly vyloženě na pěst. i když nevím, jestli to tak náhodou nemělo být. Jenže já čekal prostě něco jiného. Něco strašidelnějšího a temnějšího. Jsem trochu zklamaný, ale spíš to přičítám tomu, že jsem nevěděl, do čeho jdu a nechal se trochu oklamat. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tedy podle těch pověstí, které tomuto snímku předcházely, jsem očekával lepší podívanou. Navíc udělat největší lákadlo filmu z něčeho (ti, co viděli trailer, ví), co je pouze ve dvou velmi krátkých scénách, mi připadá jako velkej podraz. Člověk celou dobu čeká, čeká, čeká... a když se dočká, vypadá to směšně a následuje konec. Základní myšlenka je skvělá, pro horor jako stvořená, ale provedení by si zasloužila lepší. Vzhledem k minimálnímu rozpočtu je však výsledek pořád velmi slušně odvedenou prací. Nejvíc mi zážitek kazili herci, kteří postrádají byť jen náznaky charisma a umu. Opravdu, u množství scén je doslova hmatatelný jejich obrovský potenciál, ale chatrné herecké výkony jim strašně ubližují. Na začátku a na konci to zas až tak hrozné není, ale ve střední části, kdy děj citelně zpomalí a postavy hlavně kecají a provádí různé jiné interakce, dostává se snímek kvalitativně někam ke dvěma hvězdičkám. Za mé drobet nadsazené hodnocení 7/10 vděčí End of the Line brilantnímu námětu, mojí slabosti k hororům odehrávajícím se v podzemí, odvážnosti některých scén a povedeným lekačkám (tři nebo čtyři v první půlhodině mi málem přivodily infarkt). ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dávám 4* zejména za excelentní zvuk DD 5.1. Párkrát jsem opravdu vyskočil až jsem rozlil kafe. Také námět je zajímavý, prostředí ponuré (jízda vlakem je pro mne noční můra), herecké výkony ujdou a krve je taky dost. Musím uznat, že mne film příjemně překvapil. Trošku mne mrzí ten konec. Chtěl jsem totiž vidět co udělají....... :-) Karen je mladá zdravotní sestra, která pracuje v psychiatrické léčebně. Dívka právě skončila směnu a rozhodne se vrátit domů vlakem. Během cesty se ale vlak náhle zastaví v tunelu. O chvíli později umírá jeden člověk. Karen spolu s ostatními cestujícími jsou zděšeni. A to ještě neví, že se stali cílem tajemné sekty, která touží po jejich smrti. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální Námět jako Blázen! Všichni věřící v Boha mají za úkol vyvraždit všechny Lidi dle nich Posedlé.. s Náčiním se neserou .. Berou Meče, nože, sekery! Krví se nešetří, je jí tam dostatek.. Po dlouhé době příjemná Jízda až z Kanady! Já osobně bych film Pojmenoval Boží VŮLE!! za mně 6,5/10. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Od shlédnutí tohoto filmu je pro mne každá noční jízda metrem trochu dobrodružství. Protože co kdyby tam se mnou jelo pár pomatenců, co věří tomu, že právě dnešní noc nastane konec světa a aby mne zachránili, tak se mě pokusí svými v křížích schovanými dýkami vykuchat? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Parádna jazda z atmosférického podzemného metra, ktorá je tak WTF, až je to bomba (hlavnou zápornou postavou je 54-ročná náboženská fanatička v sukni a sandáloch s ponožkami), viacerými drsnými úmrtiami (novorodenec je hodne cez čiaru), vcelku sympatickými postavami a namakaným finále. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Trochu sem byl zaskočenej "jednoduchostí" prostředí, ve kterým se film odehrává ... evidentně nízkej rozpočet, kterej byl ale asi naopak věnovanej víc do speciálních efektů, FX gore scén a umělé krve, protože mordy a úmrtí jsou zde naprosto špičkový. Nápad je taky docela ok, dost mrazivej a nepříjemnej při představě "tohle se stát mě". Od čtverky**** to u mne dělí hlavně zcela nesympatický kladný postavy, kdy mi bylo líto, co se jim stane a která přežije nebo nepřežije ... bral sem je jen jako "tovar" do mlýnku na maso a ukázku dalšího efektního úmrtí .... Docela fajn oddechovka, ale nic výjimečnýho. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První půlka vážně dobrá. Ta atmosféra a stísněnost jedné podzemky vám skoro teče z obrazovky (příp. monitoru), navíc dvě nebo tři lekačky jsou naprosto zástavové. Bohužel, někde v polovině stopáže se to znenadání sekne a z poctivého chilleru se přesuneme spíš do slasherových vod, kde se zbytek přeživších rube s kultem náboženských zmrdů. Chvílemi je to zábavný a docela brutální, o nudě nic netvrdím, ale ona slibovaná monstra vyjdou v závěru přece jen dost zbytečně. Každopádně za tu almužnu (200 tisíc kanadských dolarů) je to seriozně zvládnuté béčko. