Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (213)

castor 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na Emily Blunt, jak jinak. Dostal jsem Emily, ale k tomu i příběh bez gradace, bez zapamatovatelných scén, bez přidané hodnoty. Stominutová návštěva anglického královského prostředí působí jako několik vytržených stránek. Chápal jsem souvislosti, potěšilo mě několik momentů, ale nemohl jsem odpustit ono otrocké sledování historické stopy. A ani výborné bílé víno nepomohlo. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju tenhle film. Má prostě všechno, romantiku, drama, historické pozadí, plejádu výborných britských herců. Ze začátku se mi při úvodní promluvě Viktorie a následné korunovaci vždy úplně rozechvěje srdce a na konci se mi chce brečet, i když vím, jak to dopadne (a vlastně to nemá špatný konec). Nádherný soundtrack, ústřední téma nemůžu dostat z hlavy, jak je krásné. Emily Blunt jsem měla ráda už před tím, ale tady jsem si ji úplně zamilovala, stejně jako Ruperta Frienda. Skvělí Mark Strong a Paul Bettany ve vedlejších rolích, zbytek ani nezmiňuju, byla by to jak přehlídka herecké elity. Kdyby se tenhle film soustředil na biografii, asi by to vypadalo jinak, ale za tenhle úžasný romantický příběh mladé britské panovnice musím dát plný počet hvězdiček. ()

Reklama

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

NEPOZERAŤ otrasné TRAILERY k tomuto filmu!! Zaujímavý a milý počin, no mierne nadhodnotený na čsfd IMHO. Pútavé, občas prekvapivé, príjemné, no nie strhujúce alebo že by ma to nejako zasiahlo... Stretla sa prosto parta mnohých známych hercov /hoci z vedľajších postáv/ a vytvorili veľmi fungujúci celok. Klasická zápletka opäť inak, oblečená do historických kostýmov /ktoré na Rupertovi hriešne dobre sedia;)) /, či iných doplnkov, ubytovaná v známych hradoch a zámkoch, doplnená dosť vydarenou hudbou a spolu vytvára celkom chutnú zmes. No žiaľ, iba trošku nad priemer. V Emily som občas videla Victoriu, no častejšie mladú nádhernú herečku, ktorá vyzerá.. ako.. .. no súčasne. Moderne. To sa mi nepáči na historických filmoch. Inak milý rozprávkovo spracovaný príbeh. __________ mením názor. Myslela som, že je to len jednorazovka. Houby. Film vo mne zanechal stopu! Čo sa mi ráta. Jeho soundtrack som počúvala dlhú dobu dookola, zamilovala som si Schubertov Schwanengesang, niektoré scény som si po čase rada pozrela opäť. Oceňujem snahu o vizuálnu krásu, i keď stále mi leze na nervy scéna, keď Victoria "priletí" na parket za Albertom. Skutočne vydarený, milý výtvor. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Při konzumování tohoto bublinkového nápoje jsem se v jednom momentu zastavila, převalila hlt několikrát v ústech, polkla a vztekle vzkřikla: "Kruciš, kde jsou bublinky?" A od toho momentu mě film jako spokojeného diváka ztratil. Emily Blunt je zkrátka zatím přesvědčivější, hraje-li mrchy. Ty porcelánové panenky... No nevím, nevím, já je prostě nemám ráda ani tak. Zato mě potěšila Rachael Stirling, ačkoliv se tam jen tak mihla. Rupert, takový panák, zamilovala bych se do Bettanyho. Zkrátka a dobře, nemá-li takovýto film oporu ve vynikajících výkonech herců (a tento film ji bezpochyby neměl), je odsouzen k vyprchání. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1819 a v Londýnském paláci se narodilo dítě. Zrozeno mezi královskými strýci, králem Anglie a králem Belgie, je jeho soudem stát se královnou a vládnou velké říši. Pokud ji nepřinutí, aby se své moci vzdala a podepsala regentský dekret. No, historie nám řekla své, tak co nám řekne tento snímek ? CITÁT - Jak si sešla schody ? Pěšky, mamá. Pěkné kostýmy a masky, ale děj filmu je velice pomalý a někdy až nudný. Přežil jsem to a někdy se i usmál. Produkci filmu měl Martin Scorsese nebo i Graham King. Princeznu Viktorii si zahrála Emily Bluntová a jejího : prince " Alberta si zahrál Rupert Friend. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Královna Viktorie vládla dlouhých 63 let, což je nejdelší panování jednoho panovníka v historii Británie. (Petulka88)
  • Většina záběrů interiérů se natáčela na zámku Belvoir v hrabství Leicestershire v Anglii. Na posteli, kterou vidíme o svatební noci, spala opravdová královna Victorie. Ložnice je tak malá, že kamery musely být umístěny za okny. (HellFire)
  • Dcera producentky Sarah Ferguson, princezna Beatrice z Yorku, si ve filmu zahrála malou roli jedné z dvorních dam Viktorie. Beatrice je skutečná pra-pra-pra-pra vnučka královny Viktorie. (Lenny.M)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama