Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z divácky nejúspěšnějších filmů osmdesátých let se odehrává v čase vánočním, kdy pan Peltzer koupí v zapadlém krámku Čínské čtvrti pro svého syna Billyho neobvyklý dárek: mogwaie, malé zvířátko připomínající medvídka. Chov zvířete má však pevná pravidla. Nesmí na světlo, nesmí se namočit a nesmí se krmit po půlnoci. Všechny zákazy samozřejmě Billy, i když nevědomky, poruší a výsledkem jsou ulice plné podivných a notně škodolibých příšerek, které začnou ničit celé městečko a terorizovat jeho obyvatele. Je na Billym, aby se s pohromou vypořádal. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

Falko 

všechny recenze uživatele

Trosku morbidne, ale stale zabavne. Chcel by som mat takeho Mogwaia doma, aspon by som mal o zabavu postarane, len tu zodpovednost, aby sa Mogwai nesmel dotknut vody alebo nesmel nic zjest po polnoci by som si na seba nechcel zobrat, takze radsej si tieto problemy pozriem v bezpeci pred telkacom tak, ako mi to naservirovali tvorcovia filmu. Ale je to jeden z dalsich filmov 80-tych rokov, ktory si rad raz za cas zopakujem a hodi sa tak na vianocne sviatky :-) _________ Zach Galligan - (Billy Peltzer) +++ Phoebe Cates - (Kate Beringer) +++ Hoyt Axton - (Randall Peltzer) +++ Keye Luke - (Starý otec - pán Wing) +++ Corey Feldman - (Pete Fountaine) +++ Judge Reinhold - (Gerald Hopkins) +++ Scott Brady - (šerif Frank) +++ Harry Carey Jr. - (Mr. Anderson) +++ Michael Winslow - (hlas Mogwai / Gremlins) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Moquai ne na prodej.......... Nesnáší světlo, nedávejte ho na přímé slunce, nedávejte mu vodu, nekoupejte ho a hlavně, nikdy, nikdy ho nekrmte po půlnoci !! Produkci k filmu má Steven Spielberg a jeho účast na filmu je vidět hned v páté minutě. V záběru je reklama na rádio Rock 'n' Ricky Rialto velice podobná kresbě k filmům o Indiana Jonesovi. A jak to tak ve filmech bývá, pravidla se musí porušit, aby začala zábava. Světlo je v pořadí první, pak přijde voda a s ní i legendární Proužek a nakonec i malá půlnoční svačinka. Určitě si vzpomenete na Critters, tohle jsou sice Gremlins a místo ostnů mají chlupatou kůži, ale jídlo je základ pro oba druhy. CITÁT - Vy blázni, hrozí vám nebezpečí. Copak to nevidíte ? Jdou po nás, jdou po nás všech, už jsou tady, jste na řadě, jste na řadě, jste na řadě !!.......... Metamorfóza nejen, že změnila Gremliny a jejich chování, ale změnila i podstatu filmu. Z dobrodružné a milé skorokomedie se vyklubal strašidelný až hororový příběh z veselou hudbou. Tu dělal Jery Goldsmith. CITÁT - Vypadni z mé kuchyně !!......... Ve filmu je vidět i VW Brouk. Nejhezčí je scéna v kině se Sněhurkou a sedmi trpaslíkama........haj hóóóuu.....haj hóóóuu.......... Finální masakr se také odehraje v kině....i když.....ale nebojte, jednou to skončí. CITÁT - Jsou vánoce a ne halloween.......... ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Celkem vlastně nic moc. Většina postav se velkou část filmu chová jako pitomci, až to vypadá jako nějaká krutá satira na maloměšťáckou zabedněnost (určitě doma nechám v klídku na půdě 5 podezřelých kokonů). Strašidelné to moc není a většina vtipů vyplývá z toho že se zlé / legrační potvůrky oblékají a chovají jako lidi. Celkově spíš standardní americký řemeslný výrobek. 5/10. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Malý Gizmo je prostě k sežrání. Má roztomilá ouška, velká kulatá očka a hebounký kožíšek. Jeho chování má však svá zásadní pravidla a jakmile je porušíte, tak se začnou dít šílené věci. Gizmo nesmí do vody, nesmí na slunce a už vůbec ho nesmíte krmit po půlnoci i kdyby škemral sebe víc. Vemte si je k srdci nebo se opravdu přihodí něco šíleného. Začnou řádit divoké zelené bestie, které město převrátí úplně naruby a to doslova. Roztomilá pohádka se promění v horor nebo spíše v hororovou komedii, která nenudí a ještě poučí. Ovšem ten děs tady nějak chybí. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Blíží se čas Vánoc, doba kouzel :-) a co by to bylo za svátky bez dárků? Tak jako získal Billy Gizma, Gizmo dostal mě :-) kdo by si tuhle chlupatou příšerku s velkýma ušima a psíma očima nezamiloval?? A jako každý domácí mazlíček přináší své povinnosti, Gizmo není výjimkou.. problém je v tom, že když s pejskem provedete lumpárnu, nevylíhnou se vám malá monstra, který zdemolují Vás a Vaše město :-) Ještěže je tu Gizmo, který všechno zaŘÍDÍ ;-) P.S. V šipkách mi to jde, vrátíme jim to ;-) ()

Galerie (148)

Zajímavosti (70)

  • V tomto filme sa na plátne po prvýkrát objavilo logo spoločnosti Amblin Entertainment. (beso74)
  • Nápad použiť opice na stvárnenie gremlinov sa ukázal ako neuskutočniteľný, testovacia opica totiž prepadla panike, keď jej nasadili hlavu masku gremlina. (beso74)
  • Zach Galligan se na začátku filmu marně pokouší nastartovat vůz Volkswagen 1300. (Stocki)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

25.11.2020

Třetí díl série Gremlins je už několik let předmětem spekulací fanoušků a příslibů ze strany tvůrců, nyní se Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a kámen mudrců) jakožto scenárista prvního dílu… (více)

Nová streamovací služba Warnerů má název

Nová streamovací služba Warnerů má název

10.07.2019

Říkáte, že máte málo streamovacích služeb? Tak to máte kliku, konglomerát WarnerMedia se totiž řítí do streamovacích válek s novou službou HBO Max. Jak již z názvu vypovídá, nová služba zahrne… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama