Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Seriál je postaven na podobném principu jako například Scooby-Do, to znamená, že díly jsou si velmi podobné. Příběh je vždy velmi podobný (Kluci něco vynalézají, jejich sestra je chce přistihnout, jejich mazlíček bojuje se zlým padouchem a většinou nějak nepřímo způsobí, že sestra bratry nepřistihne) a postavy se chovají vždy velmi podobně, včetně podobných dialogů. Z toho se pak odvíjí většina humoru seriálu, kdy nové díly odkazují na staré, celý seriál paroduje podstatu seriálu a velmi často bývají i parodovány samotné změny v zaběhnuté struktuře seriálu. Celé je to prošpikováno vtipnými písničkami, popkulturními vtípky a dokonce i nějaká ta satira (i když přece jen ne politická) se objeví. 100 % ()

INsert 

všechny recenze uživatele

Vtipne, svizne, perfektne nerealne tak, ze kazdy by aspon an jeden den chcel byt Phineasom, alebo Ferbom (potazmo vtakopyskom). Chapem ludi, ktory hodnotia tento serial negativne, treba sa vsak pozerat na to, ze nie vzdy logicke riesenie situacie, ako aj nadvaznosti deja moze priniest vtip a smrnc ako je to v tomto serialy. Btw, niekto hovoril, ze pod psychotropnymi latkami je to k popukaniu - mas pravdu. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak jaký díl. EDIT 17.9. 2016 - Tak nějak jsem se náhodně dostal k tomuto seriálu a už si tak nějak nevybavoval, jaký to bylo a proč jsem tomu dal 3*. Tak jsem si z nudy stáhnul pár dílů abych měl večer co komentovat. A skutečně, jak jaký díl. Někdy je to šílený (což já neskutečně oceňuju), jindy je to nudný. Takže ty 3* tomu patří právoplatně. ()

LadyPig 

všechny recenze uživatele

Phineas a Ferb mě zrovna moc nebaví. Jeden díl mě poměrně bavil, ale ostatní teda moc ne. Občas mají celkem dobrý kydy. Přijde mi i vtipný to jejich kvákání (občas ty texty, to se chechtám), ale po chvíli jde taky na nervy... Ale ptakopysk Perry, ten je dobrej :) Když nedávaj nic jinýho, mám to puštěný. Dvě a půl hvězdičky. ()

KlárkaD 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem se kdesi u hlídání nějakých malých příbuzných dívala na Disneychanel, což mě kvůli kravinám typu Hannah Montana málem zabilo. Pak ale začal Phineas a Ferb, kteří mě baví, takže přiznávám, když mám náladu dívat se v sobotu ráno na pohádky, jak jsem to dělala vždycky, když jsem byla malá, občas si tyhle dva bráchy pouštím na youtube. A kde je Perry? :) ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • V českém dabingu úvodní znělku nazpíval Jan Maxián, který v seriálu namluvil Jeremyho Johnsona, přítele Candace Flynn, a spoustu dalších vedlejších postav. (SONY_)
  • Město Danville, ve kterém se seriál odehrává, se jmenuje po režisérovi Danovi Povenmirovi, stejně jako Danny, člen skupiny Love Händel, kterou se snaží pro výročí svatby jejich rodičů Phineas, Ferb a Candice znovu spojit, je také pojmenován po režisérovi. (Elbarto08)

Reklama

Reklama