Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

jasse 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh jednoho mexického otce, který se před 13 lety "vydal na sever", do Spojených států amerických za lepším životem. I když tvrdě pracoval a navíc sám vychovával syna, soudím, že nežil o moc líp, než kdyby zůstal doma v Mexiku. Otázka imigrantů je žhavá neustále, a tento film o ní vypráví. Vynikající herecký výkon Demiana Bichira, kterého vidím v krátké době už podruhé. Tak tenhle Mexikánec se svého amerického snu nakonec dočkal. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do problematiky imigrantů versus hostitelská země. Působivé scenérie, důraz na charakteristiky postav, kulervoucí příběh, procítěné hraní neokoukaných herců, pro našince exotika jak prase. Celkově efektní a funkční. Pokud jde o můj osobní postoj k jedné či druhé straně barikády, není jednoznačný. Vím, že bych se v těch místech nacházet nechtěla, riziko různé újmy (nejen krádež auta) je přímo úměrné neustálému přísunu nových ilegalistů. V globálu se není co divit pohnutkám přistěhovalců, ani striktnímu přístupu Ameriky. Obojí je v současnosti nezvladatelné a neudržitelné, žádné uspokojivé řešení nevidím. Snažím se chápat a nejintenzivněji mě napadá slovo lítost. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

film na motivy pristahovaleckych rodin, ktorych prislusnici su tentokrat z mexika a hladaju si svoj americky sen. Reziser Chris Weitz uspesne rozvija socialnu dramu jednej mexickej rodiny so vsetkym, co k tomu patri. Velmi kvalitne natoceny film na to, ze nema ani jednu znamejsiu herecku tvar, vsetko su prakticky neherci. 76 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Chris Weitz, který nejednoho diváka přímo nasral Zlatým kompasem nebo dalším kusem Twilight ságy, přichází se sociálním dramatem, kterak osud chudých mexických přistěhovalců v Los Angeles nikoho nezajímá. Když je následující noc budou zapínat do černého pytle, chybět nikomu nebudou. Teď to ale díky dodávce se zahradnickým nářadím vypadá na lepší příští. Jen kdyby kolem neběhali pořádné mexické svině, protože tenhle chlapík bez ostrých loktů bude radši dříčem do úmoru než někým, za koho by se sám styděl. A stejně tak vede i svého zpupného třináctiletého syna. Dílo navenek nenápadné a realizačně skromné, po vypravěčské stránce však slušně uvěřitelné. V jednoduchosti je síla, řekl si zřejmě scénárista i Weitz a přinášejí prostý příběh, který nevnucuje pouze obtížný život ve světě plném předsudků nebo nějakou šokující thrillerovou zápletku, která skončí v kaluži krve. Jednoduše odkrývá jeden z mnoha příběhů, kterému vévodí zodpovědný hrdina Demiána Bichira. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě nějak minul. Idealistický otec, kterého osud vláčí existenciální skládkou a on každé protivenství přijme se skloněnou hlavou. Jediná rebelie proti osudu byl jeden propitý večer. Syn snažící se zapadnou do chudinské přistěhovalecké komunity najednou prozře a chová se vzorně. Teda hraje fotbal. No nevím, nějak jsem jim to nevěřila. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Dialogy jsou upraveny tak, aby odpovídaly skutečnému slangu nejen používaném v Los Angeles, ale i v různých ulicích města. (Terva)
  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městě Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama