Reklama

Reklama

Manželství po italsku

  • Itálie Matrimonio all'italiana (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italská domácnost: bývalá prostitutka se srdcem na pravém místě a její zámožný samolibý milenec, kterého by po letech ráda donutila k sňatku, aby tak zajistila budoucnost svým třem synům. Kdo je otcem kterého z nich, ví jen ona. Nikoli jediné, ale nejpamětihodnější setkání výbušné dvojice Lorenová/Mastroianni v De Sicově bezchybné režii. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Za ukřičeným zevnějškem této komedie si není možné nevšimnout působivé historické zkratky, která na obligátním skvělém páru Lorenová-Mastroianni postihuje nemravnou mravnost úzkoprsého katolického šosáctví. Vtipná a krásná , avšak nevzdělaná partnerka je používána nejen jako sexuální nástroj, ale i jako výkonná pracovní síla - podle potřeby - pro kuchyň a firmu. Toto latentní fešácké otroctví snáší do zralých let přicházející krasavice až do doby, kdy dospívají její - ale i jeho - synové. V lehké ženě procitá plamenná matka, která hledá stůjcostoj důstojnou existenci pro "společné" syny. V mezní chvíli konečně procitne i doposud slepotou stižený muž a alespoň zčásti vykoná to, čím již dávno byl zavázán nejen své neprovdané ženě, ale i dětem, ktreré s ní má. Roztříštěná rodina se stává sourodým celkem, pouliční ženština se mění v "zavedenou" a respektovanou paní domu. A tím vším je vzkříšen jejich jijiž dohasínající cit. Italská PRETTY WOMAN symbolizuje ve výstižné zkratce bolestnou cestu italského ženství. Lorenová, jeho nepochybný symbol té doby, ho spolu se Sicou a Mastroiannim přivádí k dosažitelnému naplnění. Opravdová komedie plynule přechází od vážného k směšnému nebo alespoň úsměvnému. MANŽELSTVÍ PO ITALSKU zakotvuje tuto skutečnost umělecky nezpochybnitelným a i dnes přístupným způsobem, v němž humor zůstává humorem, smích smíchem a vážné vážným. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z barevných obrazů italského života a konfrontace dvou postav, z nichž každá vykazuje celou řadu vlastností a slabosti typických pro muže a ženu. Jak může Filoména přimět obchodníka, aby se s ní oženil ? Jak může udělat velký přechod od ženy v domě k přijetí manželova jména? Jak může překonat strašlivou propast nerovné sociální příslušnosti? Řešení našla vskutku šalamounské. Nádherně okázalý film. Produkce: Compagnia Cinematografica Champion ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som nemal hodnotený, aj keď som ho pred mnohými rokmi už videl. Videný súčasnými očami ma už nudil a v niektorých momentoch rozčuľoval. Ak by som mu mal veriť, Marcello by si ani chôdzu kanálmi nezaslúžil. Ale ak to beriem ako chvíľami vtipnú moralitku, tak si tri hviezdičky zaslúži aj po rokoch. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Sophia Loren silně přeceňovaná. Tady jí bylo čerstvě třicet a vypadala na solidní českou padesátku. To je na jednu stranu kritika, ale i pochvala. Nicméně u Sophie bych očekával trošku jiné přirovnání, ještě když je brána za paní herečku 20. století. Mě osobně teda neoslnila. A ten bláznivej Ital Marcello Mastroianni, kterej hraje postavu, co má strach přijmout realitu, už vůbec ne. Ono pochlebovat a lhát společnosti umí každej, ale postavit se jí čelem, to už je umění. Do toho si připočtěte klasickou italskou domácnost, která se snaží být rádoby vtipná a máte zaděláno na film, který mě osobně vůbec, ale vůbec nebavil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film má napriek geniálnemu obsadenie maličkú chybu (teda len na začiatku). Že 30-ročná Sophia Loren hrá sedemnásťročné dievča. A ono to, pri všetkej úcte, vidieť, že Sophia je už dávno žena a nie nejaká adolescentka, stačiloaby to scenár posunul napríklad do veku 25 rokov. Ale zas na druhej strane je to prierez rokmi a že Loren zahrá tak mladicu ako aj zašlú ženu, to jej slúži len ku cti. Od filmu som očakával viac vtipu, ale dostal som skôr drámu a tradičný temperament, takže nemôžem povedať, že som sa extra bavil. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama