Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po třetím díle nebylo co očekávat, ale pořád žila naděje, že to vezme do rukou Jaume Balagueró a dočkáme se nějaké změny. To se bohužel nestalo a v průměrné zombie podívané není o co stát. Pár dobrých nápadů najdeme, jako jsou třeba například opice, takže oproti předchozímu dílu je lehké zlepšení. Jenže k čemu je nějaké zlepšení, když první dva díly nasadily laťku hodně vysoko? K ničemu! Jsem akorát tedy zvědavý, jestli se dočkáme dalšího pokračování nebo tohle byla konečná, ve kterou upřímně i pevně doufám .. 5/10 = 50% ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Balagueró ma nesklamal a vyložene potešil. Úplne som z toho šňupal taký ten osemdesiatkový zombie feeling. Príbeh sa nám "akože" uzavrel, čo by bolo asi najvhodnejšie. Akosi nemám pocit, že je kam pokračovať...maximálne by som bol otvorený len nejakému vyháňaniu diablu, čo by bolo pekným oživením. Každopádne, poctivá zombie rúbanica, pri ktorej sa síce nevyťahujú črevá a ani nie je ktovieako nápaditá, ale je pekne krvavá, akčná a masky opäť na jednotku. hodnotím presne tak isto vysoko ako prvý diel a to aj napriek tomu, že tu nie je žiadnej stopy po found footage. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

No s jedničkou ani dvojkou se to nedá srovnávat, značný propad dolů po dějové i hororové stránce. Nicméně nejsem sám, kdo asi očekával úplně něco jiného, že??? Tahle série začíná mít docela značné vady. Zaprvé se vůbec neměl točit 3. díl, který byl o ničem !!! A zadruhé, pokud tvůrci za každou cenu chtěli využít prostředí staré lodi, tak měl být tenhle díl třetí a nikoli až čtvrtý. Jenže kdy se konečně dočkáme té apokalypsy, která postihne celé lidstvo nebo alespoň město? Balaguero to technicky zvládl, bavil jsem se taky, ale po těch letech jsem čekal opravdu něco jiného a jsem zvědavý, jestli z tématu REC nebude nakonec natahovaná ždímačka peněz ve stylu SAW. 55% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nějaký velký průser to podle mě není, každopádně po výtečné jedničce a dvojce asi všichni čekali finále, které bude někde jinde. A jinde je nejen kvalitou, ale i prostředím, což se dalo čekat, barcelonský barák si toho už zažil dost. Loď se nejevila zpočátku tak špatně, ale veškerý dění na ní bohužel nebylo nijak kulervoucí. Spíše naopak, dějově dost chaboučké, povedený momenty to určitě má, ale v celkovým pohledu tento závěr série není nic, co by nějak utkvělo v paměti. Kvalitativně bych to asi zařadil na úroveň trojky. 60% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak Balagueró to sám zvládl lépe než jeho kolega ALE už je mi jasný, že nejlépe jim to šlape hezky pěkně dohromady. Za mě osobně tedy určitě lepší než trojka, ale na atmosférické mrazivé pecky REC a REC 2 to bohužel nemá. Ale to ještě neznamená, že je to špatnej film. REC 4 je pohodová jednohubka a to že se odehrává na lodi byl pro mě bonus (zdrhněte nakaženejm když všude kolem máte moře) takže se dostavila taková ta stísněnost, že fakt není kudy a dokonce ani kam. Postavy na pohodu, asi každej si najde někoho komu bude moct fandit a místy celkem solidně krvavej snímek s vykukující atmosférou. Pro fanoušky série tedy dá se říci příjemná povinnost. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)
  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama