Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Teprve po zkouknutí tohohle plně pochopíte dokonalost jedničky. Zábava to je pořád, ale už se nebudete bát. Kill rachejtlí byl výbornej, ale moc se mi nelíbí ta ďábelská mytologie. Já prostě preferuju klasický zombíky. SWAT se taky moc nepředvedli a největší borec pro mě byl zase hasič a vůbec ta skupinka dětí byla lepší. Jinak potěší návrat Manuely Velasco a ještě je dobrej představitel drsnýho kněze. Každopádně trojka bude. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Paco kontra Jaume. Chlapi sa napájajú tam kde zaznel posledný výkrik a vysielajú skromnú SWAT jednotku do zamoreného paneláku. Napätie nevädne, je obsiahnuté v nastražených pasciach besných kreatúr (ide aj o tých, ktorí boli v pilote nakazení a nemali možnosť sa činiť), ktoré o5 bez ostychu prejavujú neutíchajúce škrkanie v bruchu. Ubúda plynulý stupňovací efekt predchodcu, kde sa nervy drásali každou pribúdajúcou minútou a je naverbovaný "čistiaci" pud ťažkoodencov v ktorom obete si (bohužiaľ) vyberá sám diabol. Teda pribúda nadbytočná démonická línia, ktorá síce vrátka k apokalypse necháva dokorán otvorené, ale v blízkosti kyslého farára a pri tuctovej transformácií hlasov vyznieva detinsky. Kvalitatívne slabší akčnejší klon raziaci samé technické vylepšenia (PIP, rozostrenia-zrnenia-šumenia, prepínanie medzi "svetmi", druhá perspektíva) z ktorého nie som až tak paf ako z prvého teroru, ale zas nadväzujem na tvrdenia, že filmovým modifikáciam FPN hanba učinená nebola a jedná sa určite o jedno z tých podarenejších pokračovaní. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Rec 2 mělo všechny předpoklady stát se členem rodiny druhých dílů, kterým prvorození plivnou hned v porodnici do tváře. Jednička, zdálo se mi, nenabízela moc možností pokračování. Kulisama, dějem ani závěrem. Půda jedině pro něco parazitující na nečekaném úspěchu. Jak já jsem rád, že jsem zase jednou neměl pravdu. Neviditelná stébélka mimoděk nebo možná i nezáměrně upuštěná, jsou tu splétána do chytrého, originálního (hodně překvapivě), funkčního, zase trošku poodkrytějšího příběhu . Plnohodnotné pokračování, pro mě osobně lepší než jednička, s atmosférou dávkovanou s ohledem na poctivé zničení zdraví diváka. Chrochtám si fetišisticky rypáčkem v záběrech podaných naturalisticky ale tak, že nemusím odvracet znechuceně obličej. Opět tu je pár věcí.. no člověk se ošívá nedůvěřivě v křesle. Ale čert to vem. Ve jménu otce, syna i ducha svatého. Jsem ateista, snad mi to bůh odpustí. Na trojku se moc těšim a to říkám málokdy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Byla jen otazka casu, kdy po paradnim prvnim dilu prijde dvojka, ale ta bohuzel tak skvela jako jednicka neni. Dej primo navazuje na prvni dil, zacina par minut po konci prvniho, zadny dlouhy vysvetlovani a jednotka po zuby ozbrojenejch poldu uz je v baraku a jde zajistit situaci. Jenze uz prakticky od zacatku tu je jeden problem za druhym. Z jednotky profiku se po jednom bafnuti stava particka vyrvavajicich ustrasenejch dementu, ktery neustale nekam utikaj, sem tam vyskoci nejakej ten posedlej "zombik" a je to lehce stereotypni. To ale nic neni proti zhruba nekdy v polovine prichozim trem pubertakum, ktery nejen, ze jsou pro dej absolutne zbytecny, ale to, co nasleduje, je skoro nekoukatelny. 20 minut neprestavajiciho vresteni, hadani a pisteni. Jedinej duvod, proc tu jsou, je podle me ten, ze reziseri nemeli latku na celovecerni film a potrebovali to nak natahnout. No nastesti se pak dej zas soustredi na flojdy, takze to uz neni tak mega urvany, ale stejne to obcas nasere. Dalsi problem filmu je, ze vlastne neni prakticky vubec strasidelnej, jasne, kazdou chvily neco bafne nebo vylitne potvora s krvavou drzkou, ale proste uz to nema tu atmosferu nebo napeti jako prvni dil. Navic celej dej je az zbytecne moc vysvetlujici, az moc to je hozeny do nabozenstvi a nektery momenty vypadaj jak parodie na Exorcistu. Zaverecny vysvetleni s zenskou z prvniho dilu pak tvurci ani nemohli myslet vazne. No takze ac je to s podivem, jediny co musim pochvalit, je rucni kamera, kterou normalne nemusim, ale je tady docela vypilovana a presto pusobi takovym filmovym dojmem. Bohuzel nic dalsiho moc nefunguje, zajimava, ale za vlasy pritazena zapletka, tezkej stereotyp, minimum napeti, super urvany a nesympaticky herci. Proste zlamani. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před nějakou dobou ze spoilerů dozvěděl, jakej příběhovej veletoč tvůrci s mým oblíbeným hororem udělali, začal jsem se poměrně dost strachovat. Zbytečně. Zaprvé se ta informace ani nedá považovat za spoiler (že zombie nejsou zombie se dozvíme hned po pár minutách), zadruhé ten zvrat vůbec nepůsobí křečovitě, vývoj děje je hladký, a vlastně celej scénář vyhlíží tak propracovaně a cílevědomě, že bych byl ochotnej uvěřit, že tvůrci s tímto sequelem počítali ještě před natočením prvního dílu. U něj jsem v posledních patnácti minutách zažíval opravdový vtíravý strach, což se mi u dílu druhého sice nestalo (adrenalinová jízda je pro něj velmi trefné označení), nicméně i přesto si mě získal. Získal si mě svým spádem, krvavostí, zajímavějším příběhem (hlavně jeho nadpřirozenými momenty) a závěrem, kterej ten příběh posouvá zase někam úplně jinam. Když se na to dívám zpětně, tak jsem (přes prvotní obavy) rád, že se tvůrci nebáli a subžánr sequelu změnili. Jeden perfektní strašidelný zombie horor už jsme tu měli, teď tu máme perfektní akční (censored) horor. Zkrátka návrat do barcelonského domu hrůzy jsem si užil a těším se, až se do něj budu moci podívat znova. Horror movie of the year ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Herci, kteří tvořili speciální jednotku, podstoupili jednodenní intenzivní trénink, aby si osvojili práci se zbraněmi. (KucC)
  • Dom, v ktorom sa film natáčal, sa nachádza v Barcelone, na adrese Rambla de Cataluña 34. (BoredKid)

Reklama

Reklama