Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

boshke 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to bylo při přenosu toho skrčka do rakve, kdy jsem si řekl "Bože, to je komedie". A taky že je. Začátek pravda dost pomalý, až skoro do poloviny filmu, ale pak se to rozjede neskutečně. Rád jsem poznal jinou tvář MacFadyena, než ten jeho debilní výraz z Pýchy a předsudku. Stejně tak jsem byl rád za méně známé britské tváře, ať už z filmů či seriálů... 90% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takýto typ humoru mám rada. Film mal 90 min, čo bolo veľmi príjemné. Dej sa odohrával v jeden deň, takže tam neboli prestrihy. Každá scéna mala zmysel a humor. Režírované to bolo tiež veľmi dobre. Výber hercov chválim, každý zvládol svoju úlohu. Scenár tiež veľmi dobrý. Soundtrack nevtieravý a len prehlboval dojem z filmu. Už veľmi dávno som sa tak dobre a schuti zasmiala. 100% ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá komedie plná pro mě neznámých herců. Pravda, má trochu pomalejší rozjezd, ale pak následuje smršť skoro sitcomových gagů, které stojí za to! Dlouho jsem se tak nezasmál; britský humor má něco do sebe. 5* je možná přehnané hodnocení, ale letos jsem lepší komedii neviděl. ### "Všechno je tu tak kurevsky zelený." "Nemůžeme ho nechat takhle." "Možná by to táta tak chtěl." # pozn.: někoho možná potěší, že je to koukatelné i s dabingem. # příběh 8 | hudba 5 | humor 9 | akce 0 | napětí 2 | sledovatelnost 9 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemna cerna komedie, ktery sice chvilku trva, nez se rozjede, ale v momente, kdy jsou vsichni na pohrbu, odkud se uz pak dej nikam nehne, na scene se objevi zdrogovanej typek a vyderacskej trpajzlik, tak se to perfektne rozjede a zacne skvele bavit. Nektery postavy jsou sice nevyuzity, respektive rozjizdi to tu dost postav a ty dalsi uz tu jsou nadbytecny a slouzi jen jako krovi, ale tech par hlavnich je fakt paradni a ruznoroda sebranka a film si vystaci vicemene jen s dialogama. Proste Frank Oz se po dlouhy dobe zase vytah a ja se skvele bavil nad paradne napsanejma dialogama a scenkama v podani sympatickejch hercu. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Co může být zábavnějšího než pohřeb? V podstatě cokoliv. Tady je však patrné, že autor už si ve svém životě trochu zatruchlil a následně zkombinoval historky o tom, co všechno se ještě může při smutečním obřadu "podělat". Jako manuál pro nezkušené pohřební návštěníky snímek celkem funguje, ale jako slibovaná komedie trochu ztrácí na tempu. Většina vtipných situací spočívá v tom, že někdo nevědomky vyvádí pod vlivem omylem zkonzumovaného halucinogenu. Ostatní komediální situace jsou buď příliš předvídatelné (děj a dialogy k nim slepě směřují) nebo zbaběle opsané od zábavnější konkurence. Nuda to sice není, ale zažil jsem už zábavnější pohřby. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)

Reklama

Reklama