Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ve své (možná záměrné) nevyrovnanosti velice sugestivní a svým způsobem i velice intimní portrét neobyčejně výrazné osobnosti: Kontroverzního a emotivního rebela - a zároveň talentovaného a citlivého umělce, kterému svět ležel u nohou … a on svou rozervanou duši utápěl v alkoholu a v drogách. Chtěl žít svobodně a podle svého - ale nedokázal ovládat sám sebe. Miloval a toužil po šťastné rodině - ale neuměl lásku dávat. Navenek vzbuzoval dojem arogantní a přezíravé hvězdy, ale žil v neustálém stresu a ve strachu z neúspěchu - a zůstal v tom sám. Podobal se zářivému meteoru na noční obloze, který jasně vzplane a shoří během okamžiku … a na chvíli vám dá pocítit propastnou hloubku a iluzi věčnosti. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu si dali záležet a jsou tu momenty, které vypadají NAPROSTO autenticky. Sama bych nerozpoznala originál :) Ano, ano, MANUEL RUBEY si zaslouží pochvalu (to je snad jediné, o čem se taky dokola píše), je mu podobný, mimika ok, tón hlasu a způsob mluvy byl super. Mám tu ale velké ALE: co ten zpěv, proboha? Nevím jak moc špatně by vypadal zpěv na playback, ale ten jeho rádoby zpěv byl neposlouchatelný. Opravdu to bylo lepší než originál? Podle mě se to nedalo poslouchat bezohledu na to jak to uměl Falco. Má naprosto jiný hlas, upravoval si tu svojí fistulku jak to šlo ale výsledek (kupříkladu hned v první sloce Amadea) byl fakt komický. Jedinkrát nedosáhl na nejvyšší tón A v Jeanny, a o Out of the Dark se radši nebudu šířit protože se nechci rozčilovat :) V tomhle bych viděla takovou větší slabinu filmu, ale jinak nemám výhrady. Herecký výkon dobrý. Akorát maličkost; kdo je opravdu velkým fanouškem Falca a viděl nespočet živáků, si musel určitě říct že ta Rubeyho gestikulace nebyla zas až tak prvotřídní. Jen máchání prackama nahoru a do stran, se zdviženými dvěma prsty alla paroháč ( kdo ví proč :) ). Pomineme-li pěvecký výkon a soustředíme se jen na to ostatní, bylo to prvotřídní. Dramatický příběh, krásné vzdání cti rakouskému hitmakerovi, který nikdy nezemře. FALCO ŽIJE. STEJNĚ JAKO ELVIS. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Falco byl v tehdejší době jméno a je znát, že si tvůrci s tímto filmem dali skutečně záležet. Jeho život, problémy, všecko nádherně vystihli do plátna a mně se to neskutečně líbilo. Jedno negativum bych ale měl, i když s tím se tak nějak nedá co dělat. A to se zpěvem herce, ztvárňujícího Falca. Alespoň to mohli trošičku počítačově upravit, ale nevadí. Jako celek film funguje výborně. Jeho muzika se mi líbila a tady jsem měl možnost jeho život v kostce nádherně vidět. Pamatuji si jako malej capart, když jsem jezdil do Žďárských vrchů do chatek, jak tam známej měl ty Německý kompilace Just 2 Dance, nebo tak nějak. A tam hitovky jako Der Komissar, Rock Me Amadeus nebo Mutter, Der Mann mit dem Koks ist Da...vypalovačky jak cyp, jako malej jsem to hrozně žral. Falco, ačkoliv ve filmu lidé kolem něj tvrdili, že byl první bílý raper (a ty bych já nejradši vystřílel z povrchu zemskýho) také byl výborný umělec, kterého potopil fakt, že překonat sebe sama není tak jednoduchý proces, který by se dal opakovat...několikrát. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

falca,jste buď milovali,nebo nenáviděli.já osobně mám rád jeho hudbu,ale o něm,jako o člověku jsem prakticky nic nevěděl.film německých tvůrců je od a do z naprosto perfektní,vynikající popis života excentrické hvězdy,ve skvělém tempu,se skvělým manuelem rubym,který ve filmu všechny písničky nazpíval sám.a musim říct že třeba u jeanny nebo u rock me amadeus,jsem to ani nepoznal.jen při out of the dark.no,prostě luxusní film,který sem si pustil hned dvakrát po sobě,kvalitou dosahující stoneových the doors.tak out of the dark děcka:-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V jednom záběru nafoukaná arogantní hvězda, v druhém sjetá a opilá troska. A takhle se to střídá a opakuje až do konce. Destilovaná nuda, která mě semtam probudila stylizovanými videoklipy. Bohužel, Falco zpíval německy a evidentně to nebylo nic, co by stálo za to přeložit a otitulkovat (kupodivu s výjikou Jeanny). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)
  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)
  • Všechny písně co byly ve filmu použity, nazpíval představitel Falca, Manuel Rubey. (Vojtino)

Reklama

Reklama