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Začátek je skvělej, to se tomu upřít rozhodně nedá, málem mě to složilo, jenže pak se to promění v takovej pánbíčkářskej slasher, u kterýho má sice člověk taky chuť vzít tu požární sekeru a vysekat jim ten jejich pomatenej mozek z hlavy, ale jinak už to moc nefunguje, mrtvých sice přibývá v celkem pěkných počtech a občas se zásluhou sekery dočkáme i solidních gore scén, respektive jenom jednou se dočkáme, ale to ostatní zabíjení je už hodně tuctový a nudný a nijak to nezaujme a že by to zachránil konec, to teda taky říct nemůžu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prostřednictvím čepele do tebe vstoupí Pán, aneb Bodavý adventisté sedmého dne plní v metru vůli boží. Nutno dodat, že jsou při tom dotěrnější než Hare Krišna, vtíravější než Jehovisté a na nervy cestujících působí stejně jako sarin od Óm šinrikjó.. V první minutě mi sice na prsa sedl osmikilový černý kocour (asi drobný infarkt z leknutí), nicméně pak už jsem byl jen netknutým svědkem omšelého survivalu, v němž vyčnívalo gore a v koutě se krčily herecké výkony osob, co byly do svých rolí zjevně vybrány pomocí stíracích losů. Kanaďanům jde určitě líp hokej než horor, ale oceňuji spořivost a snahu, byť zahalenou v mlze marnosti. Vždyť za 200 javorových táců by bylo jen 62 centimetrů tunelu Blanka a to je teprve děsivé.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Vizuálne a tématicky skôr priemernejší horor, ktorý by som nemal problém po chvíli odpísať, keby nevynikal až prekvapivo vydarenou hororovou zložkou. Tématika vraždiacej náboženskej sekty ma aj napriek tomu, že nie je zase až tak moc využívaná nikdy moc nezaujímala, ale zase pre tú atmosféru blížiaceho sa konca a útoku pekelných síl, ktorú sa tento film snaží už od začiatku navodiť som mal vždy slabosť a tak mi to sadlo už od začiatku. Prvá tretina sa nesie skôr v neistote, ako bude dej ďalej prebiehať, ale následne je to už klasická vyvražďovačka, no s veľkým plusom očakávania, čo za tým celým skutočne je. Ale na rozdiel od väčšiny podobných filmov tu ani záporáci nemajú moc vyvolávať rešpekt a navyše majú aj dosť priestoru. A finálna fáza je opäť trochu zlovestnejšia a záver už ani nemohol byť lepší, len mal byť strihnutý o pár sekúnd skôr, vtedy by to bolo dokonalé. Ako som spomínal, hororová zložka sa až prekvapivo vydarila. Film ma hlavne tú prvú tretinu výbornú atmosféru a viacero pôsobivých scén, občas je to aj slušne napínavé a nesklamú ani krvavé scény, nájde sa tu pár drsných zabití. Ale hlavnú pochvalu si zaslúžia rozhodne ľakačky, tento hororový prvok som síce už dávno odpísal, kedže už dlhé roky na mňa žiadna nezapôsobila, ale tu sú dve výborné a ešte jedna dosť slušná, ale tá úplne prvá je nezabuduteľná, lepšiu som asi ešte nevidel. Obsadenie nie je najhoršie, medzi kladnými postavami sa dajú nájsť dve, tri sympatické postavy, ktorým som fandil, samozrejme obzvlášť hlavná hrdinka, ale ani záporáci moc nezaostávajú, hlavne tá ich fanatická šéfka. Režijne sa to určite dalo podať ešte lepšie, rôzne vizuálne a kamerové prvky pôsobia dojmom úplne lacného filmu, ale radšej si tentoraz nebudem sťažovať, lebo po hororovej zložke ma to zase veľmi bavilo a to je tu predsa len to hlavné. Takže pre mňa veľmi príjemné prekvapenie, kanadský horor, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. 75% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Na konci štandardnej línie života je veľmi často rozširujúca sa skupina extrémnych náboženských fanatikov. Tá sa rozhodne ostatných spasiť. Samozrejme, že spása spočíva v odovzdaní duše, majetku a života hriešnika do rúk sekty, či konkrétneho náboženstva. Koľkokrát tu už bolo. A je úplne jedno, z ktorého náboženského či filozofického smeru sekta vychádza. Všetko jedno. Mansonova rodina  - 6 zavraždených (idey hippie a kresťanstva). Japonské Óm šinrikjó (12 zavraždených po útoku sarínom v metre, vyše 5000 zranených,  myšlienky budhizmu a vplyv hinduizmu ), Svätyňa ľudu  v Guyane (900 samozavraždených členov sekty -1978, kresťanstvo + socialistické idey), Chám ľudu vo Švajčiarsku - 48 mŕtvych (vesmírna ezoterická ideológia), Islamský štát, Taliban, Boko Haram - tisíce mŕtvych (islam). Celkom trefný film, ukazujúci, kam zdanlivo nevinné odovzdanie sa sekte hlásajúcej spásu a rozdávajúcej, zrejme narkotikom napustené, hnedé muffiny môže viesť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Karen je zamestnaná ako zdravotníčka. Pracuje s psychysicky chorými ľuďmi. Potom čo jedna z jej pacientiek spácha sebevraždu, začne mať desivé vidiny. Tie ju varujú pred