Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Helena Altmanová je sympatická profesorka francouzštiny a literatury na gymnáziu. Patří k oblíbeným pedagogům, díky zdravému nadhledu si rozumí se studenty i kolegy ve sborovně. Zato její soukromý život je plný překvapení. Soužití v jednom bytě s bývalým manželem, úspěšným spisovatelem Karlem, problémy ovdovělé sestry Kristýny, manželské karamboly syna Adama i pozdní lásky babičky Alžběty - to všechno Helenu zaměstnává natolik, že jí na vlastní život a vlastní city jaksi nezbývá čas. A přesto jednoho dne přijde to, co obvykle přichází, když už jsme na sny rezignovali. Helena se za pohnutých okolností seznámí s lékařem záchranné služby Františkem. A úplně normálně a naplno se zamiluje! Začíná bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž vztah zamilované dvojice plánovitě či neplánovaně komplikují jak partneři, tak další členové rodiny. Na otázku, kde hledá náměty, scenáristka a režisérka Marie Poledňáková odpovídá: „Je to jednoduché, náměty leží na ulici, stačí se shýbnout,“ ale vzápětí dodává: „Já už jsem si plánovala jen bezstarostné užívání života, těšila se na cestování, na nové zážitky a objevy. Opravdu jsem neměla zájem chodit po ulici, natož se shýbat! Jenže pak tam leželo … NĚCO… čemu neodoláte, co musíte uchopit, musíte do toho jít, bezhlavě a naplno. A to byl začátek projektu Líbáš jako Bůh. Už léta jsem nepsala tak rychle a spontánně. Inspirací mi byly situace, které se odehrály dnes, včera nebo před třiceti lety a na které nikdy nezapomenu,“ přiznává se autorka této úspěšné české komedie. „Ve scénáři se otiskly moje zážitky, příběhy přátel, kamarádů i dětí a dokonce i situace, jejichž tvůrcem je můj vnouček.“ V hlavních rolích Kamila Magálová, Oldřich Kaiser, Jiří Bartoška a Eva Holubová. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

To se nedalo dokoukat, v podstatě nuda o ničem. Já bych ten film nazval "Nuda jako Bůh". Hereckým výkonům v podstatě není co vytknout, ale scénář katastrofa. Asi ta 70ka na krku u Marii Poledňákové je značně vidět. Když měla dvakráte méně, pecky jako Jak dostat tatínka do polepšovny a další se s tímhle nudným filmem vůbec nedá srovnávat.

na příspěvěk reagoval Martin741

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Viky17: Já od toho filmu nečekal taky nic (podle ukázek) a nakonec to bylo ještě mnohem horší :-)

Viky17

Viky17 (hodnocení, recenze)

Od tohoto filmu jsem nic nečekala když prošel takovou kritikou, ale velmi mile mě překvapil a pobavil. Když nyní běží v televizi dáme mu přednost a bavíme se hláškami.

Muff

Muff (hodnocení, recenze)

Mimochodem režisérka naplánovala velmi trefně na rok 2012 pokračování. Když bůh líbal, bylo to peklo, teď začne líbat ďábel a to značí, že konec světa je neodvratitelný.

Muff

Muff (hodnocení, recenze)

Dal jsem jeden bodík, přestože jsem marně hledal, co vůbec tohle mělo znamenat, já se u toho ani jednou nezasmál, jen jsem se cítil trapně, neskutečný úpadek (a to nejsem nijak náročný divák!). Oblíbenost filmu si vysvětluji tím, že lidi koupili lístek na Poledňákovou a dostali tohle. Jenže "oblíbenost" se neuděluje při odchodu z kina, ale u pokladny.

lister.t

lister.t (hodnocení, recenze)

Já to zas tolik neodsuzuji.... Proč? Nela Boudová zachránila situaci a příběh není zas tak laciný než sem čekal od romantické komedie :-D.

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

presne tak:D ale ja som dala tiez odpad pretoze to je kravina jak hovado...a radobyinteligent nie som:D

RexT

RexT (hodnocení, recenze)

Ne že by to bylo něco extra, ale ... odpad bych tomu zase neříkal. Řekl bych, že se do těchto diskuzí chodí spousta rádobyinteligentů předvádět ...

Jiljí

Jiljí (hodnocení, recenze)

Snowball - máš naprostou pravdu...až je mi stydno...ta naše země je jeden velkej kulturní smeťák

jamila

jamila (hodnocení, recenze)

Film som videla teraz na Vianoce asi tretí krát a dnes som svoje 4hviezdičkové hodnotenie posunula na maximum. Celú moju rodinu pobavil, rozosmial a dobre naladil. 116 minút nám neuveriteľne rýchlo ubehlo. Myslím, že o tom má byť komédia. A výber hlavných postáv........... skvelý, až na Kaisera, rola záletníka mi k nemu nesedela. Ale brala som tento film ako relax a túto úlohu splnil. ( nikde nebolo predsa uvedené, že je to psychologická dráma)

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

co to tu taras? o akom stereotype? kazdy si uvedomuje ako to v zivote chodi.. ale ten film je debilny proste.

J. K. Lister

J. K. Lister (hodnocení, recenze)

Lidi, je to film o nás samých, jen nechceme znát krutou realitu, která byla ve filmu zjednodušena, vidět, neboť ji vidíme dennodenně kolem sebe, jen ten název mi u snímku nesedí. Prostě je to film ze života, který se mi líbil. A kdo neví, co je to stereotyp, je podle mě pěknej idiot.

marnek

marnek (hodnocení, recenze)

Tento film si oznacenie odpad vobec nezasluzi. Dve hodiny su sice prehnane, ale da sa to v pohode vydrzat s aj sa zasmiat.. Keby to bol americky film s nejakymi vykopavkami, ma raz take hodnotenie, ale to uz trba hladat problem niekde inde.. Vyborne to zhrnul Malarkey

filda17

filda17 (hodnocení, recenze)

tenhle zkurvenej film rozvrátil celou moji rodinu takže pro mě odpad

cienfuegos

cienfuegos (hodnocení, recenze)

Moje drahá polovička mne přiměla se na tohle dívat spolu s ní. Film je hrozná slátanina. Fakt šitý horkou jehlou, jednotlivé scénky do sebe nezapadají, spíš je to jakýsi nechutný slepenec. Pravda, jsem už možná starší, ale myslím že i mladší diváci cítili nevolnost. V jakém že to světě paní režisérka žije a kde bere inspiraci? Absence morálky je tu zjevná a poselství filmu? Marně jsem přemýšlel, co tím tvůrci chtěli vůbec říci. Ale možná to nevědí ani oni

P_Soar

P_Soar (hodnocení, recenze)

Uf..to jsem si oddychl. Už jsem se bál, že tento nesnesitelný pakvil, který se vydává za film, bude mít více než 50%. I když 46 je také dost. Po půl hodiny trvajících mukách jsem to musel vzdát. Skrznaskrz falešné a vykalkulované, a to od režisérky tak dobrého a skutečně milého filmu jakým je "Jak vytrhnout velrybě stoličku". V "S tebou mě baví svět" ještě byla jakási poetika a humor, i když snaha ubavit k smrti a sázka na dětičkovskou rotomilost mi tam už začínala vadit. "Líbáš jako Bůh" bylo o několik tříd horší, naprosto pitomé, křečovité gagy, prostě nekoukatelné!!

Bodoan

Bodoan (hodnocení, recenze)

Pokud mně nerozesměje ani Eva Holubová, tak je něco špatně!!! Tenhle film si u mě nezaslouží ani jednu hvězdu

WaSSa

WaSSa (hodnocení, recenze)

Nakonec jsem se rozhodl, že se na to podívám. Řadí se to těm nejhorším filmům, které jsem kdy viděl. Dialogy naprosto trapné, "vtipné" scény vůbec nejsou vtipné, no a ty dialogy... To už si nezaslouží komentář

Sally1

Sally1 (hodnocení, recenze)

Tady ten "film" nám pouštěli, když jsme jeli se zájezdem v autobuse, z kterého bohužel nebylo úniku. Nejhorší ovšem bylo, že se film protáhl z nekonečných 2 hodina na 3, jelikož měli dost staré video, které při každém zakymácení vypadávalo, a museli pouštět tu strašlivou scénku kdy Holubová v roli semetriky dorazila na chatu aby dávala pozor na svého povedeného manžílka nejmíň pětkrát, což na mě, doufám nenechá žádné trvalé následky, kromě neuvěřitelného pocitu znechucení a rozhořčení, co se v České republice točí za filmy.

hlista

hlista (hodnocení, recenze)

brala jsem tenhle film jako oddechovku a nezklamal. Uznávám, že že scén, kdy někdo pořád o něco zakopával a padal, už bylo opravdu hodně, paní Magálová při práci s mobilem často působila jako negramotná. Přesto, pro mne příjemná oddechovka, jen jsem to tomu Kaiserovi moc nevěřila, asi ho mám zaškatulkovaného mezi tajtrlíky :-)

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Prvá polhodina je dobrá, navnadí vás - taký dobrý bakalársky príbeh zo súčasnosti. Stretli sa, zamilovali sa, píše, nepíše, potom Vianoce s veľkou rodinou, potom zas píše, znovu sa stretli......Ale tu to hepyendom a titulkami nekončí. Bohužiaľ, na škodu filmu. Pani režisérka nám to ešte párkrát zopakuje, s takmer totožnými situáciami, replikami a gagmi. Zrejme si myslí, že české a slovenské publikum je už natoľko dementné, že mu všetko treba zopakovať aspoň trikrát.

Elisskas

Elisskas (hodnocení, recenze)

Tolik negativních a drsných ohlasů jsem teda nečekala a vážně mě překvapují. Já osobně jsem si film velmi užila a na tu atmosféru v kině jen tak nezapomenu. Kino se otřásalo pod salvami smíchu. Ne každý film musí být uměleckou bombou. I přesto že to hovadina je, já si u ní maximálně odpočinula, zasmála se, odbourala stresy a domů odcházela s dobrou náladou. :)

djuj

djuj (hodnocení, recenze)

Tak mně je sedmnáct let, možná příliš hloupý na to soudit, co se v dnešní kinematografii sluší a patří, ale tento film považuji za jednu z nejvydařenějších českých komedií za poslední léta. No upřímně, vzpomenuli si na Kameňáky - jakýsi slepenec docela povedených vtipů, v druhém a třetím díle dokonce bez jakékoliv větší logiky... a na co si vzpomenout dál? Přijde mi, že česko přišlo o humor a myslím, že tenhle film se celkem vydařil. Docela dobře vystihl celou českou mentalitu, no a že neměl žádnou pointu? Tak to se omlouvám... Mně ve filmech jde především o náplň, ale pokud jde o komedii, o podařenou komedii, nemám problém se jen tak bezhlavě smát. Konec trochu naslazený, to uznávám, ale alespoň pro dobrý pocit diváka. A kdo tu mluví o ostudných hereckých výkonech, ten asi opravdu neví, co říká. Kaiser s Bartoškou absolutně geniální, Holubová také parádní a po čase jsem si zvykl i na hlavní roli v podobě Kamily Magálové. Pro mě bezkonkurenčně za 71%

mismo

mismo (hodnocení, recenze)

Zhlédnuto díky zájezdu na hory a autobusové produkci na noční dálnici. Jen jsem stále přemýšlel, jak těžké musí být živobytí i slušných herců, když svolí k účasti na takovém projektu. Ale hvězdičku si to zaslouží, ne že ne. Nějak z toho cítím upřímnost režisérky a autorky scénáře v jedné osobě. Že je to plytké? Proč ne v době plytkých vztahů? Co když je právě takový povrchní film o povrchních lidech a povrchních citech realismem naší povrchní doby? Nebo snad vidíme kolem sebe city hlubší než smrsknuté do přiblblých esemesek?

svorad

svorad (hodnocení, recenze)

No, největší legrace je, že něco takového bude mít díky své úspěšnosti pokračování ...

Tydri

Tydri (hodnocení, recenze)

Na spravodlivé hodnotenie naozaj musíte mať aspoň 40 a niečo v živote za sebou... Mladší nebudú mať mnohé veci kam zaradiť. Škoda. Alebo nie?

Viky17

Viky17 (hodnocení, recenze)

Milý, pohodový film. Bavili jsme se u něj jak s manželem, tak s babičkou i dcerou. Bartoškovi byla role šitá na míru. Musím se paní Poledňákové zastat a to podotýkám, že Krokodýli se mi nelíbili vůbec

Bublinka34

Bublinka34 (hodnocení, recenze)

Film už jsem viděla třikrát a stále se bavím. Náctiletí tenhle film nepochopí, ale střední generace se bude bavit. Prostě ze života.

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama