Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

Martin741 

všechny recenze uživatele

film na motivy pristahovaleckych rodin, ktorych prislusnici su tentokrat z mexika a hladaju si svoj americky sen. Reziser Chris Weitz uspesne rozvija socialnu dramu jednej mexickej rodiny so vsetkym, co k tomu patri. Velmi kvalitne natoceny film na to, ze nema ani jednu znamejsiu herecku tvar, vsetko su prakticky neherci. 76 % ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jak je vidno, tak Hispánci to na jihu Spojených nemají zrovna růžové. Santiago Muñez je jeden z vyvolených el Mexicano (zde je nutné zdůraznit, že Santiago chvilkově zazářil ve snímku Góóól!). Demián Bichir jest pro mne nejpříjemnějším článkem celého filmu. Těžko polemizovat o udělení Oscara za Damiánův výkon. Nejspíše si sošku odnese daleko více profláklý George Clooney, jehož výkon byl s výkonem Damiána dosti srovnatelný. Každopádně, já jsem na výsost spokojen. Prosté, leč výstižné. 86% ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobré drama se zajímavým tématem. Nicméně závěrečné drama bylo trochu zbytečné ne. Všichní ví, že vyhoštění jsou do 14 dnů zpět. Fajn tomuto to trvalo 4 měsíce, ale i tak. Určitě zajímavý pohled na dnešní ameriku a její odvrácenou tvář. Nicméně ať jsou mexičani jakýkoli, tak bez nich by amerika zbankrotovala. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, nenásilný snímek o touze za lepším životem mexického přistěhovalce a jeho syna. Svou sílu příběh čerpá z autentičnosti, emocí a snahy o začlenění do společnosti. Příběh nabízí dvě diametrální roviny pohledu. Otce, který se snaží vychovat svého syna slušně, byť se musí sám protloukat útrapami ilegálního přistěhovalce a syna, který stojí na prahu rozhodnutí mezi "ideály" svého otce, nebo gangy. Nejsou zde žádné emocionální výstřelky ani happy end. Chválím soundtrack! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, BUDU PRACHATEJ. BUDU MÍT OBROVSKEJ BARÁK V BEVERLY HILLS. A TY MI BUDEŠ STŘÍHAT TRÁVNÍKY SRAČKO. ... ,,TAK JO. ALE JESTLI TO POSEREŠ, TAK SKONČÍŠ MRTVEJ NĚKDE NA ULICI“..... /// Všichni chtěj změnit svoji budoucnost ... (možná bych jim mohl i fandit...?) Sonda do životů Mexikánců v Los Angeles a zjištění, že i v Americe není život férovej. Střet generačního ,,úhlu pohledu“, o tom, že mladí neznaj svoji kulturu (což mě ani tak nesere...), ale hlavně vo tom, co všechno může ukázat taková cesta za ukradeným náklaďákem. Emoční, skutečnej film o něčem – byť vzdáleným. Ze života o životě. Žádný honění (uprchlíků) ani cestování. Jen o rodině, uvěřitelnejch obyčejnejch lidech (Mexičanech) a jejich cestě za lepším životem. Drama, který vlastně ,,malýmu Čecháčkovi“ nemá kromě lidskosti co nabídnout. A třeba mi to stačí.... Tak ,,na sever“! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se do Ameriky přesJuarez. 2.) Jsem členem spolku ,,Naděje imigrantů Los Angeles“. 3.) Mým cílem je najít si holku, udělat děcko a vydat se na sever... (tož su zvědavej, kolik se vás ještě do teho Ústí vměstná...). 4.) Thx za titule ,,Kr7ek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městě Los Angeles. (Terva)
  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)
  • Dialogy jsou upraveny tak, aby odpovídaly skutečnému slangu nejen používaném v Los Angeles, ale i v různých ulicích města. (Terva)

Reklama

Reklama