Reklama

Reklama

Elitní speciální jednotka je poslána do Bolívie, kde mají za úkol laserem označkovat dům, ve kterém se zdržuje drogový magnát. Tým svůj úkol splní, ale těsně před startem letadla, které má označené místo vyhodit do povětří, si vojáci všimnou, že tam ilegálně pracují děti. Chtějí akci okamžitě zrušit, ale velitel Max to odmítá. Chystá se cíl zničit za každou cenu. Tým neváhá, vrhne se do boje a děti ještě před náletem odvede. Cíl je pak zničen. Protože ale není jak dostat děti pryč, uvolňují jim vojáci svá místa v helikoptéře a sami zůstávají na zemi. Stroj je chvíli po vzlétnutí zasažen střelou a exploduje. Vojákům je jasné, že terčem útoku byli oni, ne děti. Proto se rozhodnou zmizet v bolivijské metropoli. O několik měsíců později je ale kontaktuje půvabná dívka Aisha, která jim nabízí volnou cestu zpět do USA a zosnování pomsty. Po návratu domů se jejich cílem stává konvoj, ve kterém má jet tehdejší velitel akce Max... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se v poslední době stávají populární coop akce, (omlouvám se za hráčskou terminologii ale nemohl jsem si to odpustit) kdy parta mazáků -která vydá za desetinásobek- bojuje proti mnohonásobným přesilám a snaží se zabránit padouchovi v ovládnutí světa. Nedávno to byla mechanizovaná parta "G.I. Joe" a v následujících měsících by se k nám měl prostřílet Stallone se svým "Expendables" a populární parta v hrané verzi dnes již klasického seriálu "A-Team". "Lúzři" měli být jakousi konkurencí právě posledně jmenovaného ale musela by se někde stát opravdu velká chyba, kdyby souboj vyhráli, protože se jedná o opravdu VELICE SLABÝ film, ve kterém nefunguje jediný aspekt, který by snímku zaručil zábavnost. Možná by se dalo přežít to, že se film snaží být přístupný i pro mladší publikum a tudíž je měkký jak teplý máslo, což znamená, že při akci nevystříkne jediná kapka krve, slovo "fuck" by divák hledal marně a Zoe neukáže ani bradavku. Popravdě mi to ani nevadí, protože filmy žijou převážně z mladých a neviných diváků a i taková "ořezaná" "Smrtonosná past 4" mě velice pobavila. Zde je však problém v něčem jiném a to hlavně v tom, že na režisérské židly nesedí Peter Berg (který se zde podílí na scénáři a docela to zamrzí, jelikož už se párkrát prokázal jak zručný řemeslník) ale nějaký neznámý -a nejspíše videoklipy odkojený- prznitel, který se marně snaží o megacool vizuální atrakci ale moří se v tom jak dítě, které mezi kupou hraček marně hledá ztracený korálek. Akční scény jsou rychlé, špatně nasnímané a sestříhané, absolutně nenápadité na takový druh filmu málo výbušné a hlavně megacool nudné. Počítačové triky jsou na tom ještě hůře a i před takovými 6 lety by se o nich dalo říct, že jsou slabé ale v dnešní době mě už napadá jen slovo mizerné. A co se týká hereckého obsazení složeného z neznámých, méně známých a zapomenutých herců, to také mohlo dopadnout lépe. Dean Morgan mi sedl více jako sympatický zmetek ze "Strážců" než jako nevýrazný velitel této party, Evans hraje jako vždycky (takže nahraje - "Sunshine" byla vyjímka) ale vypadá jako debil, Jason Patrick si vystřihl typického záporáka v obleku kombinující (jakoby) mrazivého gangstera a pracháče z Wall Street, který ve výsledku připomíná neúspěšného podomního prodejce vysavačů a Saldana sice vypadá dobře ale moc se nepředvede (a to si dokonce sundá tílko). Žádná s postav si prostě nedokáže získat divácké sympatie a chybí jim dravý říz a humor, který je pro takový film dost důležitý. "The Losers" mohla to být slušná, nenáročná akční pohodovka ale bohužel se tak nestalo. Stallone ani Neeson nebudou mít s porážkou "Lúzrů" vůbec žádný problém. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

The B-Team. Sú to sympaťáci - nefakujú, neprelievajú krv a kvôli detičkám vlezú do epicentra výbuchu (pričom to vôbec neriešia, nevznesú pochybnosť, záchrana detí je pre nich samozrejmosť). Žiaľ, okrem tradične pohodového Evansa nie sú veľmi dobre zahratí (asi najmenej som toho drsňáka veril Morganovi - neviem čo, ale niečo na tej postave a jej podaní nefunguje). Proti nim stojí komický bondovský zloduch - Jason Patric je v tej úlohe taký trápny, až začne byť zhruba po hodine skutočne zábavný. Niektoré hlášky fajn, iné hluché. A celé to napriek videoklipovým vychytávkam vlastne nie je veľmi dobre natočené (v kontaktných akčných scénach celkom slušne kríva dynamika). Priemerná jednohubka, ktorá za 90 minút obstojne pobaví (predsa len, tempo to má a tie výbuchy sú efektné) a prepadne sa do zabudnutia. Dvojku, hoci sa s ňou očividne počíta, nepotrebujem. 5/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $23,591,432Tržby Celosvetovo $28,977,335Tržby za predaj DVD v USA $6,462,496 //počet predaných kusov 372,687Príjemné akčné odviazanie, kde poteší pestrá zostava nechcených parchantov s asistenciou pohľadnej Zoe Saldany, príbeh ubieha ako voda, akcia pobaví, občas príde na rad aj nejaké prim hlášky a scénky. Na takého neznámeho režiséra ako je Sylvain White to celkom dobre zvládol. /80%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle je akční klenot. Je to sice úplně obyčejný film s tim nejklasičtějším scénářem, ale...má to úplně suprové obsazení. Naprosto vynikající Jeffrey Dean Morgan, skvěle hláškující Chris Evans, jako vždy charismatický Idris Elba, no a v neposlední řadě Zoe Saldana, což je prostě kost. Jak říkám, není to žádný zázrak, ale akce je až na ten výbuch letadla (to už bylo přepálené i na mě moc) vyvážená a chytlavá a všichni zúčastnění tvoří dohromady naprosto perfektní tým. Podobných filmů jsou mraky, ale tahle sestava se vážně povedla...85% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Rozhodně vypnout mozek a naladit se nostalgicky, asi jako když jste sledovali osmdesátkové akční seriály. Pak si Lůzry užijete jako já. Zamrzí snad jen ta uspěchanost, celý film je jak sledovat to rychloposuvem. Sice nemáte čas se nudit, ale třeba oba hlavní záporáci, kteří kolem sebe celou dobu budují auru obrovské síly a schopností jsou pak doslova "zabiti". Ale jinak je film nabitý pěknou akcí a několika skvělými hláškami (většinou právě při vzájemné konverzaci těch dvou zlých) a na vypuštění po únavném dni ideální. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je scéna zo satelitu Arecibo, ktorý sa nachádza v Porto Rico. Arecibo sa objavil už v bondovke Zlaté oko alebo sci-fi Kontakt. (Wargoo)
  • Chris Evans měl při natáčení zamaskované mj. i jedno z tetování na pravém rameni (čínský znak), což jde dobře vidět na začátku filmu. V čase 01:18:04 však můžeme v záběru toto tetování zahlédnout, protože jej filmaři zamaskovat zapomněli. (Elizabeth13)
  • Scénář je částečnou adaptací prvního "The Losers" komiksu "Ante Up", který vyšel u DC Vertigo. (3DD!3)

Související novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (více)

Tak trochu jiný Kurýr

Tak trochu jiný Kurýr

21.08.2010

Jeffrey Dean Morgan se pokouší uchytit jako hrdina akčních filmů. Charisma na to má, ale prozatím se mu to kdovíjak nedaří – v Strážcích hrál vedlejší postavu a letošní Parchanti dojeli na… (více)

Reklama

Reklama