Reklama

Reklama

John Doe je masový vrah. Masový vrah s posláním. Své oběti si nevybírá náhodě, ale přesně ví, kdo bude jeho další obětí. Co je ale jeho posláním? Je to vrah nebo spasitel? Kdo je John Doe? Mohl by to zjistit investigativní novinář Ken Rutherford? Ken Rutherford je novinář, který se snaží získat veškeré střípky příběhu Johna Doea a zjistit, jaký je John Doe člověk. Především chce zjistit, zda John Doe vraždí pro zábavu nebo jeho vraždy mají nějaký cíl. Zda cítí nějakou vinu či radost. Práce Rutherforda je interwiev s Johnem Doe, při kterém se vysvětluje smysl jednotlivých vražd. Odkrývají se střípky příběhů. Ale co opravdu čeká na konci všech vražd? Proč John Doe opravdu vraždí? Spousta otázek na které se Ken Rutherford snaží získat odpověď. Ale jediné, co zjistí je, že John Doe je opravdu geniální vrah. (brodži)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Totální horská dráha. Vůbec nevim jak film ohodnotit protože jsem se vezl od odpadu až k pěti hvězdičkám a zase zpátky. Ačkoliv mi kurevsky vadila ta polodokumentární forma tak mi příběh dost sednul a budu si tenhle malej film pamatovat ještě dlouho. Nečekejte nějakej masakr ala Rampage nebo jiný srandy od Uwe Bolla, tohle je spíš dramáček. Dávám univerzální tři hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze samozvaných mstitelů, jehož minulost, pohnutky a charakter zpětně rozplétá novinář pomocí rozhovorů jak s policisty, tak s jinými žurnalisty a především se samotným vrahem. Zároveň se ukazuje, jaký vliv mělo ono mstitelství na samotnou společnost, která se pochopitelně rozdělilia na dva tábory. Celkově mi film sedla. Bavila mě forma, bavili mě herci a ačkoliv pohnutka, která vedla Johna Doea k tomu, aby vzal zákon do vlastních rukou, byla ta nejprovařenější z provařených, byla asi tou nejlepší, jakou mohli tvůrci zvolit. Finále mě pak posadilo na zadek a navrch bavili i neokoukaní herci. Bravo klokani! 85% ()

Reklama

kill-tec 

všechny recenze uživatele

John Doe se snaží být inspirující a výchovný, což je přesně to, co na tom kazí dojem nejvíce. Zajímavá postava to ovšem je, zřejmě dost silně inspirována Dexterem (?). Přestože víme již od začátku s kým máme tu čest, jeho odhalení pro veřejnost (tu filmovou, nikoli pro nás diváky) si mohli tvůrci ponechat až na jeho dopadení. No a ten konec? Co to sakra bylo? A hlavně proč?! No uvidíme, třeba nám to vysvětlí dvojka... (?) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNES BRZY RÁNO SE AUSTRALSKÝ STRÁŽCE A SÉRIOVÝ VRAH JOHN DOE, VZDAL POLICII. BYL PŘEVEZEN DO VAZBY A OBVINĚN Z 33 VRAŽD. JEHO POSLEDNÍ VRAŽDA BYLA VYSÍLÁNA ŽIVĚ NA INTERNETU. CELÝ SVĚT SLEDOVAL TENTO TAKZVANÝ SOUD S VELKÝM ZÁJMEM...“ /// John Doe, člověk jako já. Nebo ty. Nebo … (ty ne úchyle!) Lišíme se v jednom – von je sérijovej vrah. Čekáme na rozsudek. Mezi tím se vodehrává vyprávění o tom, kdo je John Doe. Rozhovory s médii, výpovědi policistů, rekonstrukce událostí. A my se můžeme přidat na obě strany. Na stranu práva, nebo na stranu… práva? 33 obětí, to je dobrá porce na vyplnění hodiny a půl, která ve mně vzbuzuje emoce. Postupně se z toho stává filozofická rozvaha o korektnosti systému, ve kterým žijeme. Nebo jen můžeme uvažovat, „kdy zmizí hrozba?“ Jestli ještě nic nechápete, víc nečtěte a pusťte si výpověď muže, kterej byl jako já. Nebo vy… Jde o příběh naplněný poselstvím. (Nebo vírou?...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli nepřišel čas na změnu. 2.) Chybíš mi. 3.) Thx za titule „TriumF“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nějak nám ti Australané vystrkují růžky.Za poslední rok už vzniklo u protinožců plno hodně povedených thrillerů i komedií a to jste ještě tak před deseti lety mohli řict...jj Krokodýl Dundee byl fakt dobrej.Navíc se teď hodně vrací do kontinentu plného žraloků a hadů Ethan Hawke a Ewan McGregor a jestli to půjde takhle dál, strčej amíky do kapsy aspoň co se kriminálních filmů týče.O tomhle filmu jsem se dozvěděl úplnou náhodou, od jednoho nejmenovaného uživatele a jsem mrtě šťastnej, protože tak úžasně zrežírovaný, zahraný a napínavý thriller jsem dost možná nikdy neviděl.Opravdu mě to mile šokovalo, protože mě to bavilo a minutu po minutě jsem hltal neskutečně klišovitý příběh, ale tak svěže a dobře podaný, že jdu bez problémů na plnej počet a o to větší mám radost, že se konečně taky nějaká ženská naučila točit filmy pro chlapy.Překvapení jako hrom.90%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v austrálskom meste Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama