Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další KATASTROFÁLNÍ seriál na Netflixu, který v poslední době potvrzuje, že kromě Stranger Things už rezignoval na kvalitní a originální tvorbu, a nechává se strhávat různými trendy, které avšak pro diváka nejsou moc "trendy" jako v tomto případě. Potenciál na reboot resident evil byl nadějný, ale stala se z toho pouze nekoukatelná břečka plná příšerných postav a ještě horšího scénáře. Sledování poze na vlastní nebezpečí a nedoporučuji to ani fanouškům herní série. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nové Resident Evil je absolutním propadákem na všech frontách. Na tomto seriálu je toho tolik špatného, že udělám spíše jen takový jednoduchý výčet - a to jak z důvodu, aby komentář nebyl dlouhý jako čekání na Godota, tak rovněž abych s tímto téměř odpadem neztrácel ještě více svého drahocenného času. Co je teda všechno tady špatně: nesympatické postavy s ultra idiotským chováním, u nichž nikdy nevíte, co za 3,14čovinu příště vymyslí; neuvěřitelně stupidní děj s mnoha logickými dírami, u kterých se snad tvůrci ani na vteřinu nepozastavili - to je, jako byste to nechali psát šimpanze!; slaboulinká akce, s níž se šetří, jako kdyby to byl šafrán, kaviár nebojánevímco; rozdělení na dvě dějové linie (minulost, přítomnost), kdy nevíte, která z nich vás „zajímá" víc, když ve ve výsledném srovnání jsou obě dvě stejně o hovně; celkový počet 8 dílů na tak zbytečný prostoduchý námět neposouvající RE nikam dál; obecné Netflixovské prznění mé oblíbené RE značky. A co to zachraňuje před odpadem, že dávám 1⭐?: dá se na to jakž takž koukat, když člověk hooodně vypne. Mně ale za to 8 dílů nestálo, a tak jsem vydržel 4. Celkově tedy za sebe seriál nikomu nedoporučuju - fanouškům RE, náhodným divákům, Netflix odběratelům - a doufám, že se příštího RE ujme konečně někdo zkušený - ne jak u tohoto seroše nebo nedávného remakeu. Vyhodnocení: Stejně je tenhle koment delší, než jsem původně  zamýšlel ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Další velmi slabé ztvárnění od Netflixu, zde se zase potvrzuje kvantita nad kvalitou. Seriál mi nepřišel zas tak úplně hrozný, jak zde většina píše, ale má daleko ke kvalitnímu. Všechny postavy mi přišly nesympatické (kromě Weskera), chování nelogické, klasicky slabý scénář, efekty jsem tak nějak překousnul, akce zas tak špatná nebyla, otravné přechody mezi příběhy, všichni se potkávají hrozně snadno a spousta dalšího. ()

Philcze odpad!

všechny recenze uživatele

Kolekce memů a rádoby provokativních hlášek napsaných pro sdílení na TikToku a Twitteru marně vydávaná za seriál. Ubohá netflixizace herní série, která svou stupiditu nosí hrdě na prsou jako medaili, přičemž přichází z místa upřímné lásky pro béčkové zápletky, zvraty a hollywoodsky perfektní postavy s vizáží devadesátkových sexbomb. Přitom ale umí zatahat za nervy, když se jí zachce, a i po pětadvaceti letech vystrašit. Filmové ani seriálové adaptace nezvládnou nic z toho. Ta nejnovější je pak novým dnem, které už tak bylo umístěné dost hluboko, ovšem Lék se rozhodl jej prorvat a zarvat drápy do hlíny pod ním. Paralelní dějové linie fungují jako samostatné jednotky, které se takřka vůbec tematicky ani symbolicky neprolínají a nevytváří absolutně žádné napětí, z nichž ta v minulosti disponuje bezpochyby nejotravnějším duem protagonistek poslední doby, zvýrazňujícím už tak naprostou marnou snahu v pěstování zajímavého příběhu. Do toho všudypřítomná snaha přitáhnout Gen Z diváky, mnohdy ovšem zcela bizarně miskalkulovaná (zmínky o Clannadu, torrentových stránkách na anime, čtení Zootopia porna?). I Billie Eilish v podkresu zní o pár let opožděně, padnoucí tak akorát do seriálu, který ani podsouvání mladším nezvládne se ctí. Zatímco nedávné Welcome to Raccoon City bylo poctivým pokusem o vystižení herní atmosféry a specifického stylu, byť ne vždy úspěšným, Lék svou látku v podstatě zesměšňuje. Díkybohu za Lance Reddicka, světlo na konci tunelu, jehož herecký stoicismus ustojí i sebehorší dialogy. I s ním je to nekoukatelné a prohnilé, ale v záblescích snesitelné. Navzdory jeho kreacím přemýšlím, jestli jsem někdy viděl horší seriál s tak kompetentní technickou stránkou. S1 – 0 % ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Popravde, nie je to až také fiasko, ako predtým vystríhali, ale taktiež popravde, čakal som viac. Najlepšie sú prvé a posledné epizódy a medzitým tona vaty. Vôbec mi nevadí, že Weskera preobsadili, pretože herca Lance Reddicka poznám dlhé roky a mám ho rád z čias Fringe, Johna Wicka a podobne, ale potenciál to malo ďaleko väčší a pri pohľade na príšerky, ktoré tam vystúpili, tak rozpočet nebol najnižší, aj keď CGI zahaprovalo hneď pri dobermaníkovi. Hlavná postava je debilná aj ako teenagerka aj ako dospelá, za jej chovanie by som jej natrieskal na hlavu, takže čokoľvek sa jej stane, zaslúžila si to. Určite tomu dám šancu v prípade ďalšej série, lebo oživenie sveta okolo korporácie Umbrella mi prišlo zaujímavé a nevidím to tak čierne ako niektorí, ale žiaľ sa im nepodarilo prekročiť tieň ani len tých najslabších častí filmov s Milou a dokonca ani minuloročný filmík. Možno sú to len tri hviezdy, ale v mojom prípade silné a omnoho lepšie, minimálne v zrovnaní s animovaným pokusom Netflixu z tohoto univerza v minulom roku. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, kdy se Richard Baxter (Turlough Convery) snaží prostřílet cestu skrze halu plnou zombie, je až nápadně podobná scéně z Resident Evil: Vendetta (2017), kde se ve stejné situaci ocitnou Leon S. Kennedy s Chrisem Redfieldem. (ScarFace_V8)
  • Všechny zbraně vojáků Umbrelly jsou přeplastované repliky zbraně Kriss Vector. (UncleMorty)

Reklama

Reklama