Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wyatt Tripps, studentský nováček se skvělým zástřihem, je přesně jako každý jiný kluk, který chodí s pannou - dokonale frustrován. Jeho přitažlivá přítelkyně Kim jen mluví - a žádná akce. Navíc se přihlásí na univerzitu do New Orleansu, což je víc než 1000 mil daleko. Tripps je však do Kim zamilován, píše jí dopisy a svou lásku jí vyznává každou noc i telefonicky. Love story nabere zcela jiný směr, když se při jednom telefonátu roztoužený mladík od Kiminy spolužačky dozví, že jeho děvče právě odešlo s nějakým Rickerem. Wyatt se rozhodne pro ráznou odvetu: přemluví ochotnou striptérku, aby napsala Kim žhavý indiskrétní dopis... (Intersonic)

(více)

Recenze (65)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jak už naznačil uživatel Looser, tak tento film zřejmě posloužil jako inspirace tvůrcům Road tripu. Road trip je ovšem podle mě mnohem zábavnější, takže pokud bych si měl vybrat z těhle 2 filmů, tak je moje volba jasná. Největšim kladem tohoto filmu tak zustává krásná Reese Witherspoon. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když jsem kdysi na tuhle mišmaš roadmovie a romcom narazil, nevěděl jsem, jestli je Reese víc sexy jako brunetka nebo na blond. Co jsem ale dlouhá léta opravdu netušil, byl fakt, že ústředním "hrdinou" filmu je Paul Rudd. Ten ve svých začátcích vypadal fakticky legračně. Zápletka je v dnešních kruzích už zasypaná prachem neoriginality, oněhdy mě fakt zaujala. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Měl jsem k tomu v průběhu všemožné výhrady, které se občas ztratily a po nějaké chvíli zase objevily, ať už nevtipným scénám, přehnanému chování postav a divné chemii mezi ústřední dvojicí, kašlání na jakoukoli jednotnost/návaznost počasí, apod... I ti dva mi byli sympatičtí jen občas, někdy mě štval on, jindy ona, a jindy zase oba náraz - a zároveň se našly chvíle, kdy mi byli sympatičtí oba. Ale celkový dojem z toho mám kupodivu příjemný a dokonce bych asi ani neměl problém se na to znova podívat. I ta road movie zápletka v tom je fajn a aspoň trochu napínavá, i když nic překvapivého se okolo ní stát nemůže. Přes tři hvězdy se nepřenesu, ale kupodivu to byl fajn film. Silné 3* ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako mladší jsem to hrozně žral a teď rád zjištuji, že to nebylo nízkým věkem. Jedna z nejlepší rom-kom devádesátých let, ve které se nešetří skvělými hláškami ani šílenými situacemi a dá se na ní koukat pořád dokola. Paul Rudd je tím správným typem ulítlého sympaťáka a sexy Reese Witherspoon už tehdy dávala najevo, jak velký komediální talent v ní dřímá. Škoda že je u nás Nebezpečná zásilka poměrně neznámá, takovéhle filmy by se měly reprízovat několikrát do roka. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Takový trochu dospělejší Road Trip, tedy téměř s absencí toho nejvíce infantilního humoru (vyjma klasické teen poetiky: „Nemůžu vypovědět, jak moc mi scházíš, myslím na tebe minimálně 3x denně.“), a to je velká škoda. Jinak se ale jedná o velmi příjemnou komedii, která díky kratší stopáži nestihne nudit, no, a navíc má Reese, i když tedy s hrozným účesem, avšak zase s velkou dávkou sarkasmu. Neprávem (polo)zapomenutá komedie plodných devadesátých. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Všichni tři představitelé hlavních rolí - Paul Rudd, Reese Witherspoon a Christine Taylor - se objevili alespoň ve dvou epizodách seriálu Přátelé. (Greg)

Reklama

Reklama