cestou nočnou linkou podzemnej dráhy. Karen však predsa len do vlaku nastúpi a zažije najhroznejšiu noc svojho života. Nemám v obľube takéto nízkorozpočtové horrory. Prostredie metra sa mi nezdá ani atraktívne, ani strašidelné. No a nápad o vraždiacej náboženskej sekte vyčíňajúcej v tuneloch podzemky mi prišiel úplne hlúpy. Kanadský horror "Jazda smrti" je poriadna chujovina. * ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Již od dávnověků bylo lidstvo lehce manipulovatelné. Jakmile se zrodí „vůdce“ burácející z výšin, či „reverend“ rozsévající zkázonosná slova technologií pagerů, vždy je davy slepě následují. -) Podzemkou s jejím rozsáhlým labyrintem se srocují a omámeně blábolí své jedovatosti přívrženci „Hlasu věčné naděje“, aby zachránili(čepele nožů krví potažené) „bezbožné“ před ohněm pekelným. :-)) „Bratři, sestry…slyšte hlas naděje je Pán Bůh.“ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No zase až taková jízda to nebyla, ale i tak je to v rámci subžánru docela slušnej kousek z pěkně temnýho a depresivního prostředí podzemky. Škoda, že jak film postupuje dál a dál, tak logických lapsů přibejvá. Teda ne, že bych zase od toho čekal něco oduševnělýho to ne. Jenom škoda, že po solidní atmosférický první půlce se z přibývajícím časem film mění v čím dál tím větší šílenost, ale zase ty masakry taky celkem ušli, že to bylo levný je vidět na první pohled, ale to mi zase u podobnýho filmu tolik nevadí. čistej průměr.50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně fanatičtí členové pochybné sekty, co se snaží zachránit nevěřící před peklem (samozřejmě smrtí, jak bylo už u inkvizice dobrým zvykem), a na druhé ti ostatní. Obě strany se po celou dobu dovolávají Boha, který z toho musel být nejspíš pěkně rozhozený. Tunely podzemní dráhy jsou fajn, byť se to samé děje i na povrchu, kam však kamera po většinu času nezavítá. Krví se nešetří a dojde i na příjemné gore - zásek mečem je obzvláště povedený, sekera do hlavy, dýka kamkoliv, ukousnutá tváře i střeva ven. Ale hlavně to má sympatickou bezvýchodnou atmosféru, kdy je postupně jasné, že naděje na záchranu jsou mizivé. Konec trošku rozpačitý, ale do jisté míry logický. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co tohle jako mělo být? Zabijáci mi připadali jako mimozemšťani z Četníka, chovali se jako největší geňa a ještě u toho zpívali. Já bych takový zmagořený sektaře vystřílel. Jo, měl tam dovalit Rambo a všechny je na jeden zásobník rozsřílet na sračky, blbce vylízaný. Jen tu babku bych nechal umírat dlouho. Začátek byl hodně nadějný, ale pak se to změnilo v náboženskou vyvražďovačku, která je možná pro někoho poháněná zajímavým námětem, ale já tohle prostě nespolknu. Jedna hvězdička za první lekačku, která byla luxusní! Potom šlo volume doleva a s tím šel do háje i celý film. 25% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

V žádném případě mi End of the Line vůbec nesedl. Sice brutální trošku je a nějaké lekačky v první půl hodině také nechyběli, ale námět, prostředí, atmosféra, zvuk, scénář a dojem je nulový, celkem mi to všechno přišlo mimo. Tento film o pomatených křesťanech, kteří zabíjí pro víru mi přijde ujetý, ale co ty lidé nevymyslí že? Do průměru tento film řadit nemohu, pro mě je tento horor lehký podprůměr a takovým hororům se budu vyhýbat pořádným obloukem. Bůh stebou End of the Line a už dlouho nechci vidět pomatený Béčkový horor naprosto o ničem... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení! Další z horůrků, které se odehrávají v metru, má tentokrát zápletku s náboženským podtextem, kdy jakási totálně vyhrabaná sekta magorů "osvobozuje" lidi pomocí nožů ukrytých v krucifixech. Zní to otřesně, ale vůbec to není špatný, jelikož prostředí metra má svoje atmosférický kouzlo, mordování a gore není odfláknutý, takže si užijete nepřetržitou naháněčku po útrobách systému metra podlitou litrama krve a okořeněnou několika senzačníma lekačkama. V závěru je jakási snaha o ještě vyšší rozměr celé zápletky, kterou však mrknutím oka přejdete bez většího povšimnutí. Pohodovka za 3,5*. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Partia debilkov sa snaží zachrániť pred fanatickými prenásledovateľmi, a ked prichádza k vzájomnému stretu, tak sa k nim chovajú ešte samaritánski , čo pekne pije krv a vytáča nadmieru ! Okrem toho, dialogi sú neznesiteľné, ako samotní aktéri a u takýchto filmoch býva pravidlom, že vždy sa tu nájde nejaký blbeček, kôli ktorému sa ten koniec nekonečne natiahne! Opäť jedna strata času... ()

Reklama

Reklama