Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 1
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Lákadla?Hugh Dancy,New York a happy end. Ano,nesmírně předvídatelná romantická komedie,jak už to tak u tohoto žánru bývá.Ale snad první,u kterého jsem netušila,jestli jej zhodnotit čtyřmi hvězdičkami,nebo ponižujícím slůvkem „odpad“.Hlavní hrdinka je tak nesmírně blbá,až je zábavná,jako celý tenhle snímek. Téma samo o sobě -láska-New York-drahé hadříky není moc originální,ničím nepřekvapí,ale neurazí.Není to žádný trhák ani nic výjimečného,ale pobaví snad každého.Nemyslím,že by to byl druh filmu,u kterého si můžeme dovolit hledat něco víc,než jen to.Pokud si šopaholičku nepustíme s účelem hledat na něm chyby,nebo zažít obrovský filmový zážitek,tak to jde.Myslím,že Hugh Dancy má na víc,ale i tak se mi film svým způsobem celkem líbil.No,pobavil a o to šlo.Chce si to neustále připomínat. Mimochodem,hlavní hrdinka nesmírně připomíná Norisovou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Čas od času má člověk chuť pustit si pro relaxaci nějakou nenáročnou komedii. Ale, proboha, ne tuhle! Film totiž není ani jedno ani druhé. Za prvé: není to komedie a to zcela vážně - vtip se v tom nenajde. Za druhé: nejde o nenáročný snímek - klade totiž nesnesitelné nároky na divákovu trpělivost a shovívavost, aby tenhle paskvil dokoukal do konce.___ Takže tu máme příběh o dívce, která obsedantně nakupuje, protože jí to přináší uspokojení, ale ničí ji to finančně. To se dá uchopit různě, tady to ale vůbec neuchopili a celé vyprávění se jim vymklo z rukou. Ženy jsou tu (až snad s výjimkou hrdinčiny kamarádky) samé karikatury pištících holčiček, přehnaných femme fatale nebo snobských ledových královen. ___Pokusy o lehké vyprávění ze začátku sice nevychází (jak jsem psala: vtip tu nenajdeš), ale pak se odhalí dívčina zoufalá finanční situace a všichni se na ni hned začnou dívat jako na vražedkyni malých dětí, která navíc přenáší ebolu. Když se dívka přece jen nějak se svou minulostí vyrovná, tak ji zas všichni začnou hned oslavovat, jakoby zachránila světový mír, vyřešila problém s odpady a navrch ještě vynesla koťátko z hořícího domu. ____ Nehledě na naivní motiv, který snad naposled slavil úspěchy před válkou, že totiž dívka na základě jediného článku, který napíše, získá celosvětový ohlas, takže jí k nohám padají všichni prestižní nakladatelé a chtějí ji za každou cenu získat. ___ Je to jednoduše splácanina bez vtipu. /1. 12. 14./ ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Drž se Jerry svého kopyta! Akční filmy. Snad ještě rodinné dobrodružné jízdy typu Piráti z Karibiku, ale filmy o ženách a nedej bože pro ženy, to snad raděni ne. Fungovalo to snad ve Flashdanci, dost to drhlo v Divokých kočkách a tady.. Nebýt Johna Goodmana a několik "vtipných momentů" (tím myslím umístění reklam na CSI, G-Force a Prince z Persie), snad bych nedal ani 2. Inu Sophie Kinsella se bude muset spokojit asi jen s touto adaptací... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že tento film pro holky své cílové publikum nakonec jen urazí, neboť ženské postavy, se kterými by se měly ztotožnit, jsou v něm vyobrazeny jako pěkné blbky. On celý ten film o nakupování je jen povrchní kravinou, která vypovídá o tom, že v dnešní době se značně podceňuje ženské publikum (nebo se na něj prostě kašle). Kvalitní "holčičí " film člověk aby v dnešní době pohledal, divačky se musejí spokojit s takovými špatnostmi, jako je například série Twilight. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl k filmu poměrně štědrý, ale v rámci svého nového úsporného programu jsem se po dnešní repríze rozhodl jednu hvězdičku ušetřit. Tento snímek totiž nedisponoval příliš propracovaným příběhem, děj nebyl nikterak strhující a bavil jsem se podstatně méně, než bych u takového hereckého obsazení očekával. Na druhou stranu je faktem, že jsem čas od času natrefil i na nějaký ten humorný moment a že Isla Fisher byla vždycky lahodnou potravou pro můj chlípný pohled, takže s klidem připouštím, že měla tahle záležitost i své nesporné klady. Jenže, když si odmyslím Islu Fisher, mám takový neodbytný pocit, že už si zítra ani nebudu pamatovat, o co ve filmu šlo, protože ve mně nezanechal žádný trvalejší dojem. Šlo v podstatě o takovou jednoduchou záležitost, u níž můžete úplně vypnout, a pokud netrpíte nějakou závislostí, vůbec u ní nebudete muset přemýšlet. Nechybělo mnoho a ponechal bych v hodnocení i třetí kousek, to by ale závěr nesměl sklouznout do patosu umocněného potleskem. / Poučení: Kreditní karty jsou jako skořápkáři; vypadá to, že dávají, ale nakonec zjistíš, že jsi byl za hejla. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Isla Fisher, která ztvárnila Rebeccu Bloomwoodovou, je ve skutečnosti jen o 14 let mladší než Joan Cusack, která si zahrála její matku Jane. (Pethushka)
  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)

Reklama

Reklama