Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Veľkomesto. Obrovský pustý byt, v ktorom Anna vychováva svoju štvormesačnú dcérku Daisy a v ktorom sa ich plačúce duše strácajú ako ihly v kope sena. Anna sa snaží. Snaží sa veľmi. Obe predsa musia nejako a z niečoho žiť. Chce byť herečkou a je odhodlaná urobiť čokoľvek, aby dostala akúkoľvek rolu a zachránila tak dve biedne bytosti. (sochoking)

(více)

Recenze (23)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězda je jen a pouze za Noomi Rapace - ostatně, výhradně kvůli ní jsem se na film i dívala - která nesleze z obrazu a je výtečná. Téma jako takové mě zrovna dvakrát neoslovuje (ach tyhlety příběhy pádů na naprosté dno, všechny jsou v podstatě stejné a ne, opravdu z nich nemám depresi), ovšem musím ocenit celkový minimalismus a uměřenost výrazu, jakož i scény z konkursů, kde se hrdinčin reálný život prolíná s rolemi. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Noomi rapavá nemá ako zaujať, len takto, takže to je mi jedno. Ale taká Trine Dyrholm je pre mňa nepochopiteľná herečka. Pretože ona herečka naozaj je a dobrá, ale prečo neváha robiť pre kamerami všetko? V tomto filme si reálne dá strap-on a s nacistickým výrazom tam nakladá rapavú, koľko vládze. O niekoľko rokov na to natočila Srdcovú kráľovnú a tam zas reálne fajčí vtáka. To je ako umenie? Úpadok však nemá medze, veď sa stačí pozrieť, že u nás dostal vyznamenanie za umelecký prínos aj taký pošuk ako Kalmus: https://kulturblog.sk/kultura/kaviarenske-chapanie-umenia-%E2%94%82kulturblog/ ()

Reklama

anillvap 

všechny recenze uživatele

Na Noomi to celé stojí. Její herecký výkon mě dokonale přesvědčil o všem, co prožívala. Vůbec jsem se na ni nezlobila za to, co provedla, ale snad jsem jí i fandila. To, kam její "kariérní" dráha vedla po tom všem, podkresleno silnými monology a hudbou, to všechno působilo tak zoufale, absurdně i tragicky zároveň. Nemám slov. Jen bych řekla jediné - je to poněkud výchovné a od severské tvorby nečekejte žádný slaďák. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

5 důvodů, proč vidět Daisy Diamond: 1) chcete vidět Noomi Rapace oblečenou, 2) chcete vidět Noomi Rapace nahatou, 3) chcete vidět lentilky Noomi Rapace, 4) chcete vidět megabobra Noomi Rapace, 5) chcete vidět holení megabobra Noomi Rapace. Varování: pokud máte laktační psychózu nebo probíhající klimakterium, navštivte před projekcí svoji polikliniku. ()

DiDu 

všechny recenze uživatele

Ano, tento film si dal za úkol šokovat, a Noomi je standartně jedinečná. Nicméně jsem děj pochopila naprosto jinak, než většina komentujících, či jak se nám snaží namluvit oficiální text distributora. Anna žije jen svými rolemi a žádný osobní život nemá. Vzhledem k tomu, že nedokáže rozlišit realitu od fikce,patologicky lže a má sebedestruktivní sklony, stává se obětí současného trendu filmové produkce a upadá dobrovolně do větších problémů, než kdyby se jí ujala rodina a nechala ji léčit. Ukazují na to některé indicie, např. sousedka jí dá podržet "její" (v té době už mrtvé) dítě, Anna hovoří se svou dcerou, která je již starší aniž by se toho věku dožila, lidé kolem ní se chovají nápadně nelidsky a nakonec Anna prodává "svůj" fatální příběh, což je technicky jaksi nemožné. Scénář je důmyslně napsán a diváka záměrně mate. Umožňuje pak mnohý výklad podle vyspělosti, otrlosti i naivity diváka. Tohle je skutečně umělecké dílo, i když, pravda, místy je to jen těžko koukatelné. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama