Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILER. Na to, jak byl tento film opěvovaný do všech stran mě zase tolik nezaujal. Akce střídala nudu a tak pořád dokola. Čekal jsem trošičku více akčnosti, hlavně na závěr filmu, který se mi zdál poměrně chabý, ale ne zas tak špatný. Kdybych byl démon, tak bych se nezdržoval se smrtí Behmana povídáním o knize, udělal bych to stejně rychle jako s Felsnem. Do poslední chvíle jsem ale neměl tušení, že by se z dívky mohl vyklubat právě démon. Závěr filmu byl prostě nepředvídavý a tak to má být. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ne tak blbá "Cageovina", jak jsem očekával. Ale bohužel ne ani moc dobrá. S tohodle příběhu se totiž dalo natočit celkem slušné řemeslo, u kterého by se člověk mohl nechat pohltit atmosférou. To by ale nesměl za kamerou stát takovej rutinér jako Dominic Sena. Díky němu je film totálně nudnou podívanou, ve kterém se většinu stopáže jen zbytečně kecá a celkem málo se toho děje. Navíc nedá prostor ani tomu Cageovýmu přehrávání, takže se člověk ani moc nepobaví ( i když pár záblesků tady bylo). Vzniknul tak naprosto zbytečný film. Aspoň, že ten Ron Perlman si to svoje zase uhrál. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je hezký, že Cage už jako malej si chtěl hrát na rytíře a sekat hlavy a proto se do tohohle hrnul, to bych mu nezazlíval, já taky vždycky chtěl sekat hlavy, jenže tohle po rozpačitým, i když vcelku zábavným začátku nabídne už jen naprosto nudnou cestu kamsi, kde se zabíjej čarodějnice a závěr, kterej by hůř nevymyslela ani ta cageova paruka. Já fakt doufám, že se dožiju ještě filmu, kde bude Cage v hlavní roli a ten film nechá zavzpomínat na pecky typu Face/Off, Skála nebo Con air. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně povedeným hororovým prologem, který třebaže nijak neoslní, slibuje aspoň slušně zvládnuté hororové řemeslo. Probuzení z téhle utěšené iluze přichází však hned v další scéně, ve které se nestárnoucí (sic!) křižák Cage s Ronem Perlmanem před bitvou hádají o to, kdo z nich zabije víc nevěřících. Legolas-Gimli style. "Já si beru těch 300 napravo..." aneb křižácká morálka a la Hollywood. Cage samotný je spolu s obzvláště nemastným scénářem největším problémem filmu. Nejde o to, že by byl nějak zvlášť dřevěný nebo necharizmatický, můj problém s ním byl zkrátka v tom, že jsem v něm neviděl křižáka, ale zase jenom Cage navlečeného do středověkých hadrů. Naopak nejpříjemněji se mi tady dívalo na dosud relativně neznámou Claire Foy, která je nejenom opravdu rozkošná na pohled, ale taky udělala ze své čarodějnice suverénně nejzajímavější a nejživotnější postavu filmu. Digitální orgie na konci raději komentovat nebudu...Jen na vlastní nebezpečí - 40% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná podívaná s mysteriózními prvky, úsměvnými fórky, pěkným vizuálem a zajímavými výměnami názoru o církvi. Nic víc bych v tom nehledala. Původně jsem chtěla dát 4 hvězdičky, ale ten konec mi zkrátka připadal moc (než všichni dorazili do města, drželo si to takovou tajuplnou atmosféru, ale po příjezdu jsem si připadala, jako když sleduju Van Helsinga 2). Přesto si myslím, že tak málo procent si to nezaslouží. Ale abych nezapomněla, musím ještě vyzdvihnout výkon Roberta Sheehana, nejdříve se mi tam nehodil, ale pak skvěle zapadnul a jsem ráda, že přežila právě jeho postava:)) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Film sa začína v roku 1332, keď sa už križiacke výpravy do svätej zeme nekonali. Posledná križiacka pevnosť Acra padla v roku 1291. (Arsenal83)
  • Veľkou výzvou pre autorov trikov bolo vytvorenie vizuálnych efektov démona. Rozhodli sa pre tmavosivú pokožku, čo bolo problematické, pretože vo filme je množstvo tmavých scén. (Greenpeacak)
  • Na filmu se začalo pracovat už v roce 2000. (Terva)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama