Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina naprosto zapadající do Farrellovy tvorby, opět má nesčetně hysterických záchvatů, neustále tam pobíhá jak hovado a naprosto debilní dialogy, ale někdy to je prostě sranda, bohužel to ale neni zas tak často, jak by tenhle film, kterej je na stupiditě založenej, potřeboval, ale i tak sem se párkrát fakt náramně pobavil, škoda jen trošku debilní role pro Woodyho Harrelsona, kterej se tak nemoh moc dobře komediálně představit a že to umí moc dobře. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell hraje už poněkolikáté tutéž postavu, ale tentokrát v tak kouzelně pitomém filmu! Až jsem se divil, jak moc mě Poloprofesionál bavil. Momenty typu rvačky během komerční přestávky nebo scény s revolverem, představení Woodyho Harelsona ("Mimochodem když uvidíš tchoře, zkus ho zabít. Není to mazlíček!"), senzační špičkování dvou sportovních komentátorů, hipík, kterému nechtějí proplatit šek... Všechno to na mě (s výjimkou minima trapasů) působilo velice svěže a vtipně. Určitě byl dobrý tah nepsat scénář tak, aby vtipy či "vtipy" trousil jen Ferrell, ale štědrou porci jich nadělit i ostatním postavám. K tomu ta výborná Shapirova hudba a roztomilá dobová atmosféra. Paráda. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi moja najslabšia Ferrellovka. Nudný scenár síce obsahuje veľa vtipných scénok, problém bol však v tom, že väčšina z nich nebola vtipná. Neboli zlé, nezachádzali do trápností alebo fekálií, len sa pri nich nedostavili ten očakávaný smiech a zábava. Proste nuda. Popravde, najviac som sa bavil pri postavičke Jackie Earle Haleya - chudého hipisáka, ktorý stále márne čaká na svoje peniaze :). Našťastie zásluhou Willa Ferrella - majstra každej katastrofy :D, sa tu našlo aj zopár svetlých momentov, ktoré film vytiahli aspoň na tie dve hviezdy. 40/100 ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Po Blades of Glory,ktorá ma sklamala,je tu Will Ferrell opäť v športovej komédii,o basketbalovom mužstve,ktoré preslávil hlavne jeho excentrický majiteľ,kouč,hráč Jackie Moon. A že sa to celkom vydarilo,o tom nepochybujem,len škoda ,že na moj vkus sa to až priveľmi odohrávalo na palubovke.Inak,ani ja som v detstve nevraciaval,tak ako ani malý Jackie.. :-) (DVD,30.09.2008) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten druh komedie, která nikterak nenadchne, ale na druhou stranu ani nezklame. Will Ferrell zde rozjíždí další ze svých mnoha komediálních kreací, kdy jeho výkon dělí jen tenká hranice mezi genialitou a trapností. Některé fórky byly povedené, jiné vysloveně trapné, z celého filmu pak mám pocit, že tenhle film rozhodně nebude patřit mezi ty snímky, které si mám v plánu ještě někdy znovu pustit. Jednou to vidět opravdu stačí, na jedno zhlédnutí je to docela snesitelný počin, který dokázal udržet mou pozornost, který mě dokázal i docela zaujmout, ale u kterého jsem také často pochyboval, jestli to celé je myšleno vážně, nebo to bylo natočeno jen proto, aby se Will Ferrell pořádně vyblbnul. Docela příjemně zde působí Woody Harrelson, který v určitých chvílích Ferrella dost zastiňuje, což nevím, jestli je úplně v pořádku. Takže když bych to měl nějak uzavřít, tak asi s tím, že už jsem viděl mnoho lepších a zajímavějších filmů o basketbalu, které mi utkvěly v paměti, o čemž pochybuji, že se v případě tohoto filmu stane. Zkrátka tenhle film beru jako další zajímavou taškařici s Ferrellem, která je doplněná trochou toho sportu a na níž asi to nejzajímavější je hippík bez trička, který se snaží získat svých 10 tisíc dolarů. Takže za průměrný film průměrné hodnocení, uděluji tři hvězdy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Příjmení jednoho z hráčů Tropics zní Munson. Postava, kterou hraje Woody Harrelson ve filmu Kingpin, se také jmenuje Munson. (Caszidy)
  • Film sa natáčal vo Flinte (Michigan, USA), Los Angeles (Kalifornia, USA) a Minneapolise (Minnesota, USA). (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva v 70. rokoch minulého storočia, ľudia v dave majú na sebe súčasné oblečenie. Je to obzvlášť viditeľné, keď sa dav rúti k východu zo štadióna. (Arsenal83)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama