Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalý koncentrát všech poloh suše černého humoru, kterým se pyšní snad jenom sami Britové. Že se bude šroubovat do absurdnosti, nikoho nepřekvapí už při prvním nakouknutí do rakve, ale že to ustojí jak zdrogované účastníky, tak i všechna ta děsivá rodinná tajemství, je mi absolutní záhadou. 4 a ½. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som sa zasmial, pre mňa jedna z najlepších komédií za posledných 10 rokov. Tak krásne napísaný čierny humor, skutočné majstrovstvo. O čo je ten zážitok lepší, keď sa k tomu pridávajú perfektné herecké výkony na čele s trpaslíkom z Hier O tróny Petrom Dinklageom, ktorému sa tu vyrovnáva Alan Tudyk. Jeho nahé scény na streche sú humornou ozdobou. Dokonca aj suchár MacFadyen sa tu dokonale hodil. Absurný, no výborný filmík. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá komedie plná pro mě neznámých herců. Pravda, má trochu pomalejší rozjezd, ale pak následuje smršť skoro sitcomových gagů, které stojí za to! Dlouho jsem se tak nezasmál; britský humor má něco do sebe. 5* je možná přehnané hodnocení, ale letos jsem lepší komedii neviděl. ### "Všechno je tu tak kurevsky zelený." "Nemůžeme ho nechat takhle." "Možná by to táta tak chtěl." # pozn.: někoho možná potěší, že je to koukatelné i s dabingem. # příběh 8 | hudba 5 | humor 9 | akce 0 | napětí 2 | sledovatelnost 9 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na ploše několika desítek metrů čtverečních zrežíroval Frank Oz černo-humornou komedii o mezilidských vztazích a životních hodnotách. Od začátku je film prošpikován suchým humorem, který později umocňuje pofidérní lahvička valia, z polovina plná kvalitními tabletkami LSD. Avšak největší zásluhu na dobré zábavě mají vynikající herci (Alan Tudyk se zhostil opět velice netradiční hollywoodské role) a tak jsem měl téměř po celou dobu stopáže na tváři decentní úsměv. Tohle je prostě film, při kterém se neřehtáte na celé kolo, ale koutky úst vám neustále škubají. Některé scénky částečně vyšlapují do prostoru až nechutného, ale bavil jsem se v podstatě non-stop. Hudba skvěle podtrhuje náladu a krásně definuje místo děje. Zkrátka milé, kurevsky zelené překvapení. 90% 9 miliónů dolarů(rozpočet)/45,7 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Veškerý humor ve filmu je vybudován na záměně léků s drogami a jednom vtipném dědečkovi. Herecky mi to přišlo nesympatické. Děj ani dialogy také nejsou úplně vybroušeny. Já se tedy asi tak 2x usmál, a to je na komedii o trošku méně než málo. Někdy zdejšímu hodnocení a lidem absolutně nerozumím, ale proti gustu žádný dišputát. * ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)
  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)

Reklama

Reklama