Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl zapojuje do děje i dosud mimo stojící třetí díl. Setkáme se tu jak s přeživšími z předchozích dílů, tak i se spoustou nových postav. Bohužel se z toho stal takový průměrný vyvražďovací horor, kde šlo napětí do pozadí a spíš přišla krvavá akční řež (oproti prvním dvěma filmům). Filmek se pomalu rozjíždí, efekty jsou naopak hodně povedené. I když je to asi nejslabší díl série, není to špatný na jedno podívání. 60% :) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jen ve zkratce - značka [REC] měla skončit druhým dílem a talentovaný Balagueró se měl věnovat peckám typu Zatímco spíš. Na čtyřce lze jen stěží pohledat jeho rukopis, takže přidanou hodnotu tohoto filmu vidím jen pramalou. Že nepůjde o žádnou velkolepou apokalypsu, se dalo čekat, ale že nedostanu ani nadprůměrnou hororovou zombies zábavu, to jsem teda nečekal. A na nějaký trapný dějový zakončování série, o předtitulkové scéně a zakomponování trojky nemluvě, nejsem zvědavěj. 45% ()

Reklama

FromHell 

všechny recenze uživatele

Neveril som,že sa toto stane,ale je to tak!Balaguero sklamal!Balaguerom sľubovaný klaustofobický zážitok sa nedostavil a ja som fakt sklamaný.To,že bolo upustené od FoundFootage mi vôbec neprekáža,problém vidím jednoznačne v nedostatku originality.Ono po technickej stránke nieje až tak čo vytknúť a masky samozrejme ako už je v serii zvykom,sú na úrovni,ale tie digitálne opice považujem za poriadny fail.Celkovo hodnotím ako priemer,no bohužiaľ Balaguero si svojimi predošlými filmami dal latku sakra vysoko a teraz sa jej ani zďaleka nepriblížil.Najväčšie sklamanie tohto roka pre mňa... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal klasický REC, bude asi hoooodně zklamaný. Balaguero nám totiž trošku zameričtěl a tak nám připravil něco, po čem máte pocit, jako by jste viděli další díl Úsvitu mrtvých. Atmosféra je pryč, lokalita je tak nějak nevyužita a celkově mám po filmu divnou pachuť. Je tu však jedno velké ALE. Stále mě to v rámci žánru bavilo a to dost. Už jsem nebral v potaz REC, ale jen zombie béčko a v tomhle směru jako jo, dobrý. Masky super, zvuky zombie taky cool a Anchela je kost, kterou bych hlodal od pondělí do pondělí. Takže Jakoby zklamání, ale v rámci možností fajn podívaná. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po zásadně jiné trojce,která mi v rámci série přinesla zklamání (sama o sobě by přitom obstála),jsem se opravdu těšil na Balaguerův návrat.Bohužel těsně po shlédnutí musím uznat,že kouzlo prvních dvou filmů je definitivně pryč.Angela je sice zpátky,ale to je tak jediný klad,který Apocalipsis přináší.Jinak jde o žánrovou tuctovku bez výraznějšího nápadu a hlavně bez atmosféry.Stísněné prostory jsou sice zpět,ale za celý film se neobjevila jediná podařená lekačka,nebo cokoliv,co by oživilo uniformní hororovou nudu.Zklamání a po zásluze nejslabší díl série...40% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Pokud si pustíme Rec (2007), [Rec]² (2009) a tento film po sobě, aniž bychom sledovali závěrečné titulky, odehrají se tyto tři filmy jako jeden celý sled událostí. (LUKICKK)
  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)
  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)

Reklama

Reklama