Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Shit 

všechny recenze uživatele

Na amatéry fakt skvěle natočenej prequel k Pánovi prstenů. Dost mě zarazilo jak kvalitní to má audiovizuální stránku, sice se to samozřejmě s Jacksonovou trilogií nedá srovnat, ale i tak to působí dobře a stejnětak i kamera je velice kvalitní a ze soubojů umí, i při značně stížených podmínkýách, udělat koukatelnou a docela dobrou záležitost. Jediný na co si tvůrci opravdu netroufli byl Glum, u kterýho byl použitej takovej tríček, že jakoby byl clelej film v pytli a tak nebyl vidět, ale nevim proč, jelikož na konci ho ukázali a nevypadal špatně. Rozhodně zajímavej počin a docela dobrý vyplnění čekání na Hobita ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* obdiv tvůrcům, co byli za 3000 dolarů schopni vytvořit, ale bez zapálených dobrovolníků by to určitě nešlo. Výsledek se podobá své předloze docela dost a možná až zbytečně, protože působí trochu plagiátorsky. Žádná extra přidaná hodnota, bez pořádného příběhu a vytknout musím hlavně atmosféru, která působila utahaným dojmem. Posoudit můžete sami a dokonce i v češtině. Přes to všechno si průměrnou známku za snahu zaslouží. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Film nevysvětluje, jak se Glum dostal do Sauronovi mučírny, nebo jsem viděl tedy jiný film. Ale osvětluje dění před Frodovou cestou do Hůrky. Na dobrovolnický počin jde opravdu o dílo poutavé a umě udělané. Ovšem jde na něm znát, že moc toho zde opravdu k vyprávění není. Příběh není moc zajímavý, vlastně vše již znáte z vyprávění z Pána prstenů, postavy jsou stále ve stínu svých hollywoodských alternativ a jediné plus tedy spočívá v tom, že to celé trvá snesitelných 35 minut. Z hlediska nějakého amatérského projektu určitě čtyři hvězdy. Z hlediska filmu jako filmu: 60% ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Je to až neskutečně dokonalé - bezkonkurenčně nejlepší fanfilm, co byl kdy natočen. Režisér zručně využívá širokoúhlého formátu a digitální triky jsou na takové úrovni, že je to na amatérský projekt nemyslitelné. Na mnoha místech jde samozřejmě vidět chybějící prostředky, ale to se samozřejmě v tomto případě nedá vyčítat. Jediné, co mě trochu iritovalo byl výběr herců. Gandalf byl perfektní, Vigga ovšem nenahradíš jen tak někým:) A proč vůbec zařazovali pasáž s Arwen, vůbec nechápu, protože v tu chvíli jsem vypadl jak ze Středozemě, tak z křesla. Děj je řídčí, než jsem si představoval a narativní oblouk mi tam trochu chybí. Nicméně, protože je to projekt od srdce a provedením takový skvost, nemůžu jinak. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Paráda, vzhľadom na okolnosti vzniku, že to celé vytvorila parta nadšencov a nikto z nich nechcel peniaze, je to paráda. Atmosféra blízka Jacksonovmu LOTRovi, starostlivo urobené masky, výborný strih v spojení s hudbou... jednoducho na tomto fanúšikovskom filme vidieť, že každá sekunda tých 39 minút bola vyčačkaná a vypilovaná do posledného detailu. Samozrejme, že sú chvíľky, keď podmienky vzniku presiaknu na povrch - ale za 3 tisíc dolárov? Boha, veď je to hotový skvost! P.S.: Arwen má priveľký nos, ale vyvážia to Aragornove modré oči ;-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět nepovedené záběry. (griph)

Reklama

Reklama