Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílné drama Kateřina Veliká vtáhne diváky na dvůr nejmocnější panovnice v dějinách, ovládaný bouřlivými politickými událostmi a všudypřítomným sexuálním napětím. Kateřina (Helen Mirrenová) vládla Rusku téměř celou polovinu 18. století. Tato silná, nezávislá, neuvěřitelně inteligentní a sexuálně emancipovaná carevna byla ztělesněním moderní ženy. Minisérie pojednává o závěru jejího vladařského života, kdy udržovala vášnivý poměr s ruským vojenským velitelem Grigorijem Potěmkinem (Jason Clarke). Ve víru skandálů, intrik a konfliktů se odehrává příběh posedlé lásky. Přestože se nemohli oficiálně vzít a byli proslulí svojí promiskuitou, zrodil se mezi nimi jedinečný a oddaný vztah. Společně přemohli své protivníky a postavili základy současného Ruska. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (42)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert vynikající Helen Mirren, která i ve svém věku dokáže být šik baba. Byť celkově skvěle obsazeno a zahráno a výprava velkolepá, tak se nedalo nevšimnout jisté dramaturgické prázdnoty. Spíše než historické drama o druhé polovině života a vlády Kateřiny veliké, šlo o romantizovanou konverzační telenovelu, která se sice opírá o historická fakta, ovšem dosti a místy i nepěkně si s nimi zahrává. Stručně řečeno, hezky se na to koukalo i když se tam mnoho nedělo. Jako velké plus vidím, že z toho neudělali dvanáctidílný seriál, ale jen mini sérii s rozumnou stopáží. Helen to jednoznačně táhne, ale navíc než 2,75 hvězdičky - tedy 57% to neutáhne. I tak rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Od seriálu jsem očekávala více historie a odkazu, která Kateřina nechala nejen svým poddaným, rodině, ale také dalším ženským vládkyním. Bohužel je příběh seriálu až moc zaměřený na romantickou a milostnou část jejího konce života. Věřím tomu, že láska a obdiv, který chovali Kateřina a Potěmkin byl opravdový, ale na ten seriál je toho prostě moc. Očekávala jsem víc z jejího života ať už politického nebo rodinného. Musím nicméně pozvednout herecké výkony, které jsou skvělé, hlavně v podání Helen a Jasonem. Atmosféra je dokonalá a krásně jí podtrhují dobové kostýmy. Na jednu stranu je velkou výhodou, že seriál má pouze čtyři díly, vzhledem k příběhu to daleko stačí. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný a kostýmně výpravný telenovelizovaný exkrement o vilné bábě s motorovým pekáčem a parafilním gerontofilovi, co se choval jako nesvéprávný kokot. Mirenka tu vybarvičkovanou globalizační puškiniádu sice herecky dostrkala k 2,051879264, nicméně ač zůstalo téměř vše na ryze konverzační úrovni, raději před sledováním vypněte generátor polemik o tom, co za pozdně rokoková gerontokafilérie musela z pod Katčiny krinolíny vybafnout na ty mladistvé chudáky, co se chtěli prolízat k carskému dvoru. Pohled na Helenku v kombinaci s pachutí žluklých krevet na patře by mohla negativním způsobem ovlivnit hodnotící komfort psychicky zdravého a hygienicky navyklého hvězdičkovače. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Epizod je málo, a tak přímo vybízí, aby se člověk podíval na všechny rychle za sebou. Ale může to být chyba, protože Kateřině Veliké pak bude dost pravděpodobně chybět to tempo, jaké má rozdělená. On je totiž každý díl skoro o tom samém, vše spěje k závěrečné myšlence a coby čtyřhodinový film se to bude nejspíš táhnout. Nicméně seriál je velmi dobrý, herci přímo výborní (Helen Mirren byla moje jistota a Jason Clarke mě zase jednou neskutečně překvapil, potěšil a bavil) a výprava stylová. Vytýkané historické nepřesnosti ohledně věku představitelů Kateřiny a Potěmkina jdou naštěstí mimo mě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

rozhodně jsem čekal víc než nadstandardně obsazenou a hezky vypadající červenou knihovnu,takže v tomhle ohledu je Kateřina zklamání.Helen Mirren je jako vždy skvělá,ale ačkoliv nejsem úplně expert na ruskou historii,do role mi úplně nesedla od samého začátku.A ono aby také ne,když hraje postavu,která v té době byla o dobrých 30 let mladší (oproti Potěmkinovi byla Kateřina starší o 10 let a tudíž ani to milostné propojení s Jasonem Clarkem úplně nefunguje).Plusem není ani to,že celá minisérie působí až moc uhlazeně na to,v jaké době se odehrává...60% ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama