Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s pôvodnou španielskou hororovou lahôdkou nemá vôbec zmysel. REC 4 sa pretransformoval na Resident Evil. A ako premena dopadla? No v porovnaní s jednotkou série RE dostáva na frak, ale ak by sa brali do úvahy len jej pokračovania, tak španielsky kečup nijako moc nezaostáva. Takže ak ste fandom nie REC, ale RES... série, tak tu máte k dispozícii európske placebo, ktoré vôbec nenudí a dobre vyzerá. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jen ve zkratce - značka [REC] měla skončit druhým dílem a talentovaný Balagueró se měl věnovat peckám typu Zatímco spíš. Na čtyřce lze jen stěží pohledat jeho rukopis, takže přidanou hodnotu tohoto filmu vidím jen pramalou. Že nepůjde o žádnou velkolepou apokalypsu, se dalo čekat, ale že nedostanu ani nadprůměrnou hororovou zombies zábavu, to jsem teda nečekal. A na nějaký trapný dějový zakončování série, o předtitulkové scéně a zakomponování trojky nemluvě, nejsem zvědavěj. 45% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Považujme to za ďalšiu z tuctových zombie pakárni, kde sa veľa kričí, strieľa, kuše a seká. Pokračuje to v zavedenej mytológii predchádzajúcich častí ( takže mať ich napozerané je s určitosťou nutné ), ale nijako viac ju nerozvíja. Ono vlastne to ani nieje potrebné, všetci sme predsa čakali len ďalšiu z tuctových zombie pakárni. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Po trojce jsem doufal, že to bude zase found footage. Nebylo. Podle názvu jsem doufal, že tam bude nějaká apokalypsa. Nebyla. Takže zase čistý a nijak nevybočující zombie průměr s nepřehlednou akcí, nulovým gore, nelogickým pohřbením mystické stránky příběhu a režisérem, který zřejmě nikdy neviděl počítač blíž jak z pěti metrů, jinak si neumím vysvětlit tu prezentaci práce na PC, jakou nám přinesl (složky se označovaly náhodně, nehledě na to, kde zrovna byla myš? WTF?). Stejně jako trojka naprosto zbytečné pokračování. Z rozmýšlení mezi 2* a 3* to ke třetí táhne jen předtitulková a mezititulková scéna. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád námet, kde skupinka ľudí bojuje v uzavretom priestore s nejakým zlom, atmosféra v tomto prípade má slušný základ na to, aby v priebehu deja pekne gradovala. To sa žiaľ však netýka tohto snímku. Nebolo to v tomto smere najhoršie, ale určite sa dalo urobiť viac. Najviac ma zaujali masky, tie boli na parádu. Škoda ale, že neprišlo aj na nejaké slušné gore. Ďalšou chybou je, že sa záver nevyhol obvyklej a štandardnej pointe s rozuzlením, nič nové pod slnkom, bez nápadu a so slabým napätím. Priemer. 60/100 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Pokud si pustíme Rec (2007), [Rec]² (2009) a tento film po sobě, aniž bychom sledovali závěrečné titulky, odehrají se tyto tři filmy jako jeden celý sled událostí. (LUKICKK)
  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama