Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

MissJ 

všechny recenze uživatele

Zpěvák s jedním z nejúžasnějších hlasů, který jsem kdy slyšela a o němž jsem si myslela, že je nenapodobitelný. Až do okamžiku, než přišel Manuel Rubey, přezpíval Falcovy songy po svém a mně spadla brada. Film není nějaké převratné veledílo, nedokázal zachytit složitost Falcovy osobnosti přesně tak, jak bych si představovala. Přesto jde o velmi sympatický počin, který dostal tohoto skvělého zpěváka znovu do popředí zájmu a (minimálně) fanouškům (k nimž se skromně řadím) musel udělat radost. A poznámka k zde již několikrát zmíněnému dabingu - je opravdu příšerný. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Falco byl, je a bude. A na tom nikdo nic už nezmění. My, co jsem vyrůstali v 80tkách víme, jak byl důl. pro naše dětství a později i mládí. Absolutní poklona před Manuelem Rubeym, neb jsem po prvním shlédnutím nechtěl věřit, že to zpíval on. A song-Out of the Dark osobně považuji za jeho totální vrchol. Budeš nám chybět. ()

Reklama

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Životopisné příběhy mám jako takové vcelku ráda, je to možnost, jak můžete někoho poznat i z té jiné stránky, ne pouze z médií. Ovšem musí se brát v potaz, že tento jejich "život" může být často velmi zkreslen, protože záleží na subjektivním pohledu vyprávějícího. Falco jako osobnost rakouské popové scény mi nebyla příliš známá, moje znalost byla zúžena na několik jeho písní. Snímek oceňuji i z toho důvodu, že se jedná o evropskou potažmo rakouskou kinematografii, která mi není rovněž příliš známá. Kdybych nevěděla, že se jedná o rakouský film, téměř jistě bych jej zařadila mezi americká díla. Film na mě působil svěže, měl spád, přirozenou kameru, jen možná některé sekvence děje byly příliš zkrácené, což se ovšem u životopisného díla dá očekávat. Osobně si myslím, že film rovněž stojí a padá na výkonu hlavního představitele - Manuela Rubeyho. V tomto případě musím konstatovat, že jeho výkon hnal snímek kupředu. Rubey odehrál opravdu vynikající part, podařilo se mu skvěle napodobovat Falcova gesta a já nemůžu než konstatovat, že jsem mu jeho hru opravdu uvěřila. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že se může v multikině stát to, že na představení nepřijde jediný člověk - tedy kromě mě. Že by měl tento snímek tak špatné recenze to si nemyslím... Miluji Falca, jeho muziku a filmem jsem byl více než nadšený - 21. 11. 2008 - kino CineStar - Hradec Králové - 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za film 2 hvězdy, ty další dvě jsou za muziku. I když mě tehdy zajímal spíše punk a heavy, brousil jsem i do New Wave a Neue Deutsche Welle. Falca nebylo možné minout. Velice dobře si pamatuji jeho clip Der Komissar v klipovém pořadu Formule 1 na TV BR německých sousedů. A pak na skandální Jeanny, která byla uvedena slovy: ,,Máte poslední možnost tenhle clip vidět, jelikož je zakázán..." Jo, tehdy holt byl Internet sci-fi. Ve filmu mě překvapilo, jak puntíčkářsky znovu natočili úryvky z Falcových videoclipů . Daleko jednodušší by bylo převzít ty původní, a proto tuhle práci oceňuji. Samotný příběh je ovšem poněkud nudný - sláva, deprese, troska, sláva, deprese, troska a do toho věčné rozcházení se se ženou. Život na horské dráze se dá natočit mnohem zábavněji. Control mě bavil mnohem, mnohem víc. A hostování Grace Jones naprosto bez nápadu! To se tam mohla zjevit britská královna a efekt byl stejný (skoro). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)
  • Len dve mená nemajú vo filme skutočnú podobu. Falcova manželka je vo filme Jacky, ale v skutočnosti bola Isabella a meno dcéry Carolina Tanja je v skutočnosti Katharina Bianca. (smeke)

Reklama

Reklama