Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie horroru málokedy dopadne takto úspešne. Španieli opäť hodili rukavicu a hollywoodsky remake na seba určite nenechá dlho čakať. Ja ho ale po posledných skúsenostiach s určitosťou vynechám a budem si pamätať tento skvelý atmosferický horror, pri ktorom mi poskrúcalo črevá a tlak som mal vyšší ako pri infarktových stavoch. 80%. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Paco kontra Jaume. Chlapi sa napájajú tam kde zaznel posledný výkrik a vysielajú skromnú SWAT jednotku do zamoreného paneláku. Napätie nevädne, je obsiahnuté v nastražených pasciach besných kreatúr (ide aj o tých, ktorí boli v pilote nakazení a nemali možnosť sa činiť), ktoré o5 bez ostychu prejavujú neutíchajúce škrkanie v bruchu. Ubúda plynulý stupňovací efekt predchodcu, kde sa nervy drásali každou pribúdajúcou minútou a je naverbovaný "čistiaci" pud ťažkoodencov v ktorom obete si (bohužiaľ) vyberá sám diabol. Teda pribúda nadbytočná démonická línia, ktorá síce vrátka k apokalypse necháva dokorán otvorené, ale v blízkosti kyslého farára a pri tuctovej transformácií hlasov vyznieva detinsky. Kvalitatívne slabší akčnejší klon raziaci samé technické vylepšenia (PIP, rozostrenia-zrnenia-šumenia, prepínanie medzi "svetmi", druhá perspektíva) z ktorého nie som až tak paf ako z prvého teroru, ale zas nadväzujem na tvrdenia, že filmovým modifikáciam FPN hanba učinená nebola a jedná sa určite o jedno z tých podarenejších pokračovaní. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Velké, velké zklamání.... Po vynikajícím úvodním filmu, jsem dostal takovou facku, že jsem z [REC]u dočista vystřízlivěl. Srovnávat to snad ani nemá smysl - z původního příběhu mi ještě po promítání cvakaly zuby a teď ? JEDINÉ škubnutí za celých 85 minut, až trapně předvídatelné situace + velice neobratná režie ( nemluvě o naprosto stupidní pointě ). Ach ach.. Snad až příliš veliká očekávání mají na svědomí tohle následné remcání, ale nedá se nic dělat, příště to SNAD bude lepší - 35%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

První REC nebyl žádný revoluční počin, nicméně měl skvělou atmosféru, ještě lepší finále, dostatek energie a přinejmenším tu dávku handycam autenticity, která stačí k zneklidnění diváka. Dvojka zneklidňuje spíše stupiditou jednání scenáristů a následně i postav filmu. Přešlapem bylo také rozvíjení dějových motivů z jedničky, protože tam, kde minule náboženský prvek pouze umocnil závěr a vychrlil tunu otazníků, tam teď dělá paseku jako stěžejní bod za vlasy přitaženého příběhu. Proč najednou tolik pitomostí ve všech ohledech, pánové? Členové zásahového týmu se pohybují sami po bytech, ačkoliv něco zkaženého je dávno ve vzduchu a nedostatek čerstvých ksichtů je vyřešen ultranepravděpodobnou linkou s bandou teenagerů. Mise s top secret knězem taky často skřípe. Proti svěží jedničce je dvojka zkrátka jen hloupoučkým, nelogickým a vlastně i nepříliš poutavým béčkem. Jsem zvědavý, čeho se dočkáme příště... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by mě přerod infekčních zombíků v ďáblem posedlé nějak nadchnul nebo naopak znechutil. Ve výsledku je to velmi podobné prvnímu dílu, akorát v tom nedeklamuje přespříliš akční reportérka (drobné plus pro dvojku). V první polovině sledujeme speciální jednotku a její hrubě nepřesvědčivý (rozumějte debilní) postup, do druhé poloviny jsme uvedeni trojicí přihlouplých teenagerů. Nechybí různé fígle s kamerou, výpadky, změny úhlu, noční vidění, nicméně chvílemi mě ten neustálý zmatený pohyb vážně sral. Potěšily mě závěrečné hrátky s realitou a celkově můžu konstatovat, že navzdory obavám mi "REC2" přinesl prakticky stejnou porci napětí a zábavy jako jednička, kladně hodnotím posun v příběhu (ikdyž za cenu pár nelogičností). Uvítala bych lepší prokreslení charakterů, pořád jsou to jen hystericky ječící a pobíhající stíny, a jsem zvědavá, jestli bude natočen i třetí díl, kde by se dovysvětlil osud pubescentů. Zdejší souhrné hodnocení imho odpovídá kvalitám tohoto horůrku - 73%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)
  • Přítomnost vrtulníků byla pouze práce zvukařů. Ve skutečnosti se žádné helikoptéry na place neobjevily. Produkce si je nemohla dovolit. (KucC)
  • V davu před budovou se nenacházel ani jeden herec. (KucC)

Reklama

Reklama