Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (317)

maddy 

všechny recenze uživatele

Resident Evil: Welcome to Raccoon City alebo dôkaz, že snaha niekedy nestačí. Oceňujem, že Roberts sa po sérii s Milou Jovovich, ktorá mala s Resident Evil hrami spoločný iba názov snažil filmový Resident Evil vrátiť späť ku jeho herným koreňom, len to prevedenie ... Prvú polovicu sa Robertsovi síce darí budovať akú-takú temnú atmosféru, lenže s týmto celým prichádza tak povediac s krížom po funuse, keďže v roku 2021 adaptuje dobre známu hru z roku 1996, resp. 1998 keďže tento filmový Resident Evil si požičiava z oboch prvých hier. Ak by podobná adaptácia vznikla o 20 rokov skôr možno by sa dala akceptovať, ale hrať sa prvú hodinu na to, že v Raccoon City sa deje niečo podivné je pomerne nešťastné riešenie, ktoré začne s pribúdajúcimi minútami čoraz viac otravovať, keďže divák dávno tuší o čo tu ide. Napriek spomínanej atmosfére sa vyslovene vystrašiť novému RE nikdy nepodarí a zlyháva aj v tom divákovi predať ktorúkoľvek z ikonických herných postáv. S pribúdajúcimi minútami tak upadá do čoraz väčšieho podpriemeru, začnú pribúdať až neznesiteľne idiotské scény (policajt so sluchátkami na ušiach si vôbec nevšimne, že mu pred otvorenými dverami explodoval nákladiak a film sa to ešte snaží predať ako cool scénu) a ukáže sa, že Roberts vlastne nevie točiť ani tú akciu. Keď už k nej v druhej polovici dôjde, tak je absolútne priemerná, až nechcene smiešna (scéna so zapalovačom) a finále už skôr pôsobí ako animovaná paródia na Resident Evil s hnusne digitálnym monštrom. Keby som si mal vybrať, tak si oveľa radšej pustím sériu s Milou Jovovich. Tá je síce rovnako dementná, ale dá sa užiť aspoň ako to správne guilty pleasure so štýlovou over-the-top akciou v slow motion (a Millou v latexe!). Nový Resident Evil však nie je ani guilty, a už vôbec nie pleasure. Ako zamýšlaný horor sa mu nedarí ani na sekundu desiť, akcia je absolútne nezvládnutá, postavy totálne nevýrazné, masky zombies ako z ochotníckeho filmu, takže vo výsledku len ikonické scény z hry prevádza na plátno vo veľmi chabom Céčkovom podaní a nakoniec aj tak skĺzne do hnusného digitálneho bordelu ďaleko horšieho než čo sme videli v RE sérii od Andersona. Škoda, tešil som sa na návrat k herným koreňom a myslel, že po akčnej sérii s Milou dostaneme vernú adaptáciu hry. Lenže ono tá vernosť nestačí, chce to aj talent. Fakt je ten, že Roberts ho nemá ani za necht. Natočil už niekoľko hororov, ale ani jeden dobrý. Nakoniec tak najlepším RE filmom ostáva ten z roku 2002. CELKOVO: 4/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Musel jsem si osvěžit paměť gameplayem z YT a musím říct, že už je to kurva let, co jsem to hrál u souseda na herní konzoli SEGA a jediný co si z té hry vybavuji bylo to strašidelné otevírání dvěří, ale celkově ta hra mě tenkrát neoslovila, nebyl to můj vyhledávaný herní žánr. A co se týče Resident Evil filmové série, tak to jsem viděl tenkrát pouze výbornou jedničku, kterou jsem měl mezi prvními filmy na dvd v poličce a druhý díl, pak už mě to minulo a žádný jiný jsem neviděl. Raccoon City má v první polovině skvělou Hororovou atmosféru, celkem podařený masky a sem tam Gore, postavy v pohodě a hudba fájn. Ideální zhlédnout za deštivé, studené noci. Za mě lehce nadprůměrná jednohubka. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Roberts a spol. išli na vec inak, možno chceli vzbudiť záujem štýlom ála Stranger Things, avšak to by film musel mať lepšiu atmosféru a to retro by muselo byť viac cítiť. Potešili retrospektívne scény z minulosti, avšak okrem toho, že sa z nich jedna postava objavila aj v prítomnosti, dej špeciálne neobohatili. Mám dojem, že čím ďalej, tým bolo Raccoon City slabšie, čo dokladá aj odfláknuté finále s nevydareným monštrom. Hrôza to ale ako celok nie je, i keď zamýšľaný kvalitný reštart sa nekoná. 50% a ak by som videl v kine, bolo by to za dve hviezdy. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 40% | Nikdy jsem nebyl žádný mega fanoušek RE, který by žil touhle značkou, ale minimálně první 2 hry jsem dohrál a zanechaly ve mě docela silný zážitek - především díky své neúprosné survival horror atmosféře. V téhle filmové adaptaci se sice tvůrci snažili ukázat nám co nejvíce ikonických lokací spolu se známými charaktery, ale ve výsledku nedokázali nabídnout více. Nejvíce mě zklamalo to, že se úplně vytratila právě ta moje oblíbená survival atmosféra, kdy jediný moment s jakž-takž hutnou atmosférou je Chrisův boj proti zombíkům ve vile, kdy vidíme pouze záblesky - ale protože to není zrovna extra dobře natočeno, ani tahle scéna se nedá považovat za bůhvíjak vydařenou. Nejvíce mě celý film štvalo, jak tvůrci ignorují headshoty a většinu zombíků postavy zabíjí pouze pár výstřely do těla... A ani ti zombíci, vlastně většinu filmu moc jako RE zombies nebyly, achjo.... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Videoherní nálož se zombíky, která zklame hráče, ale potěší fanoušky zombie filmů.Za mne lépe vystavěné než série s Andersonem. Už od úvodu film nastolí temnou a intenzivní atmosféru podpořenou sakra úderným soundtrackem ( ten byl vynikající) a jde se z jedné akční scény do druhé, což v dnešní záplavě romantických číčovin, dramat a muzikálů je už pomalu vzácnost.Postavy jsou sympatičtější než kdokoliv z Úsvitu Mrtvých, ale souhlasím, že zrovna Leon, který měl být tahounem je ve výsledku spíš otravou. Líbila se mi neskutečná nálož Jump scarů, za což by kdejaká duchařina trhala ruce, masky zombie jsou taktéž v pohodě a gore mohlo být více, ale na dnešní poměry hororů si myslím dostačující. Na příběh, postavy a pomalu ani na dialogy zde nebyl moc čas, na věc se jde okamžitě a prioritou jsou Zombie a Řežba a to já sakra rád. Není to dobrý film, ale je to dost zábavné a guilty pleasure na to, abych byl s tím v pohodě.Pořád mě udivuje, že lidé kroutí hlavou nad tím, že se postavy v hororech chovají hloupě, to je jak jít do Zoo a divit se, že tam jsou zvířata. Vizuálně to má občas slabší triky, ale sakra v Úsvitu Mrtvých tvůrci neměli rozpočet ani na masky Zombie.Společně s Armádou Mrtvých jediní letošní Zombie vítězové.Příběh 2/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 1/5, Herci 3/5.7/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se neobjeví další 2 důležití členové jednotky STARS z her, a to Rebecca Chambers a Barry Burton, i přesto že ve hře hrají důležitou roli. (NiWi)
  • Ve filmu se nijak nevysvětluje to, proč je velká hala na policejní stanici tak prostorná s velkou sochou uprostřed. Ve hře se však dozvíme, že stanice dříve sloužila jako muzeum umění. (NiWi)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama