Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Příběh slávy a strastí. Příběh nadání a promarněného života jedné z největších hvězd hudby. Lituji, že jsem se na Falca podíval až ted (píše se rok 2011), protože jsem do teď přicházel o skvost filmů. At už by byl natočený jakkoliv, miloval bych ho, ale Roth tomu ještě přidal korunu a natočil jeden velký filmový zážitek. Ať žije Falco, ať žije král! ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

788. hodnocený film: Skvělý životopisný film o mém oblíbenci Falcovi, který hýbal dobou 80. a 90. let. Film má dokonalého představitele Falca a dokonce dokázal skvěle napodobovat chováním, gesty, vzhledem, ale hlavně i zpěvem našeho Rakušana. 5*, protože ta hudba je skutečně chytlavá. Hodně mě také překvapila přítomnost Grace Jones, coby vypravěčky a svědkyně posledních chvil Falcova života. 5* ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Depresivní, ze života, realistické. Cesta rakouské hudební legendy od neradostného dětství po neradostnou dospělost. Cesta ke slávě a cena, kterou za ni Falco platil. Jeho často nesnesitelná povaha zřejmě maskovala hluboký strach a nedostatek sebevědomí, kterými po léta trpěl. Do toho hudební vstupy jeho největších hitů a skvělé herecké výkony. Spokojenost. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Manuel Rubey se předvedl, že má Falca zmáknutýho na jedničku a všechno jsem mu věřil, prostě a jednuduše fantastický výkon, který film opravdu zvedá. Některé pasáže byli velmi ve zkratce, ale propojování s Dominikánskou republikou bylo zajímavé a tak nějak to ucelovalo. Ale hlavně jsem si znovu uvědomil, že byl Falco borec a znovu jsem se dostal na temnou stranu rakouského pop/rocku a za to jsem tomuto filmu vděčný :-) ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitne a zaujímavo podaný životopisný film. Jediná vec, čo možem filmu vytknúť boli krátke vystúpenia, keď si ich človek začal užívať-končili. V kine to bol veľký zážitok, inde by ma to asi ani neoslovilo. Mimochodom, akonáhle som prišla domov prvé bolo, že som si pustila Falca, pritom som ho predtým nepočúvala, ale nebola som jediná :)) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Všechny písně co byly ve filmu použity, nazpíval představitel Falca, Manuel Rubey. (Vojtino)
  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)

Reklama

Reklama