Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Zaujímavý film na štyl Crash. Imigranti rôzneho druhu, národnosti, vyznania a ich postoje k životu a snahy o legalizáciu v USA. Dej sa nijako výrazne neodtrháva a negraduje, ale po celý čas drží príjemné tempo. K záveru sa patrične kľukatí a dodá správne napätie. Celý čas si drží reálny pohľad na vec a tým pádom zanecháva miestami zimomriavky. Celkovo to je dobrý film s aktuálnou - nadčasovou tématikou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zatial jeden z najsilnejších filmov tohto roka. Menej patetické ako Crash, viac súdržné ako Babel a Amoress Perros. Niekde na úrovni Traffic. Americká kritika bola nemilosrdná, pozrite na rottentomatoes. To je vážne pre mňa záhada....a je mi z toho smutno, pretože sa filmu nedostalo tým pádom žiadne uznanie, ani distribúcia na Slovensku a v Čechách. Žeby bol už súčasný divák takýmito sociálnymi skladačkami presýtený? Aktuálne budú predsa vždy a nie je ich až zas tak veľa. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Určitě ne dokonalý, ale přesto velmi povedený a působivý film, jehož děj sleduje zajímavé příběhy lidí různých národností i názorů bez toho, aby některý vyloženě upřednostňoval. Nikoho asi nepřekvapí, že prim z mého pohledu hraje Harrison Ford, jenž v postavě Maxe Brogana našel nejlepší roli od K-19 a je doopravdy skvělý (nejvíce se mi líbila návštěva oslavy parťákova otce, úžasně zahraná scéna). Ovšem chyba by byla zapomenout především na velice emotivní linku s dívkou Taslimou a (s výjimkou poněkud přebytečných asijských mladíků) vlastně i na všechny ostatní. Někomu se může zdát, že z Imigrantů až příliš trčí agitka hvězd a pruhů... No, vzhledem k tomu, že mi ve filmu byla většina "cizinců" sympatičtější než většina "původních" obyvatel USA, mám trochu jiný názor. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Amerika je krajinou imigrantov a ich potomkov, ktorí pôvodných obyvateľov pozabíjali a zvyšok umiestnili do rezervácií, kde ich pomaly likvidujú dodávkami ohnivej vody. Nemožno sa čudovať, že celý proces kontroly, prijímania a integrácie je prepracovaný a všestranne zabezpečený. Ale nemožnom sa čudovať ani tomu, že v jednotlivých prípadoch dochádza k zlyhaniu systému a o týchto zlyhaniach je tento film. Obsadenie Harrisona Forda do hlavnej úlohy prispelo k vierohodnosti a uveriteľnosti príbehu, pretože táto úloha mu sadne lepšie, ako úlohy akčných hrdinov, na ktoré bol starý i v mladšom veku. V súčasnosti si má divák možnosť uvedomiť diametrálne rozdiely medzi Amerikou a Európou nielen v tom, kto sa k nim tlačí, ale aj ako sú krajiny na takýto nával pripravené. Preto je tento film nielen zaujímavý, ale aj poučný. Gudaulinom spomenutý patriotizmus neriešim, pretože Američania sú už proste takí a také sú aj ich filmy. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející film ze světa imigrantů do Los Angeles. Několik příběhů lidí, kteří za každou cenu touží získat Zelenou kartu. A jeden příběh člověka, který ji má, ale ztratí ji a je z USA vyhoštěn. Film je o štěstí, které někteří lidé při usilování o Green Card mají a o smůle, kterou mají jiní. Nechybí ani několik mrtvých. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)
  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)
  • Film byl dokončen již v roce 2007, diváci ho však poprvé mohli vidět až o dva roky později. Ohledně jeho konečné podoby se režisér a producent dlouho přeli. Producent nakonec využil svého práva posledního slova a snímek zkrátil z původních sto čtyřiceti na výsledných sto třináct minut. (sator)

Reklama

Reklama