Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (317)

maddy 

všechny recenze uživatele

Resident Evil: Welcome to Raccoon City alebo dôkaz, že snaha niekedy nestačí. Oceňujem, že Roberts sa po sérii s Milou Jovovich, ktorá mala s Resident Evil hrami spoločný iba názov snažil filmový Resident Evil vrátiť späť ku jeho herným koreňom, len to prevedenie ... Prvú polovicu sa Robertsovi síce darí budovať akú-takú temnú atmosféru, lenže s týmto celým prichádza tak povediac s krížom po funuse, keďže v roku 2021 adaptuje dobre známu hru z roku 1996, resp. 1998 keďže tento filmový Resident Evil si požičiava z oboch prvých hier. Ak by podobná adaptácia vznikla o 20 rokov skôr možno by sa dala akceptovať, ale hrať sa prvú hodinu na to, že v Raccoon City sa deje niečo podivné je pomerne nešťastné riešenie, ktoré začne s pribúdajúcimi minútami čoraz viac otravovať, keďže divák dávno tuší o čo tu ide. Napriek spomínanej atmosfére sa vyslovene vystrašiť novému RE nikdy nepodarí a zlyháva aj v tom divákovi predať ktorúkoľvek z ikonických herných postáv. S pribúdajúcimi minútami tak upadá do čoraz väčšieho podpriemeru, začnú pribúdať až neznesiteľne idiotské scény (policajt so sluchátkami na ušiach si vôbec nevšimne, že mu pred otvorenými dverami explodoval nákladiak a film sa to ešte snaží predať ako cool scénu) a ukáže sa, že Roberts vlastne nevie točiť ani tú akciu. Keď už k nej v druhej polovici dôjde, tak je absolútne priemerná, až nechcene smiešna (scéna so zapalovačom) a finále už skôr pôsobí ako animovaná paródia na Resident Evil s hnusne digitálnym monštrom. Keby som si mal vybrať, tak si oveľa radšej pustím sériu s Milou Jovovich. Tá je síce rovnako dementná, ale dá sa užiť aspoň ako to správne guilty pleasure so štýlovou over-the-top akciou v slow motion (a Millou v latexe!). Nový Resident Evil však nie je ani guilty, a už vôbec nie pleasure. Ako zamýšlaný horor sa mu nedarí ani na sekundu desiť, akcia je absolútne nezvládnutá, postavy totálne nevýrazné, masky zombies ako z ochotníckeho filmu, takže vo výsledku len ikonické scény z hry prevádza na plátno vo veľmi chabom Céčkovom podaní a nakoniec aj tak skĺzne do hnusného digitálneho bordelu ďaleko horšieho než čo sme videli v RE sérii od Andersona. Škoda, tešil som sa na návrat k herným koreňom a myslel, že po akčnej sérii s Milou dostaneme vernú adaptáciu hry. Lenže ono tá vernosť nestačí, chce to aj talent. Fakt je ten, že Roberts ho nemá ani za necht. Natočil už niekoľko hororov, ale ani jeden dobrý. Nakoniec tak najlepším RE filmom ostáva ten z roku 2002. CELKOVO: 4/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale zatím všechno co na sobě mělo štempl Resident Evil byla vlastně spíš sračka. Od těch her až po filmy hrané či animované.. Za mě ten svět prostě nefunguje. Mytologie je kostrbatá, překombinovaná, neorganická.. Postavy vždycky o hovnu.. Monstra groteskní takovým tím nechtěně směšným způsobem... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zatímco všichni poctivě nakoukávají nejdražší film Netflixu (já si radši přečtu knihu), vrhnul jsem se na zombie novinku [HBOmax]. Sice je to o dost lepší než ta nová seriálová RE s*ačka, na kterou sem se vydržel dívat 15 minut a pak se poblil, ale i tak teda mizérie. Potěšila mě vlastně jen bunda slečny Redfieldové, slušný vizuál RPD a ikonický Licker s jeho obnaženým mozkem. Všechno ostatní těžkej podprůměr, za vynechání kina jsem nakonec aka ultra-fanda resuscitované herní série rád. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nějak těm adaptacím herních hitů nemůžu v posledních letech přijít na chuť. U Raccoon City mě to každopádně mrzí nejvíc, protože srdce jednoznačně tvůrci mají na správném místě. Jen ta exekuce. Že to je celé levné, takže z ikonických míst vidíme fragmenty, to bych přežil. I průměrnou akci bych skousl. Bohužel naprosto nefunguje casting. A to nejsem někdo, kdo by ho odsoudil dopředu. Většinu herců, co vyfasovali hlavní role, jsem si v něčem jiném opravdu užil. Ale postavám z RE universa nedali nic a nedokázali si je ani nějak osobitě přivlastnit. Spíše než studiový film jejich snažení připomíná LARP, kde měli jeho autoři k dispozici o něco lepší kostýmy a masky. Raccoon City je bezpochyby dobrý úmysl, ale s mizerným provedením. Má své okamžiky, ale buď jsou nedotažené, nebo rovnou nechtěně směšné. Snad to jediné, kde Roberts prokazuje jistou nápaditost, je jeho práce s hudbou. Ale i tady naráží na mantinely vlastního neumětelství. Jeden moment za všechny: Leon sedí na recepci, spí, má na uších sluchátka a poslouchá hudbu. Dveře do stanice jsou dokořán, aby bylo vidět na ulici. Na kopci se objeví kamion, řítí se směrem ke stanici a vybourá se. Následuje obří výbuch. V tu chvíli se kamera vrátí na stanici, hudba ze sluchátek jde do popředí a dveřmi vstoupí řidič v plamenech a jde směrem k Leonovi, který o něm neví. A je to skoro cool. Skoro proto, že řidič se z nějakého důvodu nechová ani jako zombie, ani jako člověk, co hoří, ale jde způsobem, jako kdyby právě vešel do Starbucksu a šel si objednat kafe. Uf. 30% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

V zásadě přesně to, co jsem od toho očekával. Béčkovej akční horor s polo-dementním scénářem, kterej dokazuje, že to, co je efektní v hrách ne vždycky funguje na plátně, otřesným cgi oblud, dobrou RE atmosférou a povedenýma maskama. Navrch mě překvapila ještě fajn hudba a nakonec docela ok casting, na kterej se dá zvyknout. Dobrá večerní oddechovka a na další díl bych se klidně mrknul. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Video promítané na zeď ve sklepě laboratoře, ve kterém dvojčata Ashfordovi mučí vážku a poté ji nechají sníst mravenci zaživa, je téměř na chlup stejné jako cutscéna ze hry „Resident Evil: Code Veronica“. (NiWi)
  • Když vejde hořící řidič do policejní stanice, hraje píseň „Crush“ od Jennifer Paige. Během hraní hada pilotem na telefonu hraje „What's Up“ od 4 Non Blondes. (Duoscop)
  • Původní nepoužitý scénář Grega Russoa měl být silně inspirován sedmým herním dílem „Resident Evil VII - Biohazard“ (2017), který stejně jako původní záměr pro tento film fungoval jako částečný reboot dosavadní herní série a mnohem více se zaměřil na hororové aspekty než na akci, pro které byly známé nejen do té doby poslední herní díly, ale také filmová série od Paul W.S. Andersona. (S.U.E.S.)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama