Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

M-arta odpad!

všechny recenze uživatele

Mezi opadními filmy by něco takového snad mělo mít úplně samostatnou kategorii... Ten film je totiž tak špatný, až je krásný! Už sám název dává tušit, že půjde o neuvěřitelnou pitominu. Svým způsobem PERLA, za určitých okolností ideální k projekci na veselé večírky intelektuálů nebo divadelních či filmových teoretiků... (Pro chudáky praktiky možná noční můra, ale zase ... pokud by se kdokoli z nich - včetně amatérů -rozhodl natočit remake s deseti teenagery a příručním počítačem někde na táboře v lesích, má velkou šanci, že to nebude horší.) Neuvěřitelně jsem se pobavila kouzlem nechtěného a veselí trvá dodnes, i když vidím jenom plakát. Kdyby už nic, tak mi tento "poklad" pěkně rozpohyboval bránici a prodloužil život. Možná jsem divná, ale rozhodně ho chci doma ve filmotéce jako sběratelský klenot! :-D ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Neředěné Trololo! Hernán "ta nejlevnější paruka z fundusu" Cortés a banda jeho neschopných poskoků dobývají kmen o síle cca sedmi obyvatel a jedné chýše a bojují sedvěma úžasně animovanými dinosaury - mám dojem, že první Quake měl lepší textury, než zdejší příšerky. Neuvěřitelné repliky - Proč ho držíš jako zajatce? - Napadl nás! - Ale pouze preventivně! Spletli jsme si vás s nepřáteli. střídá dýchavičná akce a všichni nehrají jak o život. Zvláštní pozornost si zaslouží triky orgánového charakteru, tolik dřevěně vypadajích nohou, kečupu a prašpatných masek i rekvizit jsem neviděla, ani nepamatuju. Výtku si však zaslouží trapná cudnost; koženkové bikini model milion let před Kristem (TM) sice pro Rusáki toprí, ale tohle je počin, který si o hrdé ukázání koz vyloženě říká. Pro dokonalý zážitek sleduje s CZ dabingem. ()

Reklama

Incantator 

všechny recenze uživatele

Základná myšlienka nie je na podobný nízkorozpočtový film vôbec zlá. Spojenie pravekých jašterov a príbehu o Cortésových conquistadoroch, ktorí na ne narazia v pralese, nedovoľuje zaspať od nudy pri jeho sledovaní (pokiaľ divák nemelie už z posledného). Tu však pozitíva v podstate končia. Zlyháva to opäť, tak ako to pri tejto kategórii filmov býva, pri realizovaní nápadu. Dinosaury sú len dva (na tyranosaurov sú primalé), aztécka civilizácia je premenená na jednu malú dedinu a aj conquistadorov je menej ako desať. Na výpravu tvorcovia asi pozabudli, hudba tiež za veľa nestojí. Tieto nedostatky sa filmári snažili kompenzovať zbytočne násilnými scénami, v ktorých dva dinosaury postupne požierajú dedinčanov i conquistadorov. Tieto scény však kvalitu filmu ešte znižujú. Scenár je predvídateľný, ale aspoň do seba väčšina vecí zapadá. V konečnom dôsledku je TYRANOSAURUS REX film, ktorí väčšina divákov dokáže jedenkrát pozrieť, pokiaľ ich očakávania nie sú privysoké (moje rozhodne neboli). (3.9.2010) ()

Foxhound#1 odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela náhodou jsem viděl cca posledních 30 minut a bohatě to stačilo. Animovanej dinosaurus zasazenej do filmu jak kdyby to dělali ve windows movie makeru, rádoby rozsekaná těla se stříkající krví a příběh o ničem. "Beverly" Stevea jsem tam ani nezahlídl, takže buď měl dokonalej make-up nebo jeho cameo moc dlouho nepřežilo, no žádná škoda. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Trenchard-Smith je děsný hovado. Jak se mu podaří vždycky poslat neherce někam do pěkného prostředí a tam je nechat improvizovat. Celý prostředí filmu mi přišlo divné postavy tam neměly co dělat, a všechno vypadalo děsně divně. Efekty zmiňovat nebudu protože narozdíl od ostatních "znalců" vím že na efektech častokrát nesejde. Já takovýhle sci-fi od Syfy channelu mám rozhodně rád a nedávám je automaticky do odpadu. Tohle je další pokus o natočení filmu s dinosaurem, no není to povedené ale je to prostě ten typ filmu na který nejspíš rychle zapomentu, tak nevidím důvod tomu nedat 3*. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)
  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)
  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)

Reklama

Reklama