Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Niky, drž se těhlech filmů. Pro mě si už teď hvězda, a to i přesto, že poslední tvoje filmy většina zdejších uživatelů hodnotí méně, než by si skutečně zasloužili. Ať už čaroděje, psychopata, policejního psychopata nebo rytíře se znakem křižáků na meči, všecko ti nedělá problém a mě se líbí, že právě takové filmy si zrovna ty vybíráš. Nikdo jiný na ně totiž nemá odvahu! A nevadí, že tvůj příběh křižáka ukáže tak málo skutečných středověkých kulis a spíš z toho dělá fantasy patlaninu, pořád to bylo něco, co jsem tady chtěl hrozně dlouho vidět. Hon na čarodějnici to byl parádní, i se samotnou čarodějnicí se muselo docela pěkně pracovat. Ty výměny názorů o církvi byly parádní. Neuvěřitelně jste se z toho všeho vykroutili, hlavně abyste pobavili lidi. To teda klobouk dolů. Dokonce i s tvým parťákem Ron Perlmanem, s držkou větší než vrata do chlíva, to vypadalo dost dobře. Ale jo, podle mě to marný pokus nebyl. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No v podstatě hodně podobné jako Solomon Kane a podobně zbytečně zabité. Tzn - strašně moc bláta, hnijících mrtvol, hnisu, hnijících mrtvol ... hnisu, hnijících mrtvol ... a obtloustlý Nicolas Cage, který se tváří jako by právě dostal nabídku natáčet hned novou trilogii svého hvězdného filmu Rituál (chápej jako by mu opět ulítly včely). P.S. Duel Hellboy vs. Ďábel je cool. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Križiacky rytier Behman zocelený mnohými krvavými bitvami sa po rokoch vracia späť do svojej vlasti. Krajinu nachádza v zúboženom stave. Na jeho rodnú zem udrela morová nákaza. Cirkevné autority z toho vinia mladú ženu, nebezpečnú čiernu čarodejnicu. Behman a jeho bývalý spolubojovník Felson sú poverení úlohou, aby ju eskortovali do štyristo míľ vzdialeného opátstva, kde sa má podrobiť exorcistickému rituálu. Film "Season of the Witch" je obstojná stredoveká dobrodružná fantasy. *** ()

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILER. Na to, jak byl tento film opěvovaný do všech stran mě zase tolik nezaujal. Akce střídala nudu a tak pořád dokola. Čekal jsem trošičku více akčnosti, hlavně na závěr filmu, který se mi zdál poměrně chabý, ale ne zas tak špatný. Kdybych byl démon, tak bych se nezdržoval se smrtí Behmana povídáním o knize, udělal bych to stejně rychle jako s Felsnem. Do poslední chvíle jsem ale neměl tušení, že by se z dívky mohl vyklubat právě démon. Závěr filmu byl prostě nepředvídavý a tak to má být. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernymu hodnoceni jsem nic moc necekal, ale kurva, to byla jizda. Sena to rozpali hned ze zacatku a ja si pro jistotu zacal hledat nahradni gate. Ty jsem sice ve vysledku nepotreboval, precejen tu je sem tam nejaky hluchy misto, ale i tak to je paradni historicka rubacka s temnou az hororovou atmosferou. Sice nic komplikovanyho, cesta party bojovniku skrz les, ale film si celou dobu dokaze drzet tempo a atmosferu a souboje jsou radne drsny. Prehnane digitalni zaver si sice mohli odpustit, ale nic hroznyho. Co se tyce Cage, tentokrat nehraje nijak spatne, svuj typickej vyraz vymenil za drsnej vyraz a s tim si vystaci. Celkove fajnovy drsny fantasy, popravde receno, nepamatuju si podobny od Solomona Kanea, se slusnou hudbou, hercema i trikama a paradni atmosferou. Takze slabsich 5*. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • V scéne vstupu do opátstva vidieť okná zasklené veľkými tabuľami skla. Takéto tabule sa v stredoveku nepoužívali. (Arsenal83)
  • Snímek byl původně označen ratingem přístupnosti PG-13, což autory přimělo k úpravám. Asociace (MPAA) však ani poté neslevila a rating filmu zůstal. (Terva)
  • DVD verzia obsahuje aj alternatívny koniec. (matkoulko)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama