Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fred chtěl jenom udělat dojem na syna své snoubenky a obstarat pro něj basketbalový míč podepsaný Mercuriem Müllerem, hvězdou klubu Alba Berlín. Mercurio však svůj rekordní míč vždycky háže na tribunu s tělesně postiženými. Fred se tedy rozhodne předstírat, s pomocí svého přítele Alexe, že je na vozíčku, čímž se absolutně změní jeho dosavadní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

K německým filmům a seriálům mám trochu odpor. Nejsem si jistý jestli to je rize z filmového hlediska nebo jestli tam hraje roli kapku historie tohodle malebného státečku, ALE musí se nechat že Til je fajn herec. A s ním film svojí kvalitu má. Komedie neurazí a člověk si u ní hezky odpočine a pobaví. Nápad se tu skloubil s celkem fajn scénářem a už jen proto je to pěknejch 60% ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná německá nekomedie, která se patrně snaží vytřískat srandu z toho, že si pitvořením a přehráváním utahuje z postižených. Nezakázali to snad v Německu spolu s nacismem? Bohužel, asi ne. ___ Hlavní postava je trapák mezi dvěma ženami. Jedna je snobská kravka s odpudivým synem, druhá je neskutečná vtěrka, co mu vpadává do bytu a bez dovolení zvedá telefony. Proč on touží po nich a proč ony po něm, když je to bezmyšlenkovitý ubožák, je záhadou, nad kterou nechci přemýšlet. ___ Ach, bohové! Je to stupidně napsané, blbě zahrané a jakože morální poselství je blábol hodný svěrací kazajky. Bylo mi trapně za herce i štáb. ()

Reklama

Yomega 

všechny recenze uživatele

Když se mě do ruky dostalo DVD s filmem Kde je Fred?, podíval jsem se na šíleně lacině vypadající obal přečetl si titulek „vynikající Německá komedie“ a znechuceně ho odložil s tím, že už to do ruky nikdy nevezmu. Ovšem po naléhání okolí, které film již vidělo jsem se přece jen odhodlal i když týpek s cornflaky na xsichtě ve mně důvěru stále nevzbuzoval. Ovšem jaké bylo mé překvapení, když jsem cca po 20ti minutách filmu s celkem vtipnou zápletkou zjistil, že se skvěle bavím a že odvážný titulek na obalu nebyl tak daleko od pravdy. Po výborné a opravdu vtipné první polovině následuje ta druhá, vážnější, méně vtipná a trošku překombinovaná. Til Schweiger ve vypjatějších scénách lehce herecky nestíhá, ovšem vynahrazuje to svým charismatem a grimasami. Předvídatelný konec a jako vždy krásnou Alexandru Marii Laru ani nemá cenu zmiňovat, protože to každý čeká:-) I přes výše uvedené nedostatky se pro mě jedná o velmi příjemné překvapení, u kterého jsem se skvěle pobavil. ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Celkovo nemecké filmy moc nemusím ,ale na tento film som sa nechal nakoniec presvedčiť a zistil som že som spravil veľmi dobre.Úvod bol docela nudný a pravdupovediac nečakal som, že by to mohlo byť aj lepšie ,ale mýlil som sa.Dej ma tak zaujal že som ani nevedel ako a bol koniec filmu. Til Schweiger ,ktorý hral hlavnú úlohu, nesklamal a zahral rolu retarda tak presvedčivo že som neveril že ním vôbec nie je. Film obsahuje kopu čierneho humoru že sa dá na tej komédii skutočne dobre zasmiať a ja som sa teda zasmial! Na koniec možem len napísať že, film sa oplatí pozrieť a stoji za to zhliadnutie. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film o egocentrickým blbcovi, který aby si mohl vzít nafrněnou krávu s otravným fakanem předstírá, že je postižený. Veškerý humor tu vychází z rozvádění trapnosti centrální situace, případně z hrstky slapstickových gagů. Snímek v zásadě stojí na tom, že si dělá prdel z postižených, potažmo nechává Tila Schweigera dělat retarda, ale ve finále samozřejmě srabácky přijde s velkou politickou korektností, hrdina dostane krapet za uši a nakonec jsou všichni happy. Příznačně jediné, co zde stojí za povšimnutí, je žurnálová kočka Tanja Wenzel ve vedlejší roli. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Když Alex (Jürgen Vogel) ukazuje Fredovi (Til Schweiger) své ošetřovatelské osvědčení, na listu je uvedeno datum narození 19.12.1963, Freiburg. Ve skutečnosti se však tento den ve Freiburgu narodil Til Schweiger. (LucMosss)
  • Ve Fredově (Til Schweiger) bytě je několikrát v pozadí záběru možné spatřit plakát k filmu Big Lebowski (1998). (nopud)
  • Několikrát je ve filmu zmiňováno, že se sportovní události odehrávají v Max-Schmeling-Halle, tedy v berlínské sportovní hale pojmenované po Maxi Schmelingovi, největším německém sportovci 20. stotetí. V životopisném filmu Souboj o vše (2002) hrál Schmelinga Til Schweiger. (NinadeL)

Reklama

Reklama