Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Lidé mají cizí smrt rádi. Sledovat na internetu smrt člověka je však pouze úchylné nikoliv zábavné. Pokud to někomu zábavné připadá, tak ať si klidně dá na pár hodin koupel v kyselině sírové. Pachatel je (trochu směšně) geniální, agenti jsou zcela beze stop (vatičkáři neuspěli) a najednou z mrkání umírajícího oka poskládají celý příběh. Je to nechtěně legrační, málo zábavné a zcela předvídatelné. Slabší ***. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Místy mrazivý thriller čerpající inspirace z několika posledních úspěšných filmů včetně Saw. Film stojí a padá na zápletce, která konzistentně příliš nedrží a děj jakoby přeskakuje některé vysvětlující pasáže a přijde už s hotovým řešením. Jindy sympatická a dobře hrající Diane Lane je nevýrazná, což ani tak nevadí, Smrt on-line stejně v hlavě dlouho nevydrží. ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Mě osobně přišla zápletka zajímavá - smrt jen na základě počtu lidí shlížejících vaši popravu na internetu - leccos to vypovídá o stavu naší společnosti lačnící po šokující podívané. Film samotný je zpracovaný velmi pěkně, má napětí a závěr je taky jeden z lepších. Diane Lane zvládá svou roli celkem obstojně. Inspirace sérií Saw je zřejmá, ale přeci jen se to v dost věcech liší, takže to pominu. Záběry poprav jsou udělané pěkně, jsem rád že zde byly nějaké ty hnusárny a zvrácená část mého já byla uspokojena. /shlédnuto na DVD: 85% a 4*/ ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Takový hodně průměrný thriller, který mě potěšil alespoň tím, že není tak úplně nereálný a plný superpolicajtů. Na druhou stranu si myslím, že FBI disponuje takovými technickými prostředky, že odhalit uživatele, i když se skrývá za hromadou proxy serverů není až tak nemožné, jakkoli je to obtížné. Ale to by bylo na delší rozbor :). Scénáristé se snaží diváka zmást různými náznaky, které sice vzápětí končí trošku jinak, ale pořád jsou dost předvídatelné. A nemůžu nezmínit pro mě dost viditelný product placement firmy Microsoft, takže jak napsal Renton: "Say WOW" :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Fyvolent, Mark Brinker, Allison Burnett .. Thanks god hes dead …how cn i downlod this video? _ Dobrý thriller (dokonce lepší než předešlá Fraktura), ale nic víc. Začátek je výchovný (pirátství je špatné, áno), přehlídka IT technologií speciálního policejního týmu také (řekněte WOW, áno). Škoda, že nápad není rozveden trochu nápaditěji a sám zloduch není nakonec zvrhlý člověk s pohnutou motivací, ale sofistikovaný mstitel, jehož identitu nám tvůrci odhalí až příliš brzy. Hoblit pracuje se světem, kde věčně prší a teplé barvy takřka neexistují, se světem, kde internet doslova zabíjí a společnost tomu ještě chladně asistuje (resp. se o postojích společnosti, mimo hromadné návštěvnosti inkriminované stránky, nic nedozvíme). V mnoha ohledech jistě ne moc vzdálené trudné budoucnosti osamocených jedinců, žijících jen virtuálně. Diane Lane takřka neznám a bohužel musím říct, že svým výkonem vcelku snadno zapadla do sestavy nevýrazných tváří. 55%. ____ PedeS: "Předně: film není určen pro racionálně smýšlející jedince typu Renton! :)" - Hoho, Franto, co je na filmu tak iracionálního? ;-) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Některé zbraně používané ve filmu jsou airsoftové repliky zakoupené v místním obchodě. (Dr Lizal)
  • FBI nemá okamžitý přístup do databáze vlastníků střelných zbraní. Agentka Marshová (Diane Lane) by musela porušit zákon, aby se k takové informaci dostala. (Dr Lizal)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)

Reklama

Reklama