Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzduch, Oheň, Země, Voda – čtyři živly a jejich vládce, samo Slunce, jsou rozezleny zkušeností, kterou na své pouti pozemským světem učinila Dešťová víla. Lidé už myslí pouze na majetek a peníze. Láska a pomoc bližnímu jim neříkají vůbec nic. Mezi takové patří i nejbohatší hospodář v kraji - sedlák Lakota (M. Donutil). Jeho syn Ondra (J. Gottwald) miluje chudou Květušku (V. Kerekes). Jenomže ta by nepřinesla na statek žádné věno, a tak Lakota nutí Ondru do sňatku s bohatou dědičkou pivovaru. Když se živly vrátí ke Slunci, žádají pro lid tvrdé potrestání. Slunce váhá - i přes chyby je má rádo, ovšem je přehlasováno. V poslední chvíli mu pomůže Dešťová víla (L. Vlasáková). Požádá Slunce, jestli by nemohla lidi potrestat sama a vezme lidem déšť. Kraj sužuje sucho. Lidé nemají co sklízet, obilí neroste, sena jsou skoro spálena. Lakota využije situace a slíbí Ondrovi, že si může vzít Květušku za ženu pod podmínkou, že Květuška zařídí déšť. Ta se pak vydá za Dešťovou vílou a musí splnit tři úkoly. Úkoly to budou těžké, přetěžké a ani po jejich splnění nebude mít Květuška s Ondrou vyhráno. Lakota je nenapravitelný... Ale nebojte, nakonec dobro a láska zvítězí, jak už to v pohádkách bývá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to náhodou letos o Vánocích a bylo to velice směšné. Marián Labuda v roli dospělého sluníčka z Teletubbies, naprosto příšerný triky a úplně nejlepší byly ty papírový hrady na křivejch islandskejch skalách. A děj jsem absolutně nepochopil a určitě to nebylo z toho důvodu, že jsem ho vnímal jen napůl. Jen ta Vica je hezká, to zas jo. Ale ten film je šílená hloupost. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to hlavní čím Dešťová víla zaujme, jsou technické aspekty. Kamera, výprava a hlavně hudba jsou na vysoké úrovni, ale vše co se týče herců je o dvě třídy horší. Milan Cieslar dostal špatně napsaný scénář. Dialogy jsou vatovité a hercům z pusy nelezou. Dokonce i ti nejlepší z nich pak působí nepřirozeně a afektovaně. Ani příběh není nějak světoborný a na hodinu a půl děje zkrátka nestačí. Ke konci už se vkrádala nuda. Celé to působí tak nějak nedotaženě. Pohádková poetika je jen naznačená, nádherné exteriéry jsou zoufale nevyužité a místo aby samy vyprávěly, tak dělají jen luxusní kulisu. Tohle není ani průměr. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Slabé i přes zmíněné herce.Ale potěšilo mě, že se jedná o pohádku, která vznikla asi proto, aby tam obsadili nejstarší (v době natáčení ještě žijící) hereckou generaci. Je skvělé tam vidět pana Skopečka, pana Zindulku, Ljubu Skořepovou a především paní Věru Kubánkovou. Všem zde již notně přes 80,ale působící plni síly a života. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nezaslouženě podhodnocená pohádka. Sice nepokládám za nutné točit ji na Islandu (i když je tam opravdu nádherná příroda), ale to není žádné minus. Je pravda, že logika jde občas stranou, zvláště u Ondrových rodičů. Absence humoru mi nevadí, protože lepší poetika a pěkný příběh než hromada trapných vtípků. Nemyslím si, že pohádka by měla být hlavně vtipná. Povedených pohádkových scénářů je dnes jako šafránu, takže ze současného průměru Dešťová víla vyčnívá. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Mára byl spokojený a dokonce nadšený. Mně bylo smutno...asi z toho že tvůrci spoléhají, že na pohádku přijdou děti a ty mohou ošálit. Ale zapomínají, že s dětmi chodí i jejich rodiče a ty jim TO nesní. Tragické herecké výkony(ne všechny, ale...), výprava, příběh....snad jediné co samo o sobě ode mne dostává hvězdu je hudba Petra Hapky, Na druhou stranu od pana Cieslara jsem to mohla čekat.... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme sa objavili lokácie Islandu: vodopády Dettifoss a Gullfoss, pohorie Landmannalaugar (Dúhové hory) a oblasť Námafjall s plynnými fumarolmi (oblasť Mývatn). (haffen)
  • Kvůli výraznému slovenskému akcentu Vici Kerekes, představitelky Květuška, ji při postsynchronech nadabovala mluveným slovem i zpěvem Hana Kusnjerová. Stejná dabérka jí propůjčila hlas i v pozdějším filmu Sedm dní hříchu (2012). (funhouse)

Reklama

Reklama