Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Diskuze

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Taky mě tenhle seriálový epos Hluboký vesmír nadchnul, pomalinku se to rozjíždělo, ale v tomhle seriálu nebyl až tak kladen důraz na technické vymoženosti. I přes ty časoprostorové nesmysly, které seriál neřeší, je to hlavně o soužítí lidí a jejich vztazích na lodi, což je vkusně vsazeno na lod Destiny. Moc se mi to líbilo, škoda jen, že seriál nemá pokračování a producenti byli nuceni 20 dílem celou sérii ukončit. Určitě měli jiné ambice  a chtěli pokračovat, bohužel nenašli patřičnou odezvu v Americe, a tím pádem je 20 díl II série úplně poslední. Škoda.

brectanIvy

brectanIvy (hodnocení, recenze)

Postupně se mi stal seriál drogou, bez které jsem nedokázala jít spát - dnes byl poslední díl a v podstatě bez konce! Čtyřicet dílů čekám, kam a proč letí a jestli se vrátí  a ani po posledním dílu nevím nic. Snad se někdy dočkám další série nebo filmu, který vše dokončí. Ale jinak byl seriál super i když od SG1 a SGA měl úplně jinou atmosféru, nebyl tam humor a celý byl jaksi temný, ale super!

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Takže jsem u 17. dílu první sezóny, co k tomu říct, snad jen to, že lidí (a tím nemyslím jen fanoušky původní Stargate (mezi které se já tak trochu počítám), kteří jsou prostě zvyklí na jiné dané schéma v seriálu), co nedokáží pro trochu pomalý start a jinou atmosféru shlédnout ani pár dílů, tak těch je mi velice líto. Já jsem se totiž do toho seriálu zamilovala a to jsem ten seriál začala sledovat jenom kvůli Robertu Carlyeovi, protože jsem dostala po zkouknutí všech dosavadních epizod Once upon a time shlédnout něco od něho. Je pravda, že existují lepší seriály, ale upřímně po několika dnech sledování už ani nemám chuť teď kromě dalších, nových dílů OUAT a Universe sledovat nic jiného, čímž mám na mysli to, že jsem se fakt doslova zasekla v Aktech X a to jsem teprve ve 4. řadě. Samozřejmě že stejně jako jinde mám zde více oblíbené postavy a méně oblíbené postavy, ale přijnejme, kdo miluje všechny postavy stejně. Jo jinak jiná atmosféra seriálu od SG-1 mi vůbec neva, spíš naopak, přijde mi mnohem realističtější, postavy mi rozhodně nejsou ukradené a jejich vztahy také až na to, že bych radši chtěla více Eliho a Chloe spolu :)) Rozhodně seriál zkouknu celý. Opravdu škoda, že byl zrušen.

janejo

janejo (hodnocení, recenze)

AkrObatiX

Bez Dr. Rushe by byl seriál o hodně o hodně lepší. Druhá řada je o dost lepší jak ta první. Ale celkově to žádný zázrak není.

na příspěvěk reagoval AkrObatiX

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

mě se SGU taky líbí je to sice něco jiného než SG 1 a SGA ale nemyslím si že je to špatný seriál ale kdyby tam nebyla postava Dr. Rushe tak je seriál o hodně hodně slabší 

na příspěvěk reagoval janejo

The Darkness

The Darkness (hodnocení, recenze)

1. rada za mnu a mosim rect ze je to porad stejna sracka kdyz sem kdysi videl 8 dilu s titulkama sa divim ze to vubec dostalo 2. radu

na příspěvěk reagoval wenca

Warle

Warle (hodnocení, recenze)

Noha se s tím názvem fakt vytáhla, ačkoliv co by člověk od takovéto kanálu chtěl.. 

AlennGK

AlennGK (hodnocení, recenze)

CO TO SAKRA je za překlad, hluboký vesmír na fandovi ? to už na mě moc !

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

CrashONE: Seriál byl ukončen pro iváckou neatraktivitu, nedívalo se na to tolik diváků, kolik TV očekávala. Jen snílek by čekal, že po ukončení seriálu bude někdo financovat film.

Pokud už bude v budoucnu něco se Star Gate, bude to něco nového s jinými lidmi i příběhem, pokud vůbec. SGU bylo poměrně smutné ukončení téhle série.

CrashONE

CrashONE (hodnocení, recenze)

fabecc1222: Zas tak mrtvé ne, ne? Stále žije malilinkatá naděje na film. Teď stačí jen vyndat scénář z toho šuplíku, sehnat prachy, herce a jdeme na to ... :D

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Indy21: Keď som "prežil" dabing od štúdia perlagroup, tak žiadny dabing, ktorý vytvorí nejaká televízia nemôže byť zlý :)

Indy21

Indy21 (hodnocení, recenze)

majo25: Bohužel nepoznáš jak ten dabing je strašnej. V originále mě to více bavilo. :)

sankacoffee

sankacoffee (hodnocení, recenze)

fabecc1222: já už ho ani nečtu, informační hodnota jeho příspěvků je obvykle na nule

Indy21

Indy21 (hodnocení, recenze)

Prometheus69: Pro mě byla spíš nuda číst tvoje komentáře. A nic proti, ale dát odpad jenom proto že ses nudil, to je trochu mimo. Já nemám rád Star Trek, kromě posledního dílu a taky jim nedávám odpad (Jednu hveždu odpad spíš pro urážlivé a hnusně filmy) .  Nejseš fanda Stargate ,tím to spíš bude,.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Tenhle seriál je tak špatný, že i obyčejné dialogy je třeba natáčet rozklepanou ruční kamerou, aby bylo dodánu trochu akčního dojmu.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

O´Neill: Dobře.... dobře. Na tom zapracuji... Normálně to lidi přestalo bavit po několika letech! Na to pořád poukazovat. Ale tady se tomu asi skrátka nevyhnu. Nainstaluji slovníky... hodím to do wordu.. než něco napíšu. Dobře? :)

Tak a teď k seriálu. Ano Viděl jsem jen jeden díl a to 4. Z tím že koukám na pilotní.... Takže jsem to bral jako že se to rozjíždí... dobře míří do slunce, fajne... konečně se tam něco bude dít.... Jenže pokut je to stejné už 4 díly.... za změna k terou od toho očekávám už nejspíš nenastane.... nemá pak cenu to řešit.

PS: Tohle je poslední příspěvek.... kde kašlu na svou disgrafii ok? :)

O´Neill

O´Neill (hodnocení, recenze)

Promethee, kolik dílů jsi vlastně viděl? Tvůj způsob, resp. styl vyjadřování je pro mě natolik španělskou vesnicí, že vlastně nevím, jestli jsi viděl čtyři díly nebo celou sérii...Že máš slohovou stránku tvých vět totálně na pikaču, to už pal to čert, ale vážně, nauč se aspoň trošku česky, ty máš pomalu v pěti větách více hrubek než gramaticky správných slov :-D

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama