Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

castor 

všechny recenze uživatele

Jaromír Jágr zrovna dostává jednu z přihrávek, se svými Ďábly z New Jersey je nicméně na nepřátelské půdě newyorské Madison Square Garden. Ideální situace. Liam Neeson má totiž nepřátel habaděj. Dospělý akční film, který sází na klasickou (staromódní) akci, slušnou atmosféru a poctivou hereckou práci. Neeson je gangsterský zabiják ve výslužbě. Má syna, který ho nenávidí. Ed Harris je jeho bývalý zaměstnavatel a stále přítel. Má syna, který je pořádná svině. A teď to posral s albánskou drogovou mafií, přičemž do jeho doupěte ji přivezl řidič limuzíny – Neesonův syn. Nic netuší a už po něm jde půlka města. Vrazi, poldové, profesionální zabijáci. Otec od rodiny doufá, že policie všechno pochopí. Jenže jedinou šanci má ve vlastním otci, starém vlkovi, který tak trochu chlastá, nesnáší Santa Clause, ale prát se umí pořád dobře. Španěl Jaume Collet-Serra začal s horory, teď si už potřetí plácl s Liamem Neesonem. A tentokrát to dopadlo zřejmě nejlépe. Nic moc nevymýšlí, prostě pěkně postaru přiváží ranec akce, která je přehledně a zručně natočená (žádná třesoucí se kamera), permanentní a navrch udrží diváka v pohotovosti až do konce. Postavy jsou civilní a emoce reálné. Španěl to prokládá klasickým házením klacků pod nohy, uprchlíkům totálně fandí, takže se hoši hravě dostanou z hořícího baráku, ačkoliv u jeho každého vchodu číhá dvacítka nasraných policajtů. A přináší i několik dialogových vrcholů, které se díky Neesonovi a zejména spolehlivému Edu Harrisovi musí líbit. Naštěstí ani synek-podezřelý není žádné otravné ořezávátko, Joel Kinnaman se v téhle vyhlášené společnosti za svůj výkon nemusí stydět. Chyby to má, ale jinak stará dobrá práce!! Škoda komerčního (relativně) neúspěchu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Typická Neesonovka. Ano tenhle výraz už lze použít. Máme tu další regulérní akční subžánr. Jako jsou Bondovky, jako je Uměle a přeefektovaně 50 díl, jako jsou Ixpendebiles, tak tu máme Neesonovky. Svět sám pro sebe z vlastními pravidly a naprosto charakteristickým hlavním hrdinou. Takže Liam další ex zabiják a traumatizovanej alkoholik (on se v tom snad vyžívá či co) První půlku mi přišel dost upozaděnej, teda když nepočítám jeho výkon v roli vykalenýho Satana Clause. V druhý půlce přeci jenom začíná trochu přebírat iniciativu a po dost volným rozjezdu se dočkáme i akce. Samozřejmě opět jak je zvykem, pěkně rychlý a zběsile sestříhaný. Rko mi tady moc využitý nepřišlo. Pár průstřelů tu je, ale jinak se o nějaký extra drsnosti mluvit nedá spíš normálka. Harris dobrý, ale úplně mi tam nepasoval a jeho rozhovory z hlavním hrdinou mi zase tak skvělý nepřišli. Děj a téma dost ohraný co naplat. Nicméně v druhý půli se to dobře rozjede. Prostě klasický produkt svého druhu se vším pro i proti. Kvalitativně to je mezi Taken 3 a Mezi náhrobními kameny. Dávám 65% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dramatické rodinné podloží je prošpikované více než slušnou akcí a Collet-Serrova Neesonovská trilogie dostává velice podařené finále. Smůla a nešťastná náhoda tu hrají prim spolu s chlastajícím Santou trpícím výčitkami svědomí. Fantastický Ed Harris kecající s Liamem Neesonem budí respekt a jeho pohled na věc dává smysl. Zlý je "Hrobař", jen je to shodou okolností i hlavní hrdina, který v průběhu filmu nechává v loužích krve hromadu mrtvol, tentokrát z ospravedlnitelného (ale sobeckého) důvodu. Synátor Kinnaman hodně fajn, má vlastní hlavu a v průběhu (to je důležité) nepřechází do stádia otravnosti. Perfektní akčňárna, kterou si moc rád zopakuju. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Solidně budovaná podívaná, kterou ve finiši možná maličko brzdí přílišná délka. Jop, být té akce míň, vlastně bych se vůbec nezlobil. Až na poslední výstřel to totiž byla stejně sterilní vybíjená, jako tomu je všude jinde a začínám z toho být mírně unavený. Takže vlastně díkybohu za tu první hoďku. A taky za napravenej dojem z posledního Taken, vskutku jsem měl strach, že se z toho Neeson už nevyhrabe. 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Run All Night je v skutku výborné akčné krimi, k čomu výborne pomáha hlavne "Big Apple" so zaujímavými scénami a aj voľba na večerné hodiny či odpudivé decembrové počasie. Spolu s postavami cítime ťažobu noci, míňajúci sa počet úkrytov, nebezpečenstvo z otvorených miest či chladnokrvný ľud. Vďaka vyššej prístupnosti veku niet núdze o priamu streľbu do hlavy, škrtenie a iné násilné scény, ktoré ku koloritu zločincov jasne patria. Dobré tempo vydrží vlastne až do poslednej tretiny, kedy tie najočakávanejšie scény majú nečakane dlhšiu stopáž, aby vynikli dialógy či pomalé minúty. Isteže herecké obsadenie filmu pomôže maximálnou mierou, najmä Liam Neeson ako stávka na istotu v žánri. Kvalitný výkon podá aj Ed Harris, hoci tu nie je neustále. Run All Night je dobrá temná žánrovka. Najmä jej prvých 70-80 minút výborne plynie, užívate si ju, ste v očakávaní a je len škoda, že posledná tretina spomalí a je trošku predvídateľná. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Aj napriek účasti Nicka Nolteho vo filme nie je uvedený v titulkoch kvôli veľkej časti vystrihnutých scén. V produkcii sa rozhodlo, že nie sú pre film podstatné, a preto zostali zväčša nepoužité a jeho meno bolo vyškrtnuté. (KoRner)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama