Reklama

Reklama

VOD (1)

Charismatický Jean Reno jako Charly Matteï hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak… Film vypráví o podsvětí francouzské mafie v Marseille. Režisér Richard Berry staví na části románu L´lmmortel. Film je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný mafiánský snímek z Marseille. Už ten začátek, kdy je Reno roztřílen 22 kulkami a přesto přežije (a je zcela bez následků), mi napověděl, že to bude trochu přitažené za vlasy. Tři kamarádi kteří si přísahali věrnost. Jeden chce ukončit činnost v mafii a žít klidný život, druhý jde naopak tam, kam ten první nikdy nechtěl a to je obchod s drogami. Třetí se potácí mezi věrností k jednomu či druhému. Samozřejmě vše končí krvavou pomstou nejen hlavního hrdiny, ale i vyšetřující komisařky za smrt svého manžela. Že mezitím proběhl únos dětí a jejich záchrana je už jen perličkou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bohuzial sa jedna o dalsi klinec do rakvy Renovej byvalej skvelej hereckej povesti. V poslednych rokoch hra v jednom mizernom filme za druhym. A tento nie je vynimkou. Namet bol slubny, ale prevedenie je neskutocne rozvlacne a nenapadite. A Reno aj ked je na platne prakticky neustale, tak okrem nudnych filozofickych kecov nema vela prilezitosti predviest svoj herecky talent. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neúnavný producent tupých akčňáků Luc Besson je stále mezi námi a stále plodí další a další čím dál tím horší kousky. "22 výstřelů" z řady jeho typických kousků trochu vybočuje a to hlavně tím, že se tváří extrémně vážně a bohužel není moc akční. Standardní akční schéma (bývalý mafián, který se mstí za pokus o vraždu jeho osoby) je zde podáno poněkud komorněji a hlavně utahaněji, než tomu bývá u Bessona zvykem a vše podtrhává znuděný a řádně unavený Jean Reno v jedné ze svých nejslabších rolí. Je to film, který mohl být v rámci žánru alespoň zábavný ale jelikož neobsahuje akci a herci, scénář ani režie nejsou natolik dobří aby z toho vytvořili alespoň zajímavé gangsterské drama, vznikl film, který neví čím by chtěl být a který je hlavně neskutečně nudný a pitomý zároveň. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

3.10.2010 ~ Sice trochu jednodušší, ale za to kovaná francouzská gangsterka, za kterou by se nemusel stydět ani Hollywood. Výborná kamera, vkusná hudba, komorní atmosféra. Oldschool. ~ Jean Reno a dvojice jeho přátel jako mladí zosnovají útok a vraždu nějakého místního Marseilleského pohlavára a postupem času se vypracují na místní zločinecké bossy. Po mnoha a mnoha letech vražd, vydírání, mučení a obchodu se vším možným si ale Jean Reno již připadá vyčerpaný a tak z vlastní vůle ze spárů podsvětí odchází na odpočinek. Chce se věnovat své rodině, manželce a jejich malému synovi a odrostlejší dceři. Má za to, že tím je všem vyřešeno a nemusí se obávat o bezpečnost svojí ani blízkých, všichni gangsteři jsou jedna velká rodina, všichni se navzájem znají, Marseiile není zas až tak veliké. Ovšem chyba lávky, někde se něco zvrtlo. ~ Při jedné cestě se synem v autě, kdy malého klučinu vyloží před garážemi a sám jede zaparkovat, zastaví v garážích u jeho auta také černá dodávka. vyskáče z ní osm chlapů se všemožnými zbraněmi a z Jeana udělají cedník. Stane se ovšem neskutečné, Jean přežívá a jme se za přispění přátel zjišťovat, kdo má tak eminentní zájem se právě jeho zbavit, teď, když už je na odpočinku a minulost nechává za sebou. Děj je poměrně průhledný i když i s několika zvraty se zde divák setká. Ovšem od začátku, nebo alespoň od chvíle seznámení se s dávnou minulostí gangsterských bossů a bratrů, je jasné, že dávné sliby, čest a morálka není zdaleka tím, čím by se řídili všichni v tomto nelítostném prostředí. ~ Film je plný cudnější brutality, tudíž je vidět, že si nikdo nebere servítky a lidský život pro většinu není ničím víc než jen pohybujícím se masem, ale zase se v krvi nikdo nevyžívá. Výborná je kamera, sáhodlouhé záběry, které nestačí nudit a zároveň zde nejsou jen pro okrasu. Taky vkusně zvolený hudební podkres přidává na atmosféře. A v neposlední řadě herci. Všichni sem dokonale zapadají a svoje role si užívají a Jean Reno tu zase hraje Jeana Rena, nemusí nijak používat mimiku, stačí oči. Ten chladný ksicht, s jakým jde za odvetou a záchranou blízkých do filmu zapadá líp než cokoliv jiného. Jednoduše výborná minimalistická až komorní gangsterka s trochu méně uvěřitelnými důvody hlavní postavy, která má velmi zvláštní tendence na místo nedocházet, nelétat, neběžet ani nedojet, prostě se v záběru objevit. To je asi tak jediné negativum. Ale i tak jde o velké překvapení. ~ PS: Francouzský originální dabing je špicoidní, neumím si přestavit anglický redub nebo dokonce češtinu. Uff. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Právě přemýšlím o tom,jak Francouzi umí točit kvalitní detektivky.Lepší jsou jenom Američani.Koho jiného vybrat na hlavní roli než Jeana Reno.Sice už není nejmladší,ale na tu roli přesně pasoval.Pak tu je také kamarád ,,na život a na smrt",ale který už není moc kamarád.Příběh takový obyčejný,ale akce habaděj.Ve filmu je tolik mrtvol,že bych se asi nedopočítal,ale vůbec mi to nevadí.Dávám 3.5*,což je 70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Karin Viard bola pôvodne najatá, aby hrala rolu Marie Goldman, ale kvôli problémom s plánovaním sa jej to nepodarilo. Namiesto nej rolu dostala Marina Foïs. (Arsenal83)
  • Skutečný Jacques Imbert, jehož příběhem se film inspiroval, opravdu přežil 22 výstřelů a jako památku si odnesl ,,jenom'' paralyzovanou pravou ruku. (Krouťák)

Reklama

Reklama