Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

POMO 

všechny recenze uživatele

Časy seagalovských hrdinov sú preč, svoje rodiny dnes mstia kravaťácki manažéri v podaní charakterových hercov. James Wan vie pracovať s hercami, má režijný talent pre dynamiku, rockovo drsnú až zbesilú atmosféru, a občas si šikovne pohráva s efektne dlhými zábermi (parkovisko). Preto škoda, že jeho vizuálne pôsobivé dielko zrážajú na „štandard“ občasné hlúpe a nelogické momenty. Tie už potom nevyžehlia ani snaživé psychologicko-emotívne momenty (komorné rozhovory s manželkou, so synom). Výsledok je „iba“ zábavný a zaujímavý a udržuje divácku zvedavosť, kam sa režisér vydá nabudúce. Má totiž na viac, len sa mu ťažšie hľadá súlad režijného prístupu so scenárom, ktorý mu tak parádne vyšiel v Saw. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle mimořádně napínavej thriller jsem si sehnal hlavně z dvou důvodů: James Wan, jakožto režisér Saw a Dead Silence, a samozřejmě Kevin Bacon. Pro Bacona je taková role trochu atypická, ale role muže, prahnoucího po pomstě, mu vážně padla. Nasranej a s vyholenou hlavou vypadá fakt cool. Hlavně poslední patnáctiminutovka je parádní ukázkou toho, jak by se dnes měla točit akce. S ničim a hlavně s nikym se nesere a grázly popravuje bez milosti! Ustřelené nohy jsou vážně lahůdkou! Překvapila mě i spousta odkazů na jeho starší díla. Ano, mám na mysli soudkyni Shaw s tváří břichomluvkyně Shaw z již zmíněného Dead Silence. Pokud prahnete po nějaké tvrdé a špinavé oldschool škole, vřele doporučuji. Wan je vážně talent. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Dal bych i o bod více, ale strašně mě iritovala hudba. Trapné písničky učinili ze standartně natočených scén jeden velký patos, který navíc neladí s celkem brutálním vyzněním filmu. Jinak ale musím uznat, že Wan umí tvořit napínavé scény. Například scéna honičky v patrových garážích je skvostně nasnímaná, klobouk dolů před kameramanem, a řekl bych asi nejvydařenější z celého filmu. Jinak mi přišlo, že herci v rolích gangsterů si to užívali a moc a trošku přehrávali, zejména ten hlavní. Závěr je přitažený za vlasy a dostává tak film definitivně z vod thrilleru do akční řežby, což je po slibném náběhu na dobrý thriller škoda. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála akčňákov, ktorý ma dokázal v poslednej dobe príjemne prekvapiť. Wan má budúcnosť, to som vedel už pri jeho dokonalej prvotine Saw, no on to jednoznačne potvrdzuje každým svojim filmom, čo ma neskutočne teší, pretože už teraz viem, že jeho ďalší snímok nebude len tak hocijaká žánrovka. Aj v tomto filme si dal James Wan záležať na obale a klasický príbeh pomsty zabalil do veľmi príťažlivého darčekového balenia, ktoré nezabudol previazať mašľou menom Kevin Bacon. Psychologické momenty boli uveriteľné, akcia detto, trošku premotivovaný záver oškrel celkový dojem, no ako celok vystúpil film v mojom rebríčku veľmi vysoko. 80%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No tak Bacon má do Bronsona a jemu podobným borcům dost daleko a v tý roli mi přišel dost nepřesvědčivej. James Wan navíc nenatočil žádnou poctu 80 létům, jak jsem si původně myslel. Natočil prostě průměrný béčko s docela dobrou akcí (hlavně ta závěrečná přestřelka je super). Akce je ale bohužel to jediný co mu jde, protože zbytek filmu je to strašná nuda. Aspoň že je tu ten Garret Hedlund, kterej je docela cool. A hudba je taky docela nabušená, ale to jsou snad jediný klady co by se daly najít. Škoda, ve Wana jsem po prvním Saw docela věřil. 50% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Role Aishy Tyler byla koncipována pro 50-ti letého muže, který pracoval již dlouho jako detektiv, ale poté, co se na casting přihlásila Aisha, tak byla postava změněna. (viperblade)
  • Když Nick míří na hlavu jednoho z gangsterů a ptá se kde je Bill Harley, gangster odpoví „Stygian Street“. Jedná se o odkazy na Wanovi filmy, Stygian (2000) a Saw (2004), Stygian Street byl název ulice Jigsawova úkrytu. (TomikZlesa)